Откраднаха ми телефона

sub4o
Регистриран: 21 сеп 2005, 16:53

Откраднаха ми телефона

Мнение от sub4o » 08 яну 2007, 18:32

Днес на училище ми откраднаха телефона. Както си му е реда подадох жалба в полицията. Когато си звънях в училище ми даваше свободно, после копе***о го изключи. В момента пак е включен. Някой може ли да ми даде идея как да си върна тела и да намеря коп****о.

Dachev
Регистриран: 28 дек 2004, 19:42

Re: Откраднаха ми телефона

Мнение от Dachev » 08 яну 2007, 19:52

Ако си оставил в полицията IMEI на телефона, и щом си сигурен, че е включен - ще го засекат за няколко часа. Отнема време, докато оправят формалностите - заявка до операторите и т.н. Самото "засичане" е за секунди, независимо с карта на кой оператор работи.

-VelizaR-
Регистриран: 10 окт 2005, 23:49

Мнение от -VelizaR- » 08 яну 2007, 23:52

Много късмет трябва, засичането става, но засичат само към коя клетка е в момента "осиновен (свързан)", а вс. знаем, че към тази клетка има още мноого хора, ако е сложена карта на дагавор, се търси собственикът и, ако е предплатена, с гледат вс. набирани номера, с които е говорено, и при най-често срещаните се прави проучване, от там се намира и информация за клиента с дадената предплатена карта, най лошото е ако се ползва с прима карта, с която се говори само с непознати хора, които немогат да дадат информация за собственикът и, друго което се предприема, е обаждания към картата в телефонът, с твърдения, че е спечелил от някаква игра, да иде да си вземе парите и други подобни версии (да знам, че звучи смешно, но е практика), освен тези мерки полицията прави проверки и по заложните къщи, но при всички тези възможности ако си върнеш телефонът, веднага тичай към тотото и пусни един фиш с двойна комбинация на 6 от 49 :)

Просто трябва да си голям късметлия да ти го намерят, и още по-голям късметлия за да ти го върнат... има доста случаи, които развиха доста кумичен обрат, но ме мързи да пиша...

Успех, не си губете телефоните, и си ги пазете от кражби...

P.S. - Пич напиши поне за какъв тел иде реч, ако искаш си даи и IMEI-я , ако случайно попадне в некой колега тука...

АLEX_PL
Регистриран: 21 мар 2006, 02:05

Мнение от АLEX_PL » 09 яну 2007, 11:01

еми ще си натиснеш парцалите и ще внимаваш следващия път
тел ще ти се намери ако продължи да се ползва в България
нека ти е като обица на ухото

Dachev
Регистриран: 28 дек 2004, 19:42

Мнение от Dachev » 09 яну 2007, 12:07

Не си съвсем прав за "тотото"...аз говоря от личен опит, три телефона ми откраднаха и ченгетата от 5-то РПУ просто си свършиха работата, на 15 март 2007 ще е последното дело, а крадците .... искат им 3 до 8 годинки....
Иначе - да, долу - горе така ги ловят ченгетата, но имат някаква квота за издираване по IMEI, доста бюрокрация и трябва време.
Най-вече човек да не се отказва и да ги ръчка...

Отговори