Тествах Note 4 и... Не ми хареса

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тествах Note 4 и... Не ми хареса

Мнение от AVKansazov » 25 ное 2014, 23:26

[Quote]Темата е с цел да се разчуе за тези липси, и се надявам някой, който работи да речем за $amsung България да го прочете, и да предаде на когото трябва за тези недоразумения (малко наивно мислене, но какво да се прави, ех мечти...).[/Quote]
:S аз се отказвам...
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

pitbull20
Регистриран: 14 ное 2014, 13:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тествах Note 4 и... Не ми хареса

Мнение от pitbull20 » 26 ное 2014, 15:02

Не ми хареса тона ти и се чудих дали да ти отговоря, но само ще кажа - като си такъв специалист и е видно че знаеш подборно всяка настройка и всяко подменю какво си хванал да питаш тук и да се дразниш когато хората се опитват да ти отговорят? Да - ясно е че не знам всичко за телефона и няма и да го знам освен ако не работех за някой оператор и не го продавах - нещата за които питаш са ясно обяснени в няколко клипа в youtube където са показани всички настройки на телефона - виж там и ще си отговориш.
Та идеята ми е - видно е че си навътре в материята, но малко хора си разцъкват до такава степен телефона - повечето (включително и аз който дори имам S4 но не разбрах какво имаш в предвид в линка) го използват за нормални неща и няма как да ти отговорят...
И да, забелязах че часовника е по малък отпреди, но да ти кажа, точно това ми харесва - въпрос на вкус нали...

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 26 ное 2014, 15:32

Точно на мястото си е темата ти, но според мен 99% от притежателите на телефона, както е и при другите марки, използват 10-15% от възможностите на апарата! Даже и не предполагат за наличието или липсата на дадени възможности! Дори на един човек да си бил полезен си заслужаваш поздравленията (beer)

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Мнение от sgs_maniak » 26 ное 2014, 17:44

[Quote]се надявам някой, който работи да речем за $amsung България да го прочете, и да предаде на когото трябва за тези недоразумения (малко наивно мислене, но какво да се прави, ех мечти...).[/Quote]
Наистина се размечта колега.

;)
Телефон а е хардуер ен звяр.
Единствените минуси според мен са че е с един говорител отзад и цената.

pitbull20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тествах Note 4 и... Не ми хареса

Мнение от pitbull20 » 26 ное 2014, 17:47

Нормално да се използват само 10-15%, както е и нормално да използваш само 10-15 от например 100 инсталирани приложения които имаш - точно затова е направен такъв за да може човек да избира - сега си гледах настройките на камерата, различните модове и теми - еми от 20-30 различни, и доста които свалих допълнително само за да ги имам ако се наложи, надали ще ползвам и 4-5, и какво от това? Иначе да, браво за темата, от bugmenot научих за Advanced Button който се появява с задържане на resent бутона - не че ще го ползвам но знае ли човек....та идеята ми е че тези у-ва са толкова сложни и натъпкани с какво ли не, няма как всеки да ползва всичко...

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тествах Note 4 и... Не ми хареса

Мнение от sgs_maniak » 26 ное 2014, 17:59

С оптична стабилизация много по добре ли е когато снимаш в осветена стая вечер ?

bugmenot
Регистриран: 07 юли 2006, 14:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тествах Note 4 и... Не ми хареса

Мнение от bugmenot » 26 ное 2014, 18:16

@Боби13, Евала, ти си втория който разбра каква е целта на темата. Именно за тези като теби и @katinar си правя труда и си губя времето да пиша.

@pitbull20, Извинявай ако съм те засегнал, не това ми е била целта, уверявам те. Темата ми беше чисто информативна (Новина все едно). Въпроси съм задавал само еднолично, към някой конкретен потребител и съм написал пределно ясно, към кой точно съм задал въпрос (с "@" и името на потребителя). Клипове в YouTube за това съм гледал с часове, което си го няма си го няма, пък и пак не разцъкват "баш всички" настройки (знам ENG и знам как и какво точно да търся). С два пръста се "дърпа" Notifications панела - ПЪЛНИЯ, и там няма часовник, а не да е голям или малък. Въпроса от втория си пост, го зададох по-скоро за да кача темата нагоре, защото се беше забравила по страниците, а не защото искам някой да се чувства задължен да ми отговаря, да ме убеждава в противното и/или да ме обижда/оплюва.
Едно е да ползваш малка част от възможностите на телефона, и съвсем друго да ти са орязани (някои) от производителя, в сравнение с предходните модели. Хубаво е да има за всеки по нещо, но не одобрявам когато се премахва възможността да изключиш нещо, което/когато не ти трябва. Точно за това ми харесват(ха) самсунзите - заради възможността TurnON/OFF и подробната ПодНастройка на всяка една настройка/функция, но в случая да ограничават или орязват това, което вече го е имало преди -> не ми харесва.

@sgs_maniak от телефон ли пишеш -ако е така може би, трябва да си погледнеш АвтоКорекцията на клавиатурата, или пък се бързаш да напишеш нещо. Ей да не ме разбереш погрешно и ти! ;)
НЕ Те Обиждам или нападам.

А @sgs_maniak моля те, задавай тези въпроси в оригиналната тема на Note 4 или на лични към @pitbull20. За да не се пълни темата с спам и подобни, нали ме разбираш ;)

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 26 ное 2014, 20:33

Не са сложни за разучаване смартфоните, но повечето хора нямат желание и дори чисто по-човешки любопитство да го направят :) Много са изненадани, когато им се покажат неща, който са полезни за тях и лесно се научават (beer)

pitbull20

Мнение от pitbull20 » 27 ное 2014, 14:56

bugmenot
Не съм се засегнал, няма проблем.
Иначе си много прав за настройките и орязаните функции - това се забелязва при всички производители, не само при самсунг, но това е дълга тема...В случая с Ноут 4 е много дразнещо например че има доста ненужни приложения които не могат да бъдат деинсталирани; отделно няма бутон (или не мога да открия) за чистене на РАМ памет и за чистене на кеш паметта. Другото което ме побърква е камерата - хиляда теми, настройки и т.н. но не са направили елементарното - да избираш от настройките скоростта на затвора (понеже снимам с DSLR и за мен това е основно) - не че тази камера е много добра но може да се вземе и повече от нея с подходящи настройки..(yes)

katinar
Регистриран: 24 апр 2010, 09:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тествах Note 4 и... Не ми хареса

Мнение от katinar » 27 ное 2014, 17:42

Обикновено когато някой си купува нов мощен телефон ако не 90% от нахвърлените неща вътре, използва можеби около 50-60% накрая като му писне, се накефи! Или купува нов телефон или мощния му телефон става използваен за едва 10% я някоя белешка да нахвърли да надникне в календара, малко интернет и т'ва е.

Отговори