1 декември 2005 г. - Бойкот - да кажем НЕ на псевдонамаленията на Ментел и Глобул"

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Re: Още три дни до бойкота

Мнение от Nistel » 28 ное 2005, 11:24

Съветвам ви да направите един сайт в който всеки който подкрепя бойкота да си впише 3-те имена .. поучете се от световната практика - после поне ще можете да кажете еди си колко хиляди подкрепили това .. на всички е ясно че технически и финансово бойкота няма да навреди по-никакъв начин на тези 2 оператора така че помислете за идеята ми ..

DefaultUser
Регистриран: 28 мар 2018, 11:04

Re: 1 декември 2005 г. - Бойкот - да кажем НЕ на псевдонамаленията на Ментел и Глобул

Мнение от DefaultUser » 28 ное 2005, 12:12

DefaultUser написа:
21 ное 2005, 18:57
"Бойкот - да кажем НЕ на псевдонамаленията на Ментел и Глобул" Приятели, Чудя се Ментел и Глобул за толкова тъпи ли вземат клиентите си, все едно не можем да си направим една проста сметка. Преди Ментел беше 78 ст на минута, 39 ст. за 30 сек. - сега 66 ст/30 сек. Даже с намалението Прима Стар пак лапа 34 ст за един кратък ако ще 15-20 сек разговор и то само към Ментел, иначе е грабеж - 59 ст./мин. За Глобул - преди 71 ст/мин, или 35 ст за 30 сек, сега към Глобул - 35 ст/мин, а към други мрежи - 47 ст. За сравнение Вивател - 22 ст/30 секунди, 44 ст/мин. Затова предлагам на ползвателите на предплатени услуги на Ментел и Глобул да организираме бойкот на двата оператора. На първо място чрез самоограничаване в следващите няколко дни на използването на услугите им и спиране на зареждане на техните карти с ваучери. На второ място чрез изключване на мобилните телефони на 1 декември 2005 г от 10 часа сутринта до 17.00 вечерта. Или поне за по 2 часа сутринта и следобеда. На трето място, чрез изпращане на съобщения за настоящия бойкот до мобилните оператори, форумите на вестниците Сега и Новинар, другите форуми - на dir.bg, data.bg, abv.bg и др, до Комисията за защита на потребителите, до Федерацията на потребителите и кой където се сети. Освен това е добре да се преброим тук във форума поддръжниците на идеята и да формулираме конкретни искания, например: 1. Свеждане на цените до нормалния европейски и български стандарт, т. е. в рамките на 5-10 ст./мин. 2. Първоначалното таксуване да отпадне и да се въведат безплатни първи 6 секунди, както беше при Ментел през 2001 г. 3. Свободно използване на всички допълнителни услуги от потребителите на предплатени услуги - CLIR, MMS, GPRS. 4. Въвеждане на практиката на западните оператори при сключване на договор телефона да се предоставя безплатно на потребителя. Всъщност искам само това, което отдавна е нормална практика в Евпропейския съюз. Който подкрепя идеята, моля да я разпростанява, където и както намери за добре, да я допълва и дава препоръки. Който не я подкрепя, моля да не пише тук, а да постне тема ако иска анти-бойкот, за да се преброим. Сигурен съм, че ще бъдем 95% срещу 2 %.
Братя и сестри по мобилно нещастие, Моя бойкот срещу високите цени на GSM-операторите е следния: на 1.12.2005г от МТЕЛ ще ми изключат телефона за неплатена сметка. Цели 7 години им бях съвестен и редовно плащащ абонат, а те продължават да се подиграват с мен. Не искам да търпя повече. Съвсем съзнателно реших да не я плащам последната сметка и никога вече да не се връщам в "семейството на МТЕЛ" по никакъв начин. Няма по-големи мошеници и разбойници в България, няма по-гнусни лъжци и измамници. Безочливо лъжат и мамят абонатите си, повишават цените на всичките си услуги под прикритието на абонаментни планове, специални оферти, фалшиви намаления и прочие мръсотии, губят фактури, надписват сметките... безобразия постоянни! По-добре без мобилен телефон, но не и да плащам за неща, които така или иначе не съм ползвал. Повече няма да ме доят, честна дума! Хвърлям си мобилния телефон завинаги! Това е моя бойкот!!!! Успех на всички!

StanYo
Регистриран: 04 дек 2004, 13:47

Мнение от StanYo » 28 ное 2005, 13:53

предложението на Nistell ми се струва доста добро. Въпросът е да има някой навит да прави този сайт. Защо не една анкета тук????

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 28 ное 2005, 14:13

DefaultUser написа:
28 ное 2005, 13:53
предложението на Nistell ми се струва доста добро. Въпросът е да има някой навит да прави този сайт. Защо не една анкета тук????
da i az smqtam taka trqbva da se napravi podoben sait i da se sledqt vsi4ki predstoq6ti boikoti

vankomer
Регистриран: 05 сеп 2004, 21:07

Re: 1 декември 2005 г. - Бойкот - да кажем НЕ на псевдонамаленията на Ментел и Глобул

Мнение от vankomer » 28 ное 2005, 15:36

Имате 100 % ми подкрепа! На 1.12 ще си изключа и двете сим карти на МенТел и на Глобул! А от 1 месец вече не ги зареждам, всички обаждания правя само от Вивата :-)

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 28 ное 2005, 15:51

DefaultUser написа:
28 ное 2005, 15:36
Имате 100 % ми подкрепа! На 1.12 ще си изключа и двете сим карти на МенТел и на Глобул! А от 1 месец вече не ги зареждам, всички обаждания правя само от Вивата :-)
Imame 5 GSM v ky6ti i 6te gi spra si4kite na 1 podkrepqm vi na 1000% !!!!!!!!!!

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 28 ное 2005, 15:56

DefaultUser написа:
28 ное 2005, 14:13
da i az smqtam taka trqbva da se napravi podoben sait i da se sledqt vsi4ki predstoq6ti boikoti
Идеята за сайт е добра, ще го направя ако разбира се някой е навит може да се заеме. Но сега до 1 няма да мога да го направя, тъй като имам доста задачи. Но за следващите 2-3 бойкота ще е налице сайт. То имаше такъв - достатъчно е човек да се поразрови в архива на тоя сайто около 1 септември 2004. Мисля, че беше от типа на www.boikot.hit.bg Въпреки това идеята вече набира сила и доста привърженици. Да не се лъжем все пак - с един бойкот само няма да се мине, поне 3-4 трябва да в рамките на около година и нещо, за да има ефект. Ще измислим някаква стратегия. Благодаря на всички за подкрепата и не забравяйте за разпространявате идеята - всеки на 20-30 души да каже и нещата ще бъдат доста добре на 1 декември. За Баш Майстора - да, аз я написах декларацията.

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 28 ное 2005, 21:10

DefaultUser написа:
22 ное 2005, 19:22
Цените на предплатените услуги в Унгария определено са по-евтини от българските, освен това са диверсифицирани по такъв начин, че човек да избере най-подходящия за него план измежду десетина предплатени. Говоря за комуникационния гигант Vodafone и съжалявам, че в България набързо ги отказаха от по-нататъшно участие в търговете за мобилни услуги. Ако пък отчетем разликата в стандарта, тогава нашите предплатени услуги са в пъти по-скъпи от унгарските!!!
V Balgariq sa nai skapi razgovorite a i s t'va parvonachalno taksuvane.Ae ne e za razspravqne

Julian87
Регистриран: 28 ное 2005, 21:37

Мнение от Julian87 » 28 ное 2005, 23:49

Пиша сега само за да се качи темата най-отгоре , защото е постоянно я изместват с някви глупости.Иначе 100% ще подкрепя бойкота на 1 декември против тея пиявици Мтел и Глобул.

Andre N.B.
Регистриран: 10 авг 2004, 21:06

Мнение от Andre N.B. » 29 ное 2005, 00:13

I az zvanja glavno ot Vivata. Kofti e samo che sam abonat na globul otnachaloto i plashtam taksi za da si zapazja nomera.

Отговори