Galaxy S8
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S8
При положение, че всички имат ръчни настройки, а в тестовете снимат най-често на автоматични, не обръщай внимание какво показват.
Така ще е... смартфона се опитва да компенсира почти никаквата оптика със софтуерно коригиране.
И към 2017г най-добрия камерафон снима като компакт сапунерка среден клас на 5 години. Насроко правих сравнение точно с такава.
В посоченото от теб сравнение е очевидно, че HTC 10 е много по-добре и с по-натурален образ. Разликата е очевидна според мен.
И към 2017г най-добрия камерафон снима като компакт сапунерка среден клас на 5 години. Насроко правих сравнение точно с такава.
В посоченото от теб сравнение е очевидно, че HTC 10 е много по-добре и с по-натурален образ. Разликата е очевидна според мен.
@chilko , наистина ли се наблюдава толкова силна деградация на качеството на снимката по ъглите при S8? За пръв път виждам такъв проблем с "обектив" на телефон.
Re: Samsung Galaxy S8
Не съм влизал във форума отдавна. Преди два дни купих S8 от Технополис на "Цариградско шосе"! Вчера получих първата актуализация на софтуера. Днес след обяд получих втора, която засяга цветовете и камерата! Направих няколко снимки и клипове от най-различно разстояние и план. Не виждам никакви проблеми. Телефонът е перфектен. Бързината е уникална. До сега бях с Nokia Lumia 920, която отива в пенсия напълно здрава и работоспособна. Отказвам се от нея, защото Майкрософт явно се отказва от поддръжката на мобилни устройства. Ще правят джобен компютър-телефон-тефтерче, което след разгъване става таблет. Таблет си имам, така че нямам намерение да ги чакам. Ако някой се колебае дали да си вземе Galaxy S8, горещо му го препоръчвам. "Малкият" е по-добър и по-удобен от големия. Препоръчвам също, допълнително да се вземе калъф специално изработен за S8 "LED VIEW COVER" (85лв), който е с електронен дисплей и безжично захранване от телефона. На дисплея на този калъф излизат номерата или имената на повикващите абонати (имената, след като си ги въвел в приложението инсталирано в телефона!). За който не знае - говориш през калъфа, без да го отваряш. Това не оказва никакво влияние на батерията. Най-впечатляващото на този телефон е бързината и грацията, с която работи.
Samsung Galaxy S8
Явно много су пподава, щом 3 партиди се продават да ден.
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.
НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.
НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ
-
- Регистриран: 30 окт 2008, 10:29
Re: Re: Samsung Galaxy S8
От Нокия Лумия, този ще ти се вижда много напреднал.Но пък сравнен със S7 Edge, не е кой знае какво ;)
Според мен разликите в детайлността при S8 и G6 идва от това къде точно е фокуса на снимката. При повечето снимки има по-голяма или по-малка детайлност при близки или при далечни обекти и при двата телефона. За по-добро сравнение дори при автоматични настройки трябва поне да се фокусира ръчно върху даден обект в снимката. Аз съм с S6, но ползвах и S7 и като гледам и при S8, няма никакво подобрение в камерата спрямо 6. И цветопредаването също не е много точно, но това може да се сравни само ако видиш реалния обект който снимаш. От всичко което съм ползвал все още най-реалните цветове и детайлност излизат при NOKIA 808. Но тя няма оптична стабилизация и трябва телефона да е неподвижен за идеална снимка.А при ръчни настройки и статив като гледам как се развиват камерите на SAMSUNG и LG поне още 5 години няма да стигнат 808.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S8
[Quote]А при ръчни настройки и статив като гледам как се развиват камерите на SAMSUNG и LG поне още 5 години няма да стигнат 808.[/Quote]
Оня ден минсе наложи да правя служебни снимки без големия никон. Взех 808-цата, но тя нама настройки за затвора и ми беше трудно да улавям добре движещите се хора, особено в затворено помещение с лошо осветление, за това започнах да снимам с Г4-ката. Иначе съм съгласен с теб за цветовете. Просто да бяха усъвършенствали Pure View технологията или пък да бяхя я продали на ЛГ или Самсунг... Сега отиде в небитието.
Днес видях S8 набързо. На пръв поглед красив телефон. Удобен за работа с една ръка.
Оня ден минсе наложи да правя служебни снимки без големия никон. Взех 808-цата, но тя нама настройки за затвора и ми беше трудно да улавям добре движещите се хора, особено в затворено помещение с лошо осветление, за това започнах да снимам с Г4-ката. Иначе съм съгласен с теб за цветовете. Просто да бяха усъвършенствали Pure View технологията или пък да бяхя я продали на ЛГ или Самсунг... Сега отиде в небитието.
Днес видях S8 набързо. На пръв поглед красив телефон. Удобен за работа с една ръка.
-
- Регистриран: 30 яну 2016, 11:58
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S8
[Quote]като гледам как се развиват камерите на SAMSUNG и LG поне още 5 години няма да стигнат 808.[/Quote]
Към днешна дата, и не говоря само за Самсунг и LG, 808 сравнен с камерите на S7/+, pixel XL, P10 plus, iPhone 7 plus, S8+, LG G6 и каквото още се сетиш е кръгла нула.
Към днешна дата, и не говоря само за Самсунг и LG, 808 сравнен с камерите на S7/+, pixel XL, P10 plus, iPhone 7 plus, S8+, LG G6 и каквото още се сетиш е кръгла нула.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S8
Гледам че вече се продават и в България двусимови модели S8 и S8+
Някой има ли такъв да каже впечатления. Или да препоръча от кой магазин да се купи. Аз до няколко дена мисля да си взема.
Някой има ли такъв да каже впечатления. Или да препоръча от кой магазин да се купи. Аз до няколко дена мисля да си взема.