Galaxy S8

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S8

Мнение от Вито » 27 апр 2017, 07:29

При положение, че всички имат ръчни настройки, а в тестовете снимат най-често на автоматични, не обръщай внимание какво показват.

abando
Регистриран: 13 яну 2015, 13:34

Мнение от abando » 27 апр 2017, 08:01

Така ще е... смартфона се опитва да компенсира почти никаквата оптика със софтуерно коригиране.
И към 2017г най-добрия камерафон снима като компакт сапунерка среден клас на 5 години. Насроко правих сравнение точно с такава.

В посоченото от теб сравнение е очевидно, че HTC 10 е много по-добре и с по-натурален образ. Разликата е очевидна според мен.

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Мнение от muamamu1 » 27 апр 2017, 09:18

@chilko , наистина ли се наблюдава толкова силна деградация на качеството на снимката по ъглите при S8? За пръв път виждам такъв проблем с "обектив" на телефон.

РИМ
Регистриран: 03 авг 2012, 14:43

Re: Samsung Galaxy S8

Мнение от РИМ » 04 май 2017, 17:18

Не съм влизал във форума отдавна. Преди два дни купих S8 от Технополис на "Цариградско шосе"! Вчера получих първата актуализация на софтуера. Днес след обяд получих втора, която засяга цветовете и камерата! Направих няколко снимки и клипове от най-различно разстояние и план. Не виждам никакви проблеми. Телефонът е перфектен. Бързината е уникална. До сега бях с Nokia Lumia 920, която отива в пенсия напълно здрава и работоспособна. Отказвам се от нея, защото Майкрософт явно се отказва от поддръжката на мобилни устройства. Ще правят джобен компютър-телефон-тефтерче, което след разгъване става таблет. Таблет си имам, така че нямам намерение да ги чакам. Ако някой се колебае дали да си вземе Galaxy S8, горещо му го препоръчвам. "Малкият" е по-добър и по-удобен от големия. Препоръчвам също, допълнително да се вземе калъф специално изработен за S8 "LED VIEW COVER" (85лв), който е с електронен дисплей и безжично захранване от телефона. На дисплея на този калъф излизат номерата или имената на повикващите абонати (имената, след като си ги въвел в приложението инсталирано в телефона!). За който не знае - говориш през калъфа, без да го отваряш. Това не оказва никакво влияние на батерията. Най-впечатляващото на този телефон е бързината и грацията, с която работи.

apolon25
Регистриран: 01 мар 2005, 01:38

Samsung Galaxy S8

Мнение от apolon25 » 11 май 2017, 02:41

Явно много су пподава, щом 3 партиди се продават да ден.
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.

НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ :D

frank zappa
Регистриран: 30 окт 2008, 10:29

Re: Re: Samsung Galaxy S8

Мнение от frank zappa » 11 май 2017, 07:06

От Нокия Лумия, този ще ти се вижда много напреднал.Но пък сравнен със S7 Edge, не е кой знае какво ;)

kikikoki
Регистриран: 26 мар 2009, 14:43

Мнение от kikikoki » 12 май 2017, 14:11

Според мен разликите в детайлността при S8 и G6 идва от това къде точно е фокуса на снимката. При повечето снимки има по-голяма или по-малка детайлност при близки или при далечни обекти и при двата телефона. За по-добро сравнение дори при автоматични настройки трябва поне да се фокусира ръчно върху даден обект в снимката. Аз съм с S6, но ползвах и S7 и като гледам и при S8, няма никакво подобрение в камерата спрямо 6. И цветопредаването също не е много точно, но това може да се сравни само ако видиш реалния обект който снимаш. От всичко което съм ползвал все още най-реалните цветове и детайлност излизат при NOKIA 808. Но тя няма оптична стабилизация и трябва телефона да е неподвижен за идеална снимка.А при ръчни настройки и статив като гледам как се развиват камерите на SAMSUNG и LG поне още 5 години няма да стигнат 808.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S8

Мнение от Вито » 12 май 2017, 14:44

[Quote]А при ръчни настройки и статив като гледам как се развиват камерите на SAMSUNG и LG поне още 5 години няма да стигнат 808.[/Quote]
Оня ден минсе наложи да правя служебни снимки без големия никон. Взех 808-цата, но тя нама настройки за затвора и ми беше трудно да улавям добре движещите се хора, особено в затворено помещение с лошо осветление, за това започнах да снимам с Г4-ката. Иначе съм съгласен с теб за цветовете. Просто да бяха усъвършенствали Pure View технологията или пък да бяхя я продали на ЛГ или Самсунг... Сега отиде в небитието.
Днес видях S8 набързо. На пръв поглед красив телефон. Удобен за работа с една ръка.

СтенлиРойс
Регистриран: 30 яну 2016, 11:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S8

Мнение от СтенлиРойс » 12 май 2017, 17:51

[Quote]като гледам как се развиват камерите на SAMSUNG и LG поне още 5 години няма да стигнат 808.[/Quote]

Към днешна дата, и не говоря само за Самсунг и LG, 808 сравнен с камерите на S7/+, pixel XL, P10 plus, iPhone 7 plus, S8+, LG G6 и каквото още се сетиш е кръгла нула.

ilkor
Регистриран: 30 дек 2011, 21:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S8

Мнение от ilkor » 12 май 2017, 20:57

Гледам че вече се продават и в България двусимови модели S8 и S8+
Някой има ли такъв да каже впечатления. Или да препоръча от кой магазин да се купи. Аз до няколко дена мисля да си взема.

Отговори