Здравейте, колеги.
Имам самсунг галакси нексус, 4.1.1 Jelly Bean, 16GB.
Имам един проблем със смартфона ми - не се свързва с 3Г. Понякога се свързва за точно 2 секунди.Проверих и наистина имам само HSDPA интернет навъртян. Стои само на H. Ще се радвам да ми помогнете.
Galaxy Nexus не се свързва с 3G!
Re: Galaxy Nexus не се свързва с 3G!
а защо подяволите ти е 3Г ако имаш HSDPA, което е по-бързо от 3 Г и при наличието му телефонът автоматично използва този стандарт за пренос а не 3Г , който е по стар и по-бавен.... нещо като... както ако има 3 Г телефонът не се свързва с GPRS ... :)
...
...
Re: Galaxy Nexus не се свързва с 3G!
Има 2 основни технологии, които се поддържат самостоятелно - 2G и 3G. Ако имаш добро покритие и на 2-те, и поддръжка в телефона, устройството ти ще се опита да мине на по-високата технология, освен ако изрично не си го накарал да ползва само 2G.
2G връзката може да е GPRS или ъпгрейднатият му вариант EDGE. Там логиката е същата като поведение - ако устройството прихване стабилен сигнал от клетка с EDGE поддръжка, ще ползва нея.
3G връзката може да е чисто UMTS / WCDMA, или ъпгрейднатия му вариант HSPA, както и още по-високия клас HSPA+. Ако устройството ти поддържа по-високата технология и засече стабилен обхват от клетка, която я поддържа, ще опита да ползва нея. В това няма нищо лошо, и не виждам какво те притеснява.
2G връзката може да е GPRS или ъпгрейднатият му вариант EDGE. Там логиката е същата като поведение - ако устройството прихване стабилен сигнал от клетка с EDGE поддръжка, ще ползва нея.
3G връзката може да е чисто UMTS / WCDMA, или ъпгрейднатия му вариант HSPA, както и още по-високия клас HSPA+. Ако устройството ти поддържа по-високата технология и засече стабилен обхват от клетка, която я поддържа, ще опита да ползва нея. В това няма нищо лошо, и не виждам какво те притеснява.