Живот на телефона? Има ли такова нещо?
Живот на телефона? Има ли такова нещо?
Здравейте, имам Нокиа от около 2 години.
Това което ме интересува е имат ли телефоните някакъв определен период след които се разпадат "умират", като време за използване или години за използване.
Знам че обикновено една литиево йонна батерия изкарва около 3 години или приблизително 1000 зареждания, според зависи.
Но тук не питам за това питам за работата на самия телфон. Някои чувал ли е такова нещо?
Примерно че изкарват 1000 или 10 000 часа разговори след което започват да сдават багажа. Има ли такоав нещо?
Сестра ми има Сименс-доста стар и вече започва да прави странни работи, изключва се без причина по време на разговор и др. подобни.
Моля за мнения. Много ми е интересно дали и смоята Нокия ще стане така, защото вече е на доста часове разговори...
Това което ме интересува е имат ли телефоните някакъв определен период след които се разпадат "умират", като време за използване или години за използване.
Знам че обикновено една литиево йонна батерия изкарва около 3 години или приблизително 1000 зареждания, според зависи.
Но тук не питам за това питам за работата на самия телфон. Някои чувал ли е такова нещо?
Примерно че изкарват 1000 или 10 000 часа разговори след което започват да сдават багажа. Има ли такоав нещо?
Сестра ми има Сименс-доста стар и вече започва да прави странни работи, изключва се без причина по време на разговор и др. подобни.
Моля за мнения. Много ми е интересно дали и смоята Нокия ще стане така, защото вече е на доста часове разговори...
Re: Живот на телефона? Има ли такова нещо?
еми.. провери срока на годност мой човек... хахахахахаха хахаха ахахахахахахах
шегувам се..
за пример ще ти дам старите нокий от 2001-2002 година..... повечето не са мръднали, въпреки премеждията.. пък имах аз един сименс с75 дето на 7мия месец направи фал и не можаха да го оправят. така че - зависи хахахаха хахахаах
шегувам се..
за пример ще ти дам старите нокий от 2001-2002 година..... повечето не са мръднали, въпреки премеждията.. пък имах аз един сименс с75 дето на 7мия месец направи фал и не можаха да го оправят. така че - зависи хахахаха хахахаах
Ami otnosno tova aparatite dali imat opredeln srok z ekploatacia ne sumchuval nishto.No po temata sus Siemens-a mislia che tova si e neshto normalno :-)
-
- Регистриран: 19 мар 2006, 23:37
Ами колкото е по-стар един телефон и не само, и при колите, и при другите техники, толкова е по-издръжлив.
Идва времето техниките да издържат точно колкото им е гаранцията за съжаление.
Темата е много флософска. Аз съм противник на бясното подменяне на джаджите, каквито и да са те.
Ако изкопаеш, например, някой нов Siemens от 45-та серия и не го потрошиш нарочно - може да надживее всички съвременни GSM-и...
Идва времето техниките да издържат точно колкото им е гаранцията за съжаление.
Темата е много флософска. Аз съм противник на бясното подменяне на джаджите, каквито и да са те.
Ако изкопаеш, например, някой нов Siemens от 45-та серия и не го потрошиш нарочно - може да надживее всички съвременни GSM-и...
Да, C45 е много здрав.
Средната работоспособност на телефона е обратно пропорционална на екстрите - повече екстри, по-кратък живот при едно и също натоварване и начин на употреба. Многото екстри - големи цветни дисплеи, подвижни капаци, камери, светкавици, музики, Ir, слотове за доп. памет, игри, интернет, блутуут и т.н. хардуер, както и необходимостта от капризен и чувствителен на всичко софтуер, че даже и операционна система съкращават експлоатационния период поради нарастване на вероятността да се появи повреда в някоя от тези многобройни и сложни системите. Липсата на всички тези джаджи е основна причина за дълготрайността на старите телефони.
Imam siemens ME45 ot 4-ri god.raboti perfektno,prerabotilsum go na S45I softuerno i kakto se kazva e zdravko jelqzkov:)samo malko mi se e iztrilo pokritieto na edin buton:(ako nqkude prodavat nov ME45 bih si kupil vednaga:)
Живота на телефона зависи от марката и най-вече от това как го използваш.
А за старите телефони че са по здрави е от ясно по ясно.
Аз от 2002г. насам използвам NOKIA 3310 която още работи безотказно.
Имах NOKIA 3200 която и начуках 1000 часа и батерия и всичко си работеше, разхвърлях я каде ли не и пак си работеше до момента в който изхвърча от 2-я етаж, после взе сама даси гасне и др. проблеми.
Сега съм с 3250 която е на 480ч. , никакви проблеми нямам.
Така че часовете неса основния определящ фактор за живота на телефона а самия потребител!!!
А за старите телефони че са по здрави е от ясно по ясно.
Аз от 2002г. насам използвам NOKIA 3310 която още работи безотказно.
Имах NOKIA 3200 която и начуках 1000 часа и батерия и всичко си работеше, разхвърлях я каде ли не и пак си работеше до момента в който изхвърча от 2-я етаж, после взе сама даси гасне и др. проблеми.
Сега съм с 3250 която е на 480ч. , никакви проблеми нямам.
Така че часовете неса основния определящ фактор за живота на телефона а самия потребител!!!
btw kakto kaza Siemesoanic taq tema otvarq o6te mnoo filosofski temi:))Spored men nqmat"Jivot"ako govorim 4isto software-no,demek sled edi kolko si 4asa da stane ne6to,nqma logika,edna dobre izgradena sistema ot nuli i edinici nqma kak da sgre6i i e ve4na!!!Osven ako ne se poqvi bug ot VAN6EN faktor!Ve4e tehni4eski moje da se govori za "Jivot",se ne6to 6ti sazdade qdove sled vreme,q vlagata 6ti uni6toji klaviaturata ili ne dai si boje platkata,q praholqka deto se naplastqva po sqka edna miniatjurna 4astica v aparata,tva e neizbejno!!!Pone znam edno sigurno ne6to,4e na lentovite kabeli im davat okolo 10000 otvarqniq,seki sam da si smqta:)))A Otnosno extrite dali vliqqt na ka4estvoto,az 6toto sum barman i gotva4 i 6e postavq ne6tata taka:ako doide poru4ka za 20 RAZLI4NI kokteila ili qstiq i poru4ka za 5-koi 6e stanat po dobri??:)
може би има нещо такова
виж тази новина
http://mobilebulgaria.com/news/view.php?id=4970
виж тази новина
http://mobilebulgaria.com/news/view.php?id=4970