http://www.jetcityorange.com/MosquitoRingtone.html
Идеята е че възрастните хора не чуват звуци над 17 000 hz, а младите чуват и може телефона ви да звъни, но само вие да го чувате но не и дядо ви да речем (тои моя ако ще и рамщайн да сложа пак няма да го чуе но това е друг върпос).Мен лично ме заболява главата от този звук...бляяя
Вярвате ли в това и дали работи
Re: Вярвате ли в това и дали работи
Измислици ... уж имало мелодии които не се чували при хора навършили 20 г. , аз съм на повече и пак си я чувам идеално .
Друг въпрос е дали дадения човек който слуша тази "нечуваема" мелодия е малко глух или слуха му не е в ред .
Друг въпрос е дали дадения човек който слуша тази "нечуваема" мелодия е малко глух или слуха му не е в ред .
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Идеята на тази мелодия според мен е че не ти прави впечатление, тя е като звук от ТХО на телевизор, звук с който повечето хора са свиканли и не му обръщат внимание, но ти при положение че знаеш каква ти е мелодийката на звънене(тоя звук) и му обръщаш внимание. Правил съм го тоя експеримент на даскало с учителите, те си го чуваха идеално!!!
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 11:33
Ако си го сложа тожа на звънене и искам никой друг да не го чува, трябва да си изключа и вибрацията. А при изключена вибрация е невъзможно да го чуя като звъни докато съм на кафе или пък дори да вървя по улицата...
-
- Регистриран: 28 мар 2005, 15:10
На оживено място е невъзможно да чуеш това.
медицински факт е че децата чуват високи честоти над 18 кхц, а възрасните рядко чуват повече от 15 кхц. при всеки човек е различно де, но специално тоя звук върши работа за това за което пише че е предвиден - ученици да си пишат смс без да ги чува учителя, все пак се предполага че в час е тишина. всеки програмист може да си направи следния експеримент: програмка която започва да произвежда звуци с нарастваща честота - от 10 херца до 25 кхц, и да накара детето си и майка си да слушат и когато спрат да чуват звука, да натиснат копче примерно ентер, а на екрана да се изписва достигнатата честота. за тва разбира се звука трябва да излиза през hi-fi техника. гарнация че детето ще натисне по-късно ентера!!!