защо зареждаме батерията 12 часа
Re: защо зареждаме батерията 12 часа
az sega vidqh v moita knijka pi6e " zaredete pyrviqt pyt do krai zada dostigne va6ata bateriq pulniqt siraboten cikul.." demek prosto ne trqbva da prekysva6 cikala an zarejdane 1viq pyt a ne da go darji6 sto 4asa ...
tva vaji za bateriite ot predi 10 godini.... a da ne govorim i 4e samiqt telefon ima ne6to kato rele koeto spira podavaneto na energiq ot zarqdnoto 6tom bateriqta se zaredi i tva sedene na zarqdno ni6to ne pomaga... sled kato telefona e izpisal 4e zarejdaneto e zavyr6eno
Това за 12-те часа е такава простотия, че няма до къде ...
Това трябваше да се прави само с Ni-MH батерийте ... при сегашните батерий това не се прави!!!
Това трябваше да се прави само с Ni-MH батерийте ... при сегашните батерий това не се прави!!!
Аз също съм на мнението на Алекгруп. Преди няколко години си взех Samsung X100 и аз, както повечето, дали отговор по темата, си мислих, че това правило важи само за старите батерии и реших да го оставя телефона на зарядното, докато покаже, че е напълно зареден. Но така батерията издържаше по по-малко от два дни, а от други знаех, че батерията на този телефон държи по 4-5 дни. Та реших все пак да се разреди напълно батерията и после да се зарежда 14 часа и това го направих и при следващите 3-4 зареждания и тогава вече батерията наистина издършаше по 4-5 даже и по 6 дни когато не съм говорил толкова много.
И извода от всичко, което написах е, че това за 12 или 14 часовото зареждане на нова батерия не е мит, а си е истина!
И извода от всичко, което написах е, че това за 12 или 14 часовото зареждане на нова батерия не е мит, а си е истина!
-
- Регистриран: 16 ное 2004, 00:40
зевс е много прав ефекта нее в зареждането а в първоначалното разреждане
Аква, аква, пак си избягал от училище - нема реле, има електроника, но щом падне с 0.01V и пак се зарежда!
А темата ти е "Как да спестим ток?" ли?
От такива спестовници като тебе стават 1/3 от катастрофите по пътищата, щот простаците икономисват тока на мигачите и на стоповете.
Да не говорим, че си купуваш тела, слагаш да се зарежда и лягаш да спиш - къв е проблема???
А темата ти е "Как да спестим ток?" ли?
От такива спестовници като тебе стават 1/3 от катастрофите по пътищата, щот простаците икономисват тока на мигачите и на стоповете.
Да не говорим, че си купуваш тела, слагаш да се зарежда и лягаш да спиш - къв е проблема???
Приятелю zews, първо ще си позволя да те поправя, че профилът ми не е "Filio", а Flio!!!
Второ, ако се беше поразровичкал малко в интернет преди да изкажеш мнение по темата, щеше да стигнеш поне до тук:
http://www.gsm-mania.hit.bg/obzor/baterii.html
Приятно четене!!!
Второ, ако се беше поразровичкал малко в интернет преди да изкажеш мнение по темата, щеше да стигнеш поне до тук:
http://www.gsm-mania.hit.bg/obzor/baterii.html
Приятно четене!!!
Pojar ;))
-
- Регистриран: 24 фев 2005, 10:12
Зареждайте както желаете, но аз на моите клиенти препоръчвам първоначално 3-4 пъти да зареждат по 12-14 часа и няма недоволни.