Samsung Fold 3

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Samsung Fold 3

Мнение от Spikul » 01 сеп 2021, 21:45

Чакаме ревю, но никой не пише.
Или някой е твърде разочарован и не му се занимава :mrgreen:

gog88
Регистриран: 27 яну 2006, 08:24

Мнение от gog88 » 02 сеп 2021, 13:55

В последните десетина дни в специализирани сайтове излязоха ревюта на samsung galaxy z fold3 5g. Най-пълното за мен ревю е на този адрес:
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy ... w-2303.php
Споделям този линк, защото и след 1 година ползване едва ли ще мога да направя такова подробно ревю. Има дребни детайли, с които не съм съгласен в ревюто, но като цяло за мен е обективно. Не приемам за минус отсъствието на адаптер (зарядно) към телефона, защото в световен мащаб направилите поръчка преди 27.08. , а в някой държави продължават условията по предварителните поръчките получиха адаптер, кейс и s-pen fold.
Както вече писах кеф цена няма. Предварително знаех какво търся от този модел и на този етап удовлетворява изискванията ми. Най-важното е , че всеки път, когато този апарат е в ръцете ми ме кефи, има ефекта уау, нещо, което го нямаше, когато след Xs max взех 11 pro max, а след това 12 pro max. Ако търсите телефон за слушалка или апарат (камерофон) .... това със сигурност не е вашето устройство. Не виждам човек, който би ползвал този модел за "ало-ало". За снимки не е неудобен, но със сигурност, ако се търси най-доброто при камерите няма да го намери в този модел. Примерно 12 про макс се справя по-добре при нощни снимки независимо, че този модел на Епъл не се слави с най-прекрасните нощни снимки. Не приемам и оценката, че качеството на снимките направени с камерата под дисплея е разочароващо. Не са нищо особено, но не виждам кой ще прави снимки с разтворен телефон, това е абсурдно за мен. За видеоразговори върши работа. По-добре така, отколкото да гледам дупка в дисплея. Със сигурност в следващите модели Самсунг, а и другите производители ще подобрят качеството на снимките от такъв вид камери, но ако при класически тип телефон това има значение при селфи , то пак повтарям умопомрачителна глупост е да се прави селфи с разгънат Фолд 3.
На 26 януари 2021 година куриер на "Европът" ми донесе модел Самсунг Галакси S21 Ултра, който бях поръчал няколко дни по-рано от Теленор. Върнах апаратчето и не подписах договора. Седем месеца по-късно не съжалявам за избора, който направих, защото S21 Ултра е прекрасен модел, но щеше да попълни списъка от модели в който са Xs max, 11 pro max, 12 pro max, които бяха отлични за времето си телефони, но винаги липсваше "дребен детайл", който отсъстваше или пък бяха еднообразни и ми бяха скучни модели.
Ако някои очаква да пиша, както един виден участник във форума на mobilebulgaria.com, че това е мега -хипер- гига ултрамодерен телефон, най-доброто на планетата, съжалявам, но няма да стане.
Радвам се, че имам на разположение този модел, смятам, че след време тази технология ще се развие още повече и други хора от форума ще рискуват с такива устройства. Многократно съм писал, че съм фен на серията "Note", но предвид забележителните резултати при предварителните поръчки на двата сгъваеми модела на Самсунг, които се отчитат тези седмици в световен мащаб ..... бъдещето на "Note" не е розово и може да сме видели бенефиса на тази серия. Дори Самсунг да пуснат модел "Note" през 2022 година или по-късно, едва ли ще се върна към този вариант.
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 02 сеп 2021, 14:40

Ревюта има много, за мен интересно е обаче, какво мисли някой, който го ползва за ежедневен телефон.
Нормално в какъв процент от времето го ползваш в сгънато и колко в разгънато положение. До колко е удобно всяко от тези положения, спрямо стандартен телфон. До колко мястото на сгъвката на дисплея се вижда като неравност и се усеща при плъзгане на пръст?
Ако трябва да избереш едно от двете устойства фолда или айфона, кое би ползвал за основен телефон?

gog88
Регистриран: 27 яну 2006, 08:24

Мнение от gog88 » 02 сеп 2021, 16:33

board написа:
02 сеп 2021, 14:40
Ревюта има много, за мен интересно е обаче, какво мисли някой, който го ползва за ежедневен телефон.
Нормално в какъв процент от времето го ползваш в сгънато и колко в разгънато положение. До колко е удобно всяко от тези положения, спрямо стандартен телефон. До колко мястото на сгъвката на дисплея се вижда като неравност и се усеща при плъзгане на пръст?
Ако трябва да избереш едно от двете устройства фолда или айфона, кое би ползвал за основен телефон?
Почвам отзад напред. Нямам никакво съмнение, че ако ми се наложи да имам само един телефон и трябва да избирам между Фолд3 и айфон 12 про макс, ще избера апарата на Самсунг. И не защото 12 про макс е по-лош модел, напротив, като завършен продукт той е по-напред, но нещата, за които ползвам телефона в свободното си време ябълката не ми е фаворит. При плъзгане на пръст, дори и да сте със затворени очи, лесно ще усетите мястото на сгъвката. Когато телефона не е включен и е в разгънато състояние е най-видима тази част (визирам Фолд 3), при другите сгъваеми устройства може да не е така. При работещ телефон и гледане на ТВ, клип или филм няма проблем, няма дразнещ ефект, поне при мен. От това най-много се притеснявах. При захват на телефона в сгънато състояние Фолд3 ми е по-удобен от 12 про макс. Визирам и двата модела да са без кейс или и двата да са с кейс. В сгънато състояние на външният екран на Фолда могат да се извършват всички стандартни неща, за които се ползва един телефон. Въпреки че са големи ръцете ми нямам проблем и при набирането на текст на клавиатурата. Ясно е, че при наличието на значително по-голям дисплей си пускам видео съдържание на вътрешният екран, а не на външният, защото поне за мен си е мазохизъм да имаш голям дисплей и да се взираш в по-малък такъв. В работен процес значително по-рядко си позволявам да го ползвам в разгънато състояние, но вкъщи на спокойствие по-често е разгънат, тогава мога на воля да се кефя на телефона. До колко е удобно всяко от тези положения? Зависи от естеството на работа на притежателя на устройството. Ако е на бюро, не виждам проблем да се наслаждава на устройството, стига да няма човек над него в йерархията в стаята. Вкъщи си е екстра, там може да замести донякъде таблет ..... стига да не държим на размера, тоест да търсим екран над 10 и повече инча.
На този етап може да се ползва и във форма тип лаптоп, но след 2-3 години ще е интересно как ще се справя с това изходно положение, като това ще зависи от стабилността на пантите във времето. Относно процента на ползване в сгънато и разгънато положение. В работно време и извън вкъщи съотношението вероятно е не по-малко от 80:20 % в полза на сгънато положение. Вкъщи, когато се ползва устройството е точно обратното, вероятно 70:30 в полза на разгънато положение. Тогава най-често влиза в действие и s-pen.
Най-неудобен за мен е кейса, който получих с предварителната поръчка, в който има място за пен, но когато се разгъне телефона, тогава няма как да бъде разположен на равна повърхност, защото мястото за s-pen е точно по средата и ляга леко на една страна. Както вече и писах по-рано в тази тема, още веднага си поръчах два кейса, в които няма място за s-pen, но ми пасват идеално на предпочитанията.
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black

Spikul

Мнение от Spikul » 02 сеп 2021, 19:58

Интересни са ми резултатите ти с батерията. Как се справя в реални условия, най-вече с разгънат дисплей?

Huaweimatexs
Регистриран: 15 авг 2020, 17:01

Мнение от Huaweimatexs » 02 сеп 2021, 22:03

gog88 написа:
02 сеп 2021, 16:33
board написа:
02 сеп 2021, 14:40
Нормално в какъв процент от времето го ползваш в сгънато и колко в разгънато положение. До колко е удобно всяко от тези положения, спрямо стандартен телефон. До колко мястото на сгъвката на дисплея се вижда като неравност и се усеща при плъзгане на пръст?
Ако трябва да избереш едно от двете устройства фолда или айфона, кое би ползвал за основен телефон?
Почвам отзад напред. Нямам никакво съмнение, че ако ми се наложи да имам само един телефон и трябва да избирам между Фолд3 и айфон 12 про макс, ще избера апарата на Самсунг.
Преди повече от година казах, че повече няма да се върна на нормален телефон. Казах и, че който се докосне до хубав сгъваем телефон ще разберете защо. Фолд 3 не е от най-сполучливите модели и има някои недостатъци, но явно дори и той е достатъчно приличен за да те накара да забравиш телефоните с по-малки екрани.
Последна промяна от Huaweimatexs на 02 сеп 2021, 22:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 02 сеп 2021, 22:07

За сгъваем телефон по-добро предложение от фолд 3 на пазара няма.
Да, има неща, които можеха да са по-добре, но като цялостен пакет няма аналог и всички, които го пробват го казват.
А камерата дори се справя по-добре от тази на S21 ultra, батерията издържа достатъчно за пълен ден работа, като цяло перфект.
Факт е, че не харесвам сгъваеми телефони въобще, но и горните неща са факт и не може просто така да се отхвърлят.

Huaweimatexs
Регистриран: 15 авг 2020, 17:01

Мнение от Huaweimatexs » 02 сеп 2021, 22:08

Единствения му плюс е, че е много евтин и достъпен. Аз след като видях какво е наистина добър телефон няма да го взема, въпреки че ми идва безплатен. Искаше ми се да спестя почти 3 бона (за нов дисплей на китаеца), но кеф цена няма. Не си заслужава заради някакви пари да си развалям удоволствието. P.S. Колко души от твоите приятели се прежалиха да дадат по 5 бона за телефон и ако има такива какво им е впечатлението след по-сериозно ползване?
Последна промяна от Huaweimatexs на 03 сеп 2021, 02:16, променено общо 1 път.

Spikul

Мнение от Spikul » 02 сеп 2021, 22:38

radko89 написа:
02 сеп 2021, 22:07

А камерата дори се справя по-добре от тази на S21 ultra
Странно съждение. На каква база си правиш тези заключения :shock:
Не, че съм имал възможност да ги тествам де, но като гледам снимките в GSM arena, бих казал, че е точно обратното и то с огромна разлика.
Няма да качквам пак снимки, но всеки сам може да ги сравни за каква огромна разлика точно става въпрос:
https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?id ... one2=10596
А за батерията ми е все още интересно, защото на моя Ноут с LTPO дисплей, пак най-голямата слабост е батерията - просто повече от 3-4 часа не изкарва.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 03 сеп 2021, 07:23

Не съм пробвал фолда, не зная колко е вярно, просто изхождам от ето този клип, който е направен от епъл фенове между другото.

Отговори