Galaxy Note9

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Re: Samsung Galaxy Note9

Мнение от В@НК0 » 28 авг 2018, 23:43

Какво имаш предвид? Това може да се прави и на всеки едносимов телефон.
А това, че е тежък не е добре. Ръката се уморява при дълги разговори или ровичкане. Имал съм леки телефони и предимството е огромно. За чии ми е тази тежка метало-стъклена конструкция. Тя не се вижда като се сложи гръб. И без заден панел да е все тая. Освен това този външен вид на сапунерка не можаха да го променят тези от самсунг. От край време едно и също. Толкова ли е сложно да се направи красив телефон. Друг недостатък е че са много хлъзгави и постоянно се изплъзват от ръката. Слабоумните корейци не можаха ли да измислят нещо като релеф по лайсната за да не е хлъзгава като стъкло. И новата супер дупер 9 мегапикселова камера като на телефон отпреди 7-8 години. Не вярвам някой да снима 4:3 формат снимки на 12 мегапиксела. Супер яркият амолед дисплей уморява очите. Честно казано предпочитам някой по-малко ярък. Все по-скъпи стават телефоните и все по-малко иновативност има в тях. Понякога се чудя как може хора, които вземат огромни заплати и би трябвало да са водещи специалисти създават посредствени продукти.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note9

Мнение от Ванката » 29 авг 2018, 06:58

[Quote]Кое от високите ви изисквания, господа Критици, не се покриват от note 9? Цената е такава, който иска да го има сега ще си я плати. За Коледа и Нова ще си е съвсем поносима.[/Quote]
Да не говорим, че близо месец всеки имаше възможността да се възползва от кампанията на Самсунг - Румъния и връщайки стар боклук, да си вземе телефона на цена, като за миналогодишен флагман. Доста хора се възползваха от офертата.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note9

Мнение от Spikul » 29 авг 2018, 08:03

"ПрИмоцията" изобщо няма да я коментирам, но накрая ще видим какви са продажбите и колко "много" хора са се възползвали от тази "уникална" възможност. ;)
Отново съм готов да се обзаложа, че продажбите ще са под очакванията и под тези на Note 8. Приемам облози (beer) (yes)

gog88
Регистриран: 27 яну 2006, 08:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note9

Мнение от gog88 » 29 авг 2018, 09:47

Spikul,
С всеки, с когото се обзаложиш :D, ще спечелиш този облог. И това няма да е защото Ноут 9 е по- лош телефон от Ноут 8, или пък от моделите на епъл, хуауей, lg и китайските производители. Тази седмица излезе отчет на Gartner за продажбите на телефони през второто тримесечие на 2018 г. Самсунг са продали почти 10 млн. (около 9,5млн.) апарата по- малко спрямо второто тримесечие на 2017 г. И това в период когато се продаваха S9 и S9+ (два наистина много добри модела). Е няма как да очакваме Ноут 9 да преобърне тази тенденция.
Следващите ми редове не са отговор към теб. Вече няколко дни чета по различни форуми (включително и тук) как Ноут 9 е голям боклук, как няма нищо иновативно и т.н. Сигурно за някои хора е така, те ще намерят своите доводи да защитят тези си твърдения. Вероятно за 1000 лева можеше да си купа два модела на Ксиоми и да си свиркам, е нямаше да мога да направя качествени снимки с апарати за тази цена, но това е друга тема.
Почти седмица имам възможност да сравня Ноут 9 с най-доброто на Епъл - Х-са.
Ще си позволя да кажа, че за цената на която го взех 1049 лв, като след 2-3 седмици тя ще падне под 1000 лв, след като ми се възстановят парички за върнат Ноут 4, това е най- добрият флагман с ОС Андроид на пазара в момента.
Със сигурност това не е телефона с най- добрата камера (вероятно Хуауей P 20про, а и някои Пиксел може да извади по- добри снимки, а защо не и друг модел), със сигурност поне 5 телефона ще изкарат по- добър резултат откъм батерия, убеден съм, че Х-са ми е по- удобен за работа, но пък за мен това е най-добре балансираният откъм производителност и глезотийки (екстри) модел.
Камерата на Ноут 9 се справя много добре (не казвам превъзходно)при всякакви условия, батерията му държи един ден със сериозно натоварване (със сигурност Х не издържа повече при същото натоварване), работата с писалката си е истинско удоволствие ... стигна човек да я ползва активно.
Стигам и до дисплея. През миналата година бяха определили дисплея на Х за най- добър за 2017 г., е сега ги сравнявам един до друг (Х и Ноут 9), пускам едни и същи видеа, няма такова изживяване като това при Ноут 9, страховит дисплей ;), добре са се потрудили от Самсунг.
И въпреки че Ноут 9 изглежда като добре завършен продукт, то той няма да промени тенденцията за спад в продажбите на Самсунг през 2018 г. Китайската инвазия е жестока, а и след 1-2 месеца Хуауей ще пуснат новите модели от серията Мейт, и това още повече ще ограничи продажбата на флагмани на корейците в последното тримесечие на 2018 г.
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black

sstamov77
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Re: Samsung Galaxy Note9

Мнение от sstamov77 » 29 авг 2018, 09:57

Знам, че не му е мястото тук, но от 3 дена не мога да публикувам обява в борсата за един Ноут 9, даже платих и за Вип, но пак не излиза обявата. Виждам я само аз и като кликна на нея ми излиза няма такава страница... Пращах мейли, звънях телефони на Мобайл Бългрия, но нито отговор, нито някой вдига телефона. Идея към кого да се обърна?!

pacho_20
Регистриран: 20 сеп 2008, 14:29

Re: Samsung Galaxy Note9

Мнение от pacho_20 » 29 авг 2018, 10:02

Здравейте, ако има някакви недостатъци на камерата каква е гаранцията, че това не може да се оправи със софтуерен ъпдейт? Все пак модела е много нов, а и в хардуера на камерата май е топ. Всички знаем, че в последствие е възможно да се добавят корекции.

Spikul

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note9

Мнение от Spikul » 29 авг 2018, 10:33

Аз никога не съм твърдял, че Note 9 е лош телефон, дори напротив и за това исках да го купя. Просто казвам, че не телефона куца, а цялата остаряла маркетингова стратегия на Самсунг.
Самозабравиха се и това няма как да не се отрази на продажбите им. Мислят, че само името им ще ги продава. И Нокиа така мислеха, но фалираха.
Относно самия Note 9, той не е първенец в нищо освен дисплея, а за тази цена се изисква да е улимативен и за хората не се избиват за него. Това е горчивата истина за Самсунг. Е, те няма да фалират от това разбира се, но ще загубят лидерството. Дори вече го правят - SD855 и А12 ще ги правят вече други. Те си знаят, но хората се отдръпват, може би и от еднообразието им.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note9

Мнение от tzincbg » 29 авг 2018, 10:44

https://m.youtube.com/watch?v=k05Q1k4A5ls
Самсунг не са тъпи, просто телефоните им остават на заден план и се фокусират върху по-доходи области на електрониката.

Spikul

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note9

Мнение от Spikul » 29 авг 2018, 11:08

Така направиха и Сименс навремето. Самсунг не са тъпи и са иноватори, но тук говорим за смартфоните.
Явно няма нищо вечно. Едно време бяха японците, сега са корейците, а в бъдеще може би китайците.

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note9

Мнение от buttman » 29 авг 2018, 12:01

[Quote]върху по-доходи области на електрониката[/Quote]
Какви?
Надпреварата е с предизвестен край. Няма кой да спре китайците.Не само в мобилните технологии. Въпрос на време е. Много градове с огромно население.Много мислят, че другите изнасят производството си в Китай заради евтиния труд. Не е само това. Нужни са огромни фабрики с много и дисциплинирани работници. Китай е идеален за тази цел.

Отговори