Galaxy Note 4

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от buttman » 16 ное 2014, 13:34

Говорим само за яркост. Не гледай черен фон. Пусни браузера на max яркост и ще видиш разликата.
В крайна сметка, има таблици с измервания и всичко се вижда, ако не вярваш на очите си.

buttman

Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от buttman » 16 ное 2014, 13:46

Драги Аполончо, забравих, че не знаеш английски. Още си спомням ревливите ти лични бележки, когато всички се бъзикаха с теб, и ми се оплакваше. Ти беше първия с няколко профила тук - Аполон20, Вечния,vipuzer... Доста бяха.
Да, дисплеят е много добър. Но при нормално ползване отстъпва по яркост на много LCD дисплеи.
Brightness - яркост.

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от Scorpinox10 » 16 ное 2014, 14:39

Ми ето ти един линк щом разбираш английски : http://www.phonearena.com/phones/Apple-iPhone-6_id8346/benchmarks
При айфона при максимална яркост и при минимална изображението се влошава. Също и ъглите на видимост :D
Също отговарям на гнусната ти лъжа, че S5 е с по-голяма яркост и контраст от note 4. Както ще видиш сам от таблиците превъзходството на дисплея на note 4 е повече от явно. И да звука на note 4 независимо хубав или лош е бил с най-високи децибели;)

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от AVKansazov » 16 ное 2014, 16:11

Откакто се изрепчи на собственика на един Геър че не можело батерията му да държи толкова и твърдението му било долна лъжа защото в нета пишело друго може ли да му се има доверие на този?
Не виждаш ли че всичките му доводи са от прочетено в някой сайт и освен това амолед дисплеите са му болна фикс идея за която е готов да лъже до смърт.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

buttman

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от buttman » 16 ное 2014, 16:16

Повтарям за последен път : С просто око се вижда, че Note 4 няма запас от яркост, също че S5 е с по-ярък дисплей. Елементарно е, отиваш в Технополис и гледаш.
Не на черен фон, там светлите тонове контрастират.
Относно контраста и детайлността нищо не съм казал.
[Quote]гнусната ти лъжа,[/Quote]
Човече, ти очевидно си възрастен, но имаш психика и акъл на хлапе.
Надявам се, че има доктор наблизо, понеже го приемаш много лично. Защото ти показвам фактите за дисплея на Note Edge:
[Quote]The screen isn't very bright, slightly darker than the already relatively dim Galaxy Note 4 screen. That's a common disadvantage of OLEDs, but we've seen much brighter ones and they compete with bright LCDs just alright.[/Quote]

Не мога да разбера какъв ти е проблема да приемеш, че поне засега LCD са много по-ярки от Amoled. Тук обаче цифрите са в полза на S5. Дори и да е обратното, едно е ясно : и двата модела нямат яркостта на LCD.
Яркост, драги !!! Никъде не оспорвам контраста, при Note 4 вече има и реални цветове.
[Quote]relatively dim Galaxy Note 4[/Quote]
[Quote]That's a common disadvantage of OLEDs[/Quote]
Лоши хора, какви работи пишат.
:)
[Quote] И да звука на note 4 независимо хубав или лош е бил с най-високи децибели[/Quote]
Пак грешиш, драги ми смехурко. HTC има няколко модела с по-силен звук от големи стерео динамици.А качеството е несравнимо Обаче ти искаш да пращи силно.
Между другото, предполага се, че нормалните хора слушат музика със слушалки. Я сега да видим какво показва горната част на твоята снимка, която предвидливо си отрязъл. Ужас, скапаната ябълка размазва великия Ноут.

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от Scorpinox10 » 16 ное 2014, 17:30

[Quote]Между другото, предполага се, че нормалните хора слушат музика със слушалки. Я сега да видим какво показва горната част на твоята снимка, която предвидливо си отрязъл. Ужас, скапаната ябълка размазва великия Ноут.[/Quote]

Ха-ха. Ако не знаеш звука зависи колкото от телефона толкова и от качеството на слушалките. Снимката съм я изрязал поради причината, че руменотвидин говори за звук през високоговорителя. Звука на note 3 e превъзходен какво остава за 4. Къде го буташ тука айфона тука говорим за сериозни телефони :D
Като толкова ходиш по Техномаркети и Технополиси виж дисплея на Галакси Таб S t805. Контраста му е 100 000:1 а на iphone 6 e около 1600:1, ipad air e 1100:1. Ако го пуснеш на максимална яркост дори очите и главата ще те заболят. И то с перфекта видимост на всякакво слънце. Ако не знаеш note 4 има няколко режима на работа на дисплея (flower)

pitbull20
Регистриран: 14 ное 2014, 13:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от pitbull20 » 16 ное 2014, 20:17

Ясно - може по показатели да отстъпва за което не споря, но изглежда супер в действителност и в реални условия!! Същото е и с Айфона - само 2 процесора но на бенчмарковете работят колкото 8-те на Ноут 4...затова мисля че не трябва толкова да се гледат показателите колкото как изглежда в действителност - мисля че към днешна дата дисплея на ноут 4 би бил не само достатъчен а предостатъчен за всеки ....

buttman

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от buttman » 16 ное 2014, 20:31

Абсолютно. До 2-3 дена го вземам на жената - Ноут 4. Първо искаше Алфа, но не я впечатли. За нея резолюцията и реалното цветопредаване са от изключително значение - дизайнер е. Ще избираме между бял и "златен".
Ще постна снимки и мнение като го разгледам подробно.

LiLsSsSs
Регистриран: 19 ное 2014, 20:11

Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от LiLsSsSs » 19 ное 2014, 20:29

Здравейте!
Използвам iPhone 4 още от излизането му.
Вече поостаря и се оглеждам към нещо ново и свежо.
Доста се порових из форумите и очите ми все се спираха на Нот 4.
Като цяло телефона има всичко,от което се нуждая.
Притеснява ме само едно нещо,което прочетох в едно ревю..
Всъщност това ме спира да не съм закупил бройка до сега.
Та да премина към въпроса(моля собствениците на Нот 4 да ми отговорят):
Истина ли е наличието на ШИМ(Широко-импулсна модулация) при Нот 4?
Ако съм разбрал правилно,това е пулсация на подсведката на дисплея,която не се вижда с просот око,но зеницата ни я разчита и се свива и разширява постоянно заради това "мигане" на дисплея.
Тей като нося очила(т.е.зрението ми е овредено до някаква степен)за мен това е от изключителна важност.
Прочетох че този ШИМ причинява главоболие,мигрена и е вреден за зрението.И понеже не искам да си разсипвам очите на сила,не посмях до този момент да си закупя Нот 4.
Благодаря ви предварително за отделеното време.
Поздрави!

rumenotvidin
Регистриран: 13 фев 2014, 20:17

Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от rumenotvidin » 19 ное 2014, 20:49

http://www.retropcmania.com/2012/11/pulse-width-modulation-in-lcd.html?m=1

Отговори