досега ползвали ли сте услугите им? имате ли преки впечатления?
в петък по обяд метнах по един апарат и в единия и в другия. и двата губеха връзка с мрежата. помолих да установят повредата до края на деня. В Омниаком (Младост 1, блок 12) казаха, че повечето техници били на море и е невъзможно. В Алфа Копи (ул.Искър) казаха просто, че е невъзможно, без обяснения. И на двете места ми взеха номера и обещаха в понеделник да се обадят. Не го направиха нито едните, нито другите.
Изводът може би е малко прибързан, но ми изглеждат смотаняци и не достатъчно подходящи за лица на Нокия и Моторола в България. Ако обслужваха сервиз на грамофони или прахосмукачки, може би е нормално да се моткат по 3 дни само за диагноза, но когато иде реч за нещо, което се ползва ежеминутно?
какво мислите, дали фирмите-майки следят и контролират дейността на упълномощените си представители?
Много ми се иска да чуя мнения за тези 2 компании от хора, които са се срещали с тяхната работа.
между другото: двете ли са гръцки?
Упълномощените сервизи на Нокия и Моторола - Алфа Копи и Омниаком
-
- Регистриран: 31 май 2004, 01:19
Re: Упълномощените сервизи на Нокия и Моторола - Алфа Копи и Омниаком
Мога да кажа само за Алфа Копи: никой в НОКИА или свързан официално с НОКИА не е упълномощавал Алфа Копи да извършва каквато и да е официална дейност от тяхно име. Преди време имаха право да продават на територията на БГ ограничен брой от официалната продукция на НОКИА, но в Алфа Копи си позволиха да продават и извън определената квота, при това продаваха копия, произведени нелегално в Азия, т.е. не-оригинални, с други компоненти апарати, ето защо НОКИА им отне правото. Толкова знам и тая информация е стара вече, от преди нова година примерно.
Ако някой знае подробности - нека пише.
И да - Алфа Копи е гръцка регистрация.
Ако някой знае подробности - нека пише.
И да - Алфа Копи е гръцка регистрация.
Много зле. От Омниаком вчера ми се обадиха, че не могат да го оправят. От Алфа Копи не ми се обадиха изобщо, аз им звъннах към 17 и ми казаха, че още го тествали. Колко време се тества телефон губещ връзка и какво толкова представлява теста.
Дайте мнение за тези и други "реномирани" сервизи.
Дайте мнение за тези и други "реномирани" сервизи.
-
- Регистриран: 26 юни 2006, 22:08
И аз да спомена Алфа Копи с добро.... жена ми има Нокиа 3300, много симпатично телефонче. Та тоя телефон имаше някакъв проблем, определени номера ги изхвърляше, просто не звъни, като се обаждаш от тези номера. Губеше и мрежа чат пат. И отиваме в Алфа Копи, уж сериозни и ауторизиран сервиз. Там направо отказаха да го видят, защото не бил купен от тях. Викам че ще платим колкото трябва, да го оправят - пак не щат. По едно време един вика дай го да видя. Дадохме, оня човърка, бъзика 1 час и вика - не може сега, оставете го. Оставихме го, след 3 дни отивам, същия вика - не може да се поправи, това било, онова било, трябва да се сменят части и пр. Купете от нас нов с гаранция. Взех телефона и отидох при едно познато момче в обикновено квартално сервизче и младежа го оправи за 3 минути! После чак разбрах, че Алфа Копи са били самозванци, нищо не ги свързва официално с Нокиа, ама чак после разбрах като си загубихме времето да се занимаваме с тях.
за съжаление не са самозванци. в сайта на нокиа фигурират като единствен представител у нас. мисля, че проблемът е от класически балкански тип - българи и гърци си правят ташак, а в нокиа не им дреме за нещастния ни пазар.
и така, значи вчера отидох директно в Алфа Копи да попитам какво става с телефона ми и евентуално да си полафя с невероятните им специалисти. естествено последното се оказа невъзможно, но за сметка на това ме уведомиха, че тестовете ще продължат най-рано до петък тъй като не могат да установят защо апаратът губи сигнал чат-пат! т.е. имайки предвид, че телефонът им бе оставен миналия петък, се предполага, че е подложен на едноседмичен тест! някой ако разбира за какви тестове става въпрос нека ме светне - аз ли греша или в сервиза ме лъжат?
и така, значи вчера отидох директно в Алфа Копи да попитам какво става с телефона ми и евентуално да си полафя с невероятните им специалисти. естествено последното се оказа невъзможно, но за сметка на това ме уведомиха, че тестовете ще продължат най-рано до петък тъй като не могат да установят защо апаратът губи сигнал чат-пат! т.е. имайки предвид, че телефонът им бе оставен миналия петък, се предполага, че е подложен на едноседмичен тест! някой ако разбира за какви тестове става въпрос нека ме светне - аз ли греша или в сервиза ме лъжат?
Доста е скъпо при тях каквото и да било, а сервиза е под всякаква критика поне на Алфа Копи, и наистина от близо година не са представители на Нокиа, има доста китайски аксесоари при тях така, че внимавайте
Омниаком са много добър сервиз и имат много добри техници. Това е вярно поне за телефоните на Моторола, за другите не знам. За гаранционен сервиз са перфектни. Иначе са малко скъпички. Понякога наистина не могат да поправят някои телефони (защото има и повреди които не могат да се оправят), но ако са гаранционни - ги сменят с нови. На мен един V500 ми го смениха два пъти с чисто нов, дори втория път ми дадоха E550, защото V500 вече го нямаше на пазара. И са българска фирма. А това за техниците в отпуска не знам как да го коментирам...