Samsung Note 8 или Iphone 8+

dxv_pro
Регистриран: 02 юли 2010, 18:27

Re: Re: Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от dxv_pro » 18 окт 2017, 00:43

Ето тест на батериите:
https://www.youtube.com/watch?v=4A4m0hJz5ng

alex333
Регистриран: 16 фев 2007, 16:01

Re: Re: Re: Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от alex333 » 18 окт 2017, 07:41

Не бих желал да измествам темата, но ще вметна за батерията на iphone 7 plus. Мислех си, че няма начин да я “стопя” за един ден до момента в който не се наложи да ползвам gsm-a като hotspot през wi-fi. В този случай батерията пада много бързо, драстично бързо 😀. С този си пост подкрепям Станислав, че е възможно от 7.30 до 14 h да издържа iphone 8plus.
Има още наколко начина да източвате за броени часове силите на всеки iphone.

В защита на Ябълката ще кажа, че издържа супер дълго в неактивен режим при инсталирани няколко мейл клиенти и няколко чат програми. Същите програми убиват Андроид за 1 ден.
Ползвал съм почти всички флагмани на Samsung. Сега държа един Note 4 без сим карта и издържа макс 2 дни с макс 4-5 часа активен екран за целия период.
За сравнение Ябълката, ако не включвам hotspot, издържа 9-10 часа активен екран при същите задачи и с поставена сим карта и разговори.

Голямо значение оказва покритието на оператора. Трудно е да се направи супер обективен реален тест на телефоните...

По темата за iphone 8 plus и note 8: отиди в магазин и прецени сам. Пробвай в кой джоб ще събереш note 8 :) Сложи ги и двата в калъфче и пак ги сравни. След като ти трябва много ток се огледай и за външна батерия с нормален капацитет и опция бързо зареждане. И тя тежи. Помисли къде ще я носиш и нея... Опитвам се да ти дам съвети в тази посока, а не само да разцъкваш на стойката два красиви телефона :)
iPhone 16 Pro Max, White Titanium, 256 GB

Vasil977
Регистриран: 29 авг 2016, 08:41

Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от Vasil977 » 18 окт 2017, 09:11

Пак ще го напиша при едно и също ползване нота умира до вечерта 8+ с ios 11.0 остава с над 50% и имаи в предвид че нота при едно изпускане става на сол s8 и note 8 са много кекави и смяната на дисплей е два пъти по скъпа от на айфоня

P0P0
Регистриран: 17 окт 2017, 16:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от P0P0 » 18 окт 2017, 10:26

[Quote] при едно и също ползване нота умира до вечерта 8+ с ios 11.0 остава с над 50% [/Quote]
Аз пък твърдя, че лъжеш като миризлив мангал (вероятно не си и пипал айфон) и съм навит да го докажа- имаш ли излишни 50 бона да сложиш на масата? Спокойно, няма да ти взема парите- залогът ще отиде за благотворителност по избор на загубилия.
При 100% еднакви инсталирани приложения и 100% еднакви настройки и употреба (тествал съм 2 пъти) Ноут 8 издържа МИНИМУМ 2 часа повече SoT от Айфон 8+. Колкото и да лъжете и да пишете глупости айфонът издържа "повече" само ако го ползва някоя тъпа кифла за селфита, но започнеш ли да ползваш айфона за работа батерията му се срива.
Най-много ме дразни, че независимо от настройките при айфона има сериозно забавяне в известията за нов мейл- на Ноут-а получавам по 5-8-10 известия за мейл на час докато на айфона е изключение да получа повече от 2 известия... Ебал съм ти икономията на ток когато ми пречи на работата ;) Недай си боже да съм в сграда със слабо покритие на оператора и да ползвам интернет на айфона- батерията му почва да се изпарява, а незнайно защо андроидите нямат такъв проблем.

funmobile
Регистриран: 06 юни 2008, 13:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от funmobile » 18 окт 2017, 11:26

Наистина трудна дилема. За съжаление мога да взема само един от двата модела. И двата модела стоят добре в джоб и ръка, за батерията доста ме замислихте, но то докато човек не пробва, не знае. И двете ОС са добри. Аз лично както бях споделил по рано съм използвал Андроид до сега. Но сестра ми има Iphone 7+ и не съм останал разочарован IOS. Всеки модел има и плюсове и минуси, затова ми е трудно да реша кой да взема. Благодаря за коментарите и препоръките ви. Ще помисля още малко и ще ви кажа кой избрах. :)

qwertys
Регистриран: 22 ное 2006, 12:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от qwertys » 18 окт 2017, 11:42

Това с мейлите ме изненада безкрайно. При мен си се получават почти мигновено, тествано е. Иначе, поне аз не твърдя, че батериите на Ноут и 8+ издържат еднакво дълго. Просто ми се стори много странно да събориш батерията на 8+ до 14 ч. при условие, че не ти е основен телефон и не го ползваш за "работа", каквото и да означава това.

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от algor » 18 окт 2017, 12:00

[Quote]Пак ще го напиша при едно и също ползване нота умира до вечерта 8+ с ios 11.0 остава с над 50%[/Quote]

Не, че е важно и има значение, но потвърждавам категорично това твърдение, като при мен (нормално, разбира се) iPhone 8+ вечерта не е над 50 процента, а 40 и малко.
Все пак имаме различно ползване и натовареност на апарата, което е съвсем в реда на нещата. :)
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

stamford_bridge27
Регистриран: 27 сеп 2007, 00:01

Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от stamford_bridge27 » 18 окт 2017, 13:29

Буквално няма място за сравнение между двата телефона. Единия е морално остарял с големи рамки,5.5" LCD дисплей 1080p резоюция, 3ГБ рам, без 3.5мм жак и не на последно място + 150 лв за зарядно за бързо зареждане тъй като не идва в комплекта. Доксто самсунга е с тънки рамки с 6.3" амолед дисплей с 2к резолюция (в почти еднакви размери самсунга има 0.8" по голям дисплей),6ГБ рам, има 3.5 ЖАК, вкючва в комплекта fast charge зарядно (безплатно! :D )
Никой не споменава,че самсунга поддъжа все още micro sd. Гледам за батерий се спори, а основните неща дори не се споменаха...
Ако беше поискал мнение между други телефони можеше да се поспори малко,но между тези няма смисъл. Ако искаш да се г*зариш взимай iPhone (на доста жени съм им привличал вниманието едно време с 6 plus :D )

bgxmen
Регистриран: 07 юни 2012, 06:45

Samsung Note 8 или iPhone 8+?

Мнение от bgxmen » 18 окт 2017, 14:36

Две-три компетентни мнения прочетох, и това са от хората обяснили с факти, че Note 8 е по-добрия телефон.
На останалите само като им четеш мнението си личи, че са промити мозъци.
Естествено, че Note 8 e поне 20 пъти (разбирай в 20 аспекта) по-добър от айфона.
Има клипове в тубата, може да си гледаш много за недостатъците на айфоните, а те са много - уверявам те в това.
Не си харчи парите за айфон, ще съжаляваш после.
Отиди на почивка в чужбина, много по-добра идея е.
Вземи си Note 8, но след време ще осъзнаеш, че това което правиш на топ модела на Самсунг, ще може да го правиш без проблем и на телефон от среден клас - социални мрежи, чатове, музика, игрички и т.н.
Има телефони от среден клас на които батерията им държи много повече от топ моделите на Епъл и Самсунг, но това е друга тема.

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от algor » 18 окт 2017, 16:40

[Quote]Буквално няма място за сравнение между двата телефона. Единия е морално остарял...[/Quote]

[Quote]На останалите само като им четеш мнението си личи, че са промити мозъци.[/Quote]

Колеги, такива мнения могат да бъдат или несериозни (първото мнение) или обидни (второто мнение), но пък нормално е там, където свършат аргументите, да започват обидите.

Сутринта си маркирах факта, че дискусията (и съветите) върви в супер тон, където всеки уважава мнението на другия и това не се е срещало отдавна в този форум, а сега отварям да напиша това и...

Не мога да разбера това делене на лагери кому е нужно, а обидите в стил "ония са промити мозъци" никога не съм ги разбирал.
По-добре ли се чувствате, след като определяте най-скъпата марка в света и марката с най-много продажби като "морално остаряла" или като обиждате хората, купили си нещо различно от Ноут 8 като тъпи (или иначе казано "промити мозъци")?

Оцапахте и тази хубава тема...
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Отговори