carl zeiss-най-добрите???
-
- Регистриран: 18 мар 2007, 13:12
carl zeiss-най-добрите???
Искам да попитам по-компетентни от мен хора(това означава, разни кретени дето не разбират да не пишат)
Та въпросът ми е: Carl Zeiss™ най-добрата оптика ли е в света или не? Ако не е тя коя е?
Моля да ми дадете някаква официална публикация по въпроса ако имате или нещо такова!
Благодаря предварително!
Та въпросът ми е: Carl Zeiss™ най-добрата оптика ли е в света или не? Ако не е тя коя е?
Моля да ми дадете някаква официална публикация по въпроса ако имате или нещо такова!
Благодаря предварително!
-
- Регистриран: 18 мар 2007, 11:22
Re: carl zeiss-най-добрите???
da tva e nai dobrata firma za optika v sfeta i nai skupata suotvetno
-
- Регистриран: 18 мар 2007, 13:12
Добре де и аз така зная по принцип, но ми трябват някакви доказателства!
Честно казано стаа дума за 1 бас :D.
Честно казано стаа дума за 1 бас :D.
Аз ползвам Schneider - KREUZNACH оптика, перфектна е!!!
abe vodqt q nai hubavata i nai skupata ama az 4esno kazano ne vijdam kakvo i e tolkova hubavoto... da re4em v tiq na nokia kamerite deto sa s taq optika izob6to puk ne mi haresva...... sigurno 6eme pomislite za pulen kreten.. ama neznam.. neme kefiitva si e..
При Sony фотоапаратите тази оптика върши работа , но и да не забравяме , че матриците при повечето фотоапарати са CCD , а не CMOS .
CCD са по-добри матрици , но и хабят повече енергия от CMOS.
При нокиите матрицата е CMOS , цветовете на снимките са нереални , а тази оптика просто им е "закачена" да се хващат рибки , че е с най-добрата камера , но SE и Sharp правят далеч по-добри снимки от nokia с оптика carl zeiss .
CCD са по-добри матрици , но и хабят повече енергия от CMOS.
При нокиите матрицата е CMOS , цветовете на снимките са нереални , а тази оптика просто им е "закачена" да се хващат рибки , че е с най-добрата камера , но SE и Sharp правят далеч по-добри снимки от nokia с оптика carl zeiss .
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
По принцип най добрите матрици са CMOS - виж топмоделите фотоапарати - но не става дума за технология идентична с евтините CMOS сензори напъхани в телефоните. А иначе Цайс са много добри но чак пък номер 1. Например лайка са първите които предлагат обективи с изравнена светлосила - нещо изключително полезно за любителите на зуума :)
Да на фотоапаратите Сони слагат такава оптика, но пък другите "асове" сред производителите Никон, Канон, Пентакс, Олимпус ... си слагат в апаратите собствена оптика. А те ми се струва са с по-голям опит и традиция в производството на фотоапарати от Сони. В този смисъл не би могло да се каже, че carl zeiss е най-добрата оптика.
Ето една класация на фотоапарати. Незнам автора дали ще спечели или загуби баса....
http://www.steves-digicams.com/best_cameras.html
Ето една класация на фотоапарати. Незнам автора дали ще спечели или загуби баса....
http://www.steves-digicams.com/best_cameras.html
vig tuk:sotovik.ru.tarsi sravnenie megdu N93 i K800.i dvata sa carl zeiss,ama sonito e kade kade po napred i v cvetopredavaneto,i v kontrasta,i vav...vsi4ko:)SE RULES!!!
Не трябва да се разглеждат нещата толкова просто. Всичко е комплексно. Най-добрите матрици са CCD, ама нито само матриците,нито пикселите, нито само оптиката са решаващи. Зависи от програмното осигуряване. Абе от ВСИЧКО ВЗЕТО ЗАЕДНО