Щатските мобилни телефони са с вградени датчици за проследяване

flips
Регистриран: 10 юли 2006, 23:57

Щатските мобилни телефони са с вградени датчици за проследяване

Мнение от flips » 03 яну 2007, 22:11

Това значи ли че ако си купя телефон от Щатите и го донеса в Бъглария да го използвам ще ме подслушеат :D

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Щатските мобилни телефони са с вградени датчици за проследяване

Мнение от vladovn » 03 яну 2007, 22:44

Ами тука едва ли ще стане, все пак за да осъществи подлушването трябва да съдейства и оператора.

Kevin_ss
Регистриран: 29 дек 2005, 00:08

Мнение от Kevin_ss » 03 яну 2007, 23:51

А, добро утро!
Открихме топлата вода...
GSM-ите се подслушват много отдавна.
Как ви откриват? Не си ли задавате въпроса.
Единствено отстранявайки батерията, можете да сте сигурни, че не ви подслушват.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 03 яну 2007, 23:58

или в стената, тоалетната, в микровълновата

black_mind
Регистриран: 05 дек 2005, 11:33

Мнение от black_mind » 04 яну 2007, 00:23

Никакви датчици за подслушване... Че винаги някой може да те подслушва е така и че винаги могат да проследят къде се намира опредленият номер също не е лъжа... Те и на стационарният ти телефон могат да те подслушват...

orfo26
Регистриран: 02 яну 2005, 09:56

Мнение от orfo26 » 04 яну 2007, 07:51

Абе, аз не съм съгласен с тая новина. За подслушването е вярно, че може да се осъществи, но за това не е нужно модифициране на самия апарат, освен ако се няма предвид подслушване на личен разговор, а не телефонен такъв. Проследяването и локализирането на мобилния телефон е възможно също така от доста отдавна и дори се използва от някои оператори в Европа за други видове услуги.
За описания случай знам със сигурност, че агентите на ФБР са успяли да подменят мобилния апарат на един от заподозряни с модифициран такъв, който позволявал нещата описани в статията. Това беше голяма новина тук за известно време и някои хора доста се сплашиха именно защото беше предадена по този некоректен начин.

Към американския народ: FBI, CIA и NSA имат толкова много начини да събират информация за вас, която би била доста по-полезна, от който и да е мобилен разговор, че може да не се притеснявате за мобилния ви телефон.

ogi28b
Регистриран: 17 мар 2006, 17:05

Мнение от ogi28b » 04 яну 2007, 15:39

ако имате приятел с по-голям достъп във който е да е мобилен оператор, той може във всеки един момент да ви направи триъгълно засичане на местоположението на телефона. в тва съм 100 % сигурен щото веднъж му се обаждах точно заради това и той ми каза че може да ми каже на коя клетка е включен в момента , но за точното местоположение трябваше да изчакам ден два, щото по-вътрешния човек, който той познава, тогава щял да дойде на работа. но това става само ако е включена сим картата. иначе телефона се засича по имеи къде се намира, независимо от оператора, ама и за тва трябва "достъп"

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 04 яну 2007, 16:40

Стана ми интересно как Мтел определят бизнес центъра около мен ( тези които са на сметка могат да пробват от менюто M-tel > M-Tel + > M-Tel info > BC okolo men ).
После ми излизат кои градове са около ( включително и в този който съм ) и от там нататък работно време , телефон за връзка и др.
Т.е. пак някакво проследяване има , иначе как ще определи местоположението ми спрямо градове в които съм .
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

orfo26
Регистриран: 02 яну 2005, 09:56

Мнение от orfo26 » 04 яну 2007, 16:50

Ами знаят към коя клетка ти се е регистрирала SIM картата и така. Не е много трудно. Винаги когато имаш обхват на телефона си регистриран към някоя клетка (все пак така се осъществява комуникацията с мобилната мрежа).

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 04 яну 2007, 17:13

Знам че е благодарение на SIM картата и клетката към която съм в момента , но излиза че може да те проследят по номера ти без да се налага да ти "слагат екстри" към телефона .
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Отговори