Колко важно за вас е телефона да поддържа eSIM?

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Колко важно за вас е телефона да поддържа eSIM?

Мнение от chilko » 15 апр 2024, 11:29

Тъй като ми предстои смяна на телефона (тя отдавна е на дневен ред, но става все по-належащо) се замислих, че искам следващото ми устройство да има eSIM. Най-очевидната полза от това, е че като съм в страна извън ЕС ще мога лесно да взема мобилни данни без да се налага да купувам физическа карта.

Та колко важна за вас е тази функция в телефона и бихте ли взели модел без такава?

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Re: Колко важно за вас е телефона да поддържа eSIM?

Мнение от defierofodds » 15 апр 2024, 12:13

Не ми е критерий въобще. Не пътувам в чужбина, а за България винаги е по-добре с физическа, за да е сигурен човек, че ще има на разположение, ако например му се прецака телефона и се наложи да ползва резервен без esim.

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Мнение от NSWDG » 15 апр 2024, 12:55

Искам поне едната от двете сим карти да е есим. До сега не ми се е налагало да въртя карти в роуминг, въпреки, че пътувам доста, но поне имам опция ако се наложи.
==================
MPXV3RX/A

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 15 апр 2024, 14:05

defierofodds написа:
15 апр 2024, 12:13
Не ми е критерий въобще. Не пътувам в чужбина, а за България винаги е по-добре с физическа, за да е сигурен човек, че ще има на разположение, ако например му се прецака телефона и се наложи да ползва резервен без esim.
Не е проблем да се ползва физическа като основна, а eSIM да влиза в употреба само при нужда - например в чужбина.

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 15 апр 2024, 14:11

Тези които не излизат от Бг изобщо да не коментират защото те не знаят колко е важно да имаш нет

Потребителски аватар
Чо :)
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
Контакти:

Мнение от Чо :) » 15 апр 2024, 14:47

За мен е много полезно да имам eSIM и го ползвам пълноценно, особенно извън ЕС.

За тези, които им се налага да ползват, а нямат в телефона или към момента не планират го сменят - също има вариант:
Физичекса SIM карта (пластика), в която може да се запишат до eSIM профила (карти), като активен е само един от тях.
Записването може да стане само с Android 10+ телефон, но после поже да се поставя навсякъде, дори в Nokia с фенерче или IoT устройство.

https://esim.me - вариатни от ~ €30 (два профила, един телефон) до ~€84 (неограничени профили и телефони)
https://esim.5ber.com - варианти $12 (два профила) или $25 (неограничени профили)
Усмихни се... Животът е Хубав :)
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510

Xiaomi
Регистриран: 09 юли 2017, 14:17

Мнение от Xiaomi » 15 апр 2024, 14:52

Добре, шефе Артур. :D :D :D

Реалността е елементарна. Ако се намираме на територията на България и ЕС, Есим има... недостатъци. Не можеш просто да я "извадиш" и "пъхнеш" в друг телефон. Иска дерегистрация от телефона, в който си я регистрирал. Ако този телефон не може да се стартира, съответно трябва да звъниш на оператор, а ти... няма откъде да звъннеш, освен от друг номер...

Ако пътуваме извън България и ЕС, Есим има плюсове. Които фенове като шеф Артур са писали и ще пишат. Но отново идва вариантът... телефонът ви да не може да стартира и вие да не сте предвидили този вариант, който е проблемен за Есим.

Johnniie
Регистриран: 20 апр 2013, 16:35

Мнение от Johnniie » 15 апр 2024, 15:04

Използвам само есим карти откогато услугата се предлага от операторите и не виждам причина да се връщам на физическа такава.

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 15 апр 2024, 15:08

Xiaomi написа:
15 апр 2024, 14:52
Добре, шефе Артур. :D :D :D

Реалността е елементарна. Ако се намираме на територията на България и ЕС, Есим има... недостатъци. Не можеш просто да я "извадиш" и "пъхнеш" в друг телефон. Иска дерегистрация от телефона, в който си я регистрирал. Ако този телефон не може да се стартира, съответно трябва да звъниш на оператор, а ти... няма откъде да звъннеш, освен от друг номер...

Ако пътуваме извън България и ЕС, Есим има плюсове. Които фенове като шеф Артур са писали и ще пишат. Но отново идва вариантът... телефонът ви да не може да стартира и вие да не сте предвидили този вариант, който е проблемен за Есим.
Именно, а колегата по-долу и другите от неговата категория вероятно също не виждат проблем да нямат кеш и да плащат само с телефона. ;) Доброволна зависимост и ограничаване на опциите.

Xiaomi
Регистриран: 09 юли 2017, 14:17

Мнение от Xiaomi » 15 апр 2024, 15:16

Най-добре да имаш и сим карта, и Есим карта. Тогава си подготвен за варианта телефонът ти да не може да стартира.

И кеш, и електронни пари.

Но, да, defierofodds, и според мен целенасочено се действа да се премахнат тези свободи.

Отговори