HELP? Купил съм откраднат телефон и .....

skyspirit
Регистриран: 30 авг 2004, 22:24

Re: HELP? Купил съм откраднат телефон и .....

Мнение от skyspirit » 17 апр 2007, 19:37

"ама чеки сега той добре е бил обявен за откраднат ама аз още се чудя как полицаите са знаели с какъв телефон си..."

Това им е най-малкия проблем. При включване слушалката се разпознава от базовите станции по IMEI код и ID на SIM картата. Телефонния ти номер 08х ххх ххх е само за "пред хората" :))) По IMEI код всеки може да провери в интернет марката и модела на телефона, стига същият да не е бил променен със случайно генериран.

se_fen
Регистриран: 09 яну 2007, 19:16

Мнение от se_fen » 17 апр 2007, 20:20

мдам,правилно във всеки момент когато ползваш услугите на оператора могат да разберат дори къде си и IMEI-а на телефона който е за всеки телефон уникален....друг е въпроса че сме българи и крадените телефони им сменят софтуеърно IMEI-а(което естествено е незаконно) но по този начин те ти засичат съвсем друг IMEI и въобще не те закачат :) та от тук са засекли телефона ;)

АLEX_PL
Регистриран: 21 мар 2006, 02:05

Мнение от АLEX_PL » 18 апр 2007, 10:44

I ti reshi problema kato go prodade na niakoi drug
bravo na tebe!

1-GSM by АЛЕКГРУП
Регистриран: 24 фев 2005, 10:12

Мнение от 1-GSM by АЛЕКГРУП » 18 апр 2007, 10:55

Отиди в районното и напиши обяснение какво точно се е случило. Мисля, че не могат да ти направят нищо. А човека на когото си го продал познаваш ли го? Може и него да привикат, за да те познае, но пак казвам ти си в ролята на добросъвестен купувач и когато им опишеш човека от когото си закупил телефона, би трябвало да те пуснат.

btkmobail
Регистриран: 22 фев 2007, 13:42

Мнение от btkmobail » 18 апр 2007, 11:32

Пич спокойно бре!!!!
Ще напишеш просто едно обяснение и толкова!Внимавай само,че за вбъдеще да не купуваш такива телефони,защотото при втора такава случка ще те моткат много!!!!
Хайде успех и споко ;)

1-GSM by АЛЕКГРУП
Регистриран: 24 фев 2005, 10:12

Мнение от 1-GSM by АЛЕКГРУП » 18 апр 2007, 11:37

Могат да знаят, защото им показва, освен номера на СИМ картата и имея на телефона.

HSDPA
Регистриран: 10 апр 2007, 16:58

Мнение от HSDPA » 18 апр 2007, 13:19

Грешката вече си е факт така, че най-добре опиши писмено с вх.номер всичко това в съответното РПУ. За информация на любопитните само ще им спомена, че в момента може с точност да се установят доста повече неща от модела на телефона )) например. Дори къде се намирате, с кого и какво сте си говорили, къде и колко време сте стояли и така нататък. Да не ви казвам и отчайвам още каква информация постоянно може да "снасят" GSM-ите ви.
И спрете да купувате такива телефони, сами храните престъпниците.

Andre N.B.
Регистриран: 10 авг 2004, 21:06

Мнение от Andre N.B. » 18 апр 2007, 15:54

Kaji kakvo stana?

onh
Регистриран: 20 авг 2006, 15:00

Мнение от onh » 18 апр 2007, 15:58

ALEX_PL , аз телефона го продадох още миналия месец ?! А не сега като разбрах,че е краден.Не съм и подозирал ,че е краден..

А относно това какво стана:

Отидох .. и ме разпитаха, написах , каквото трябваше и това беше. Поне за сега. Дано не се услужнят нещата, а вече ще си взимам поука за такива крадени телефони-ще взимам само от познати,доказани хора или само с документи за произход!

ivanNn
Регистриран: 13 май 2007, 02:15

Мнение от ivanNn » 18 авг 2007, 16:52

nqma smisal da zima6 kraden telefon ve4e texnologiite te pretiskat osven ako ne e kraden ot druyga strana ili grad

Отговори