Интересува ме дали ако си взема телефон от Щатите,ще работи тука?!
Интересува ме дали ако си взема телефон от Щатите,ще работи тука?!
Имам оферта от един човек,който ми предлага Nokia N73 Music Edition за смешните 230 евро :) И аз се чуда дали да го взимам?Той ми казва че си е трибандов и нямало да има проблеми,но ако има някой от форума който е с телефон от там,ще се радвам да сподели.
Re: Интересува ме дали ако си взема телефон от Щатите,ще работи тука?!
E to hubavo tribandov no za kakvi mreji gsm ili wcdma li kakvi bqha tam.vij ot koi operator e kupen ili s koi go izpolzva.v ebay ima opatvane za tezi raboti.
Ами пише че е unlocked,демек не е със договор кам даден мрежов оператор.А относно там това което каза wcdma,какво значение има?
Ami ne sam nai-veshtiq chovek da ti kaja.Svarzano e s mrejite.V US sa na 800 ili 850 mhz a tuk na 900 ako ne se laja.Drugite sa na po 1800/1900 no na otkrito (ne v gradovete) se izpolzvat tezi s po-niska 4estota i kato ne se podarjat....Obshto vzeto napravi utre sutrin edna tema za Спомени.Toi shte ti gi razqsni rabotite po-dobre.
Здравей, приятелю, ето как стоят нещата в САЩ:
- Честотите, които ползват за GSM тук са 1900MHz (Т-Мobile и Cingular в големите градове) и 850 MHz (Cingular в провинцията и някои от по-малките раионни оператори).
- В Европа от друга страна се ползват 900 MHz почти навсякъде и много оператори ползват 1800 МHz за допълнителен капацитет в големите градове. В България доколкото експериментирах през лятото 1800 МHz се ползва само в центъра на София и при това покритието е много хърбаво.
Понеже повечето телефони продавани като трибандови в САЩ са с 850, 1800, 1900 МHz, то значи не можеш да се радваш на сполучливо работещ телефон в България. Nokia N73 от друга страна няма версия, която да се произвежда специално за американския пазар и всичките модели от тая серия са т. нар. европейски трибандови (900, 1800, 1900 MHz), което означава, че в България телефончето ще работи отлично.
За тия пари ти препоръчвам да го взимаш и да не се чудиш повече.
- Честотите, които ползват за GSM тук са 1900MHz (Т-Мobile и Cingular в големите градове) и 850 MHz (Cingular в провинцията и някои от по-малките раионни оператори).
- В Европа от друга страна се ползват 900 MHz почти навсякъде и много оператори ползват 1800 МHz за допълнителен капацитет в големите градове. В България доколкото експериментирах през лятото 1800 МHz се ползва само в центъра на София и при това покритието е много хърбаво.
Понеже повечето телефони продавани като трибандови в САЩ са с 850, 1800, 1900 МHz, то значи не можеш да се радваш на сполучливо работещ телефон в България. Nokia N73 от друга страна няма версия, която да се произвежда специално за американския пазар и всичките модели от тая серия са т. нар. европейски трибандови (900, 1800, 1900 MHz), което означава, че в България телефончето ще работи отлично.
За тия пари ти препоръчвам да го взимаш и да не се чудиш повече.
Привет!
N73 e двусистемен (WCDMA/GSM), четирибандов (850/900/1800/1900) модел.
Иначе казано - ще работи без проблем и в Щатите и в България.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА НЕ е кодиран!!!
N73 e двусистемен (WCDMA/GSM), четирибандов (850/900/1800/1900) модел.
Иначе казано - ще работи без проблем и в Щатите и в България.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА НЕ е кодиран!!!
-
- Регистриран: 09 сеп 2005, 09:36
разбира се, че ще работи и в БГ само да не е кодиран към някой от тяхните оператори;)
-
- Регистриран: 01 яну 2007, 17:33
Има и друг проблем. Тук електрическите мрежи са на 230V докато там са на различен волтаж.Това е един от проблемите при купуването на продукт от САЩ
Няма такъв проблем ))) зарядните работят от 110 до 230 V. Преходник от един към друг стандарт ( америлански - наш ) струва левче.
Освен това...230V стандарт в България няма - 220V е напрежението.
Освен това...230V стандарт в България няма - 220V е напрежението.
-
- Регистриран: 01 яну 2007, 17:33
Печатна грешка 220V .
p.s. Сетих се прекалено късно за грешка.
p.s. Сетих се прекалено късно за грешка.