Щатските мобилни телефони са с вградени датчици за проследяване
Щатските мобилни телефони са с вградени датчици за проследяване
Това значи ли че ако си купя телефон от Щатите и го донеса в Бъглария да го използвам ще ме подслушеат :D
Re: Щатските мобилни телефони са с вградени датчици за проследяване
Ами тука едва ли ще стане, все пак за да осъществи подлушването трябва да съдейства и оператора.
А, добро утро!
Открихме топлата вода...
GSM-ите се подслушват много отдавна.
Как ви откриват? Не си ли задавате въпроса.
Единствено отстранявайки батерията, можете да сте сигурни, че не ви подслушват.
Открихме топлата вода...
GSM-ите се подслушват много отдавна.
Как ви откриват? Не си ли задавате въпроса.
Единствено отстранявайки батерията, можете да сте сигурни, че не ви подслушват.
или в стената, тоалетната, в микровълновата
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 11:33
Никакви датчици за подслушване... Че винаги някой може да те подслушва е така и че винаги могат да проследят къде се намира опредленият номер също не е лъжа... Те и на стационарният ти телефон могат да те подслушват...
Абе, аз не съм съгласен с тая новина. За подслушването е вярно, че може да се осъществи, но за това не е нужно модифициране на самия апарат, освен ако се няма предвид подслушване на личен разговор, а не телефонен такъв. Проследяването и локализирането на мобилния телефон е възможно също така от доста отдавна и дори се използва от някои оператори в Европа за други видове услуги.
За описания случай знам със сигурност, че агентите на ФБР са успяли да подменят мобилния апарат на един от заподозряни с модифициран такъв, който позволявал нещата описани в статията. Това беше голяма новина тук за известно време и някои хора доста се сплашиха именно защото беше предадена по този некоректен начин.
Към американския народ: FBI, CIA и NSA имат толкова много начини да събират информация за вас, която би била доста по-полезна, от който и да е мобилен разговор, че може да не се притеснявате за мобилния ви телефон.
За описания случай знам със сигурност, че агентите на ФБР са успяли да подменят мобилния апарат на един от заподозряни с модифициран такъв, който позволявал нещата описани в статията. Това беше голяма новина тук за известно време и някои хора доста се сплашиха именно защото беше предадена по този некоректен начин.
Към американския народ: FBI, CIA и NSA имат толкова много начини да събират информация за вас, която би била доста по-полезна, от който и да е мобилен разговор, че може да не се притеснявате за мобилния ви телефон.
ако имате приятел с по-голям достъп във който е да е мобилен оператор, той може във всеки един момент да ви направи триъгълно засичане на местоположението на телефона. в тва съм 100 % сигурен щото веднъж му се обаждах точно заради това и той ми каза че може да ми каже на коя клетка е включен в момента , но за точното местоположение трябваше да изчакам ден два, щото по-вътрешния човек, който той познава, тогава щял да дойде на работа. но това става само ако е включена сим картата. иначе телефона се засича по имеи къде се намира, независимо от оператора, ама и за тва трябва "достъп"
Стана ми интересно как Мтел определят бизнес центъра около мен ( тези които са на сметка могат да пробват от менюто M-tel > M-Tel + > M-Tel info > BC okolo men ).
После ми излизат кои градове са около ( включително и в този който съм ) и от там нататък работно време , телефон за връзка и др.
Т.е. пак някакво проследяване има , иначе как ще определи местоположението ми спрямо градове в които съм .
После ми излизат кои градове са около ( включително и в този който съм ) и от там нататък работно време , телефон за връзка и др.
Т.е. пак някакво проследяване има , иначе как ще определи местоположението ми спрямо градове в които съм .
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Ами знаят към коя клетка ти се е регистрирала SIM картата и така. Не е много трудно. Винаги когато имаш обхват на телефона си регистриран към някоя клетка (все пак така се осъществява комуникацията с мобилната мрежа).
Знам че е благодарение на SIM картата и клетката към която съм в момента , но излиза че може да те проследят по номера ти без да се налага да ти "слагат екстри" към телефона .
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм