Galaxy Note 4

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от sgs_maniak » 22 дек 2014, 19:03

[Quote]Мисля че единствения проблем с ексинокса е че май не поддържаше LTE.[/Quote]
Така е при версиите на ноут3 .

На ноут4 версията с Exynos поддържа LTE.

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от Scorpinox10 » 22 дек 2014, 21:56

Разликата е само в скоростта на LTE. Със Snapdragona е 300 мбит/с а с Exynos e 150 мбит/с. CAT6 срещу CAT4.
Лошото е, че в note 4 са орязали някой полезни неща от note 3. Примерно Group play. Това е обмен на картина, музика и видео между две андроид устройства. Също са премахнали жестовете в браузера и Галерия. Разбира се веднага си сложих всичко необходимо ръчно. Като цяло note 4 работи добре. Менютата и доста от нещата приличат като тези в таблетите Galaxy tab S. Изработката е много добра и телефона седи приятно в ръката. Смартфоните като цяло май достигнаха горната си граница. Няма нищо кой знае какво ново. Хубавото е, че всички флагмани дават всичко необходимо на всеки потребител.

bugmenot
Регистриран: 07 юли 2006, 14:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от bugmenot » 24 дек 2014, 03:37

Ще се сетите Вие, че има доста липси в сравнение с предходните модели, или по-конкретно с Note 3, но късно, доста време мина от както казвах, доста спореха, включително и ти Scorpinox10. Тепърва ще откривате и още.
Преди да разбера за "недоразуменията" в Note 4, се ядосвах, че у нас не се продава n910F (Snapdragon) и ме питаха, за какво ще ми е пък точно този модел - ето за това. Рано или късно и в загубената ни държава ще има LTE с покритие на всякъде, а не като 3G-то, и то ще го предлагат всички, не само операторите, но и доставчиците на Цифрова Телевизия (онзи ден четох, че през 2015 BulSatCom ще пуснат приемник за iPTV), веднъж пусне ли се LTE, скоростите бързо ще надхвърлят 150 мегаБита. Една карта без "телефония", а само Data->LTE е доста полезна за LTE таблетите, както и телефоните с 2 и повече SiM слота, стига поне единия слот да поддържа LTE, а другите може и само 2-3G.

Scorpinox10, Group Play е най-лесен, ако не се лъжа е самостоятелен, тоест не изисква нищо допълнително, а инсталирането на самото приложение е напълно достатъчно за да работи, мисля, че го имаше и в Play-а или $. Store-а.
Ти по кои от начините, си добави/сложи липсващите жестове - Xposed > Wanam
Xposed Модула или други, или чрез обикновени приложения (моднати или допълнителни), ROM, etc. ?
Иначе честито за Note 4-ката, не съм видял къде другаде си се похвалил, сега разбирам. Редактирай си "Вашият телефон е:" в профила, ако искаш.
Note 3-ката ще я продаваш ли, или?

[Quote]Хубавото е, че всички флагмани дават всичко необходимо на всеки потребител.[/Quote] Дават, ама НЕ - $amsung например, нямат стерео говорители, също и се инатят и не добавят Knock-Knock Unlock функцията. Nexus 6 - SD Card Slot, ИнфраЧервен порт (като изкл. това - уникален телефон, харесва ми много), OTG дали вече поддържат, без "гимнастики" ?

Обаче забелязвам, че на много телефони в Спец. на "Мултитъч" е отбелязано НЕ, на Note 4 освен това, също и Wi-Fi е на "-", на Nexus 6 в категорията "Комуникация" направо липсва Wi-Fi, на "Друго" пише "802.11ac 2x2 (MIMO)" - сами се сещайте, че е за Wi-Fi, пак на Note 4 на два пъти пише "четириядрен процесор Snapdragon 805 с честота 2.7 GHz или 1.9 GHz Octa-Core (1.9GHz Quad + 1.3GHz Quad-Core)" - колкото да пише нещо :D.

------------------------------------------------------
Ей, копирачите на Спецификации на телефоните в сайта, стегнете се и внимавайте какво пишете/пействате - на Nexus 6 добавете в Техн. х-ки > Памет и чипсет > Слот за памет > НЕ, на Note 4 - LTE/Wi-Fi > тип / скорости и т.н.

[B][i]mod edit: Преместено![/i][/B]
-------------------------------------------------------

Scorpinox10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от Scorpinox10 » 24 дек 2014, 16:43

Явно вече жестовете са част от Андроид защото в appsa има Google gesture search. Инсталирах това приложение и чрез него ми излезнаха настройките на Air gesture както са в note 3 :| От Note 3 си свалих Group play а от таблета PC Remote. IR remote работи много добре. Да ти кажа честно няма голяма разлика между основните функции на note 3 и note 4. Просто са подобрени някой неща. Стилуса при note 4 е на много високо ниво. Спомага и голямата резолюция на дисплея. Батерията държи почти двойно спрямо note 3. Клиповете в youtube може да ги гледаш в резолюция 1440p даже и 4K, но последното е безсмислено защото иска много добра интернет връзка а и дисплея е 2К. Всичко има освен часовника в панела с нотификациите като свалиш надолу:D За LTE скоростта не вярвам, че скоро ще мине 150мбит/с. То изобщо освен 2-3 модела на Самсунг не знам други телефони да поддържат 300мбит/с.
Исках да си сменя телефона в настройките на сайта, но това вече не работи. Даже за телефон излизат и аксесоари :D

sgs_maniak

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от sgs_maniak » 24 дек 2014, 16:44

Сега колега
Преди се плаквахте че имало прекарено много неща и бил тежък а сега защо ги няма и трябва да си ги инстирате допълнително. Ами и аз не ползвам всички функции на моя телефон но съм на мнение както и Ванката че е по добре да ги има .
Управление с жестове не ползвам в момента. Не разбирам защо ти е толкова важно.
Мисля че видях в настройките на един Ноут4 някакви функции с жестове. Не знам дали са повече или по малко спрямо други модели. Както писах не ме вълнува. И group play не ползвам макар че го имам на S3 .

Повечето потребители биха избрали ноут4 пред ноут3 дори само защото е по нов модел.

Доколкото го разгледах ноут4 е уникален телефон . И аз бих го предпочел защото е с по нов процесор и камера .

Ти ако предпочиташ ноут3 поради твои съображения купи си ноут3.

Добре е да уважаваш мнението и на другите ако искаш да уважават твоето .

За LTE мрежите да предлагат високоскоростен нет но трябва да си подобрят покритието и извън големите градове. И не предлагат стандартна гласосова услуга. Ако пуснат нещо ще е през приложение . Аз лично се надявам след 1,5 - 2 години. Мтел да изгради LTE.

Scorpinox10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от Scorpinox10 » 27 дек 2014, 11:50

Както казах по-горе жестовете в note 4 са като в note 3 (yes)

sgs_maniak

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от sgs_maniak » 28 дек 2014, 17:13

По въпроса за жестовете
Видях на един ноут 4 че може да си правиш скрийншот с движение на ръката по екрана .

Scorpinox10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от Scorpinox10 » 28 дек 2014, 18:18

[Quote]По въпроса за жестовете 
Видях на един ноут 4 че може да си правиш скрийншот с движение на ръката по екрана.[/Quote]

Тази опция я има и в S3 - Моето устройство - Движение- Плъзнете с длан за заснемане.

Има я и в note 2 3,4. Също можеш и с едно докосване с писалката да направиш скрийншот.

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от Dubspace » 02 яну 2015, 20:33

Гледах видео, в което се се правеха бенчмаркове на Snapdragon и Exynos версията на Note 4. При Geekbench 3,Antutu Benchmark и други програми за бенчмарк Exynos-а биеше Snapdragon-а.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

Agent_Jake
Регистриран: 05 яну 2010, 19:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note 4

Мнение от Agent_Jake » 03 яну 2015, 20:08

Ехааа и за какво ги използвате тези benchmarks ? Само да си ги мерите кой има повече точки ли ? Мога твърдо да заява, че телефона ми Nexus 5 със Snapdragon 800 вари по бързо и плавно от телефони със Snapdragon 805. Затова не мисля че са определящи тези тестове. По важно е колко е оптимизиран телефона спрямо софтуера. А мисля че повечето от Вас знаете колко излишно товарещ е TouchWIz... Samsung ако решат да го махнат и ако започнат да използват премиум материали, може и да се върна към тях.

Отговори