HTC P3600 ili N95?
Re: HTC P3600 ili N95?
Ами къде да те пратя да четеш,естествено,че там-нали става въпрос да научиш нещо.Няма да те пращам в "мъже търсят мъже".Като си фен на Симбиана си стой с него,някой да ти е казал да го сменяваш?Като искаш конкретни доводи......да не би за първи път да пиша в тази тема?Дал съм ти линкове виж какво пише там.Дали аз ще го напиша,или ще го прочетеш там е едно и също.Това не е бягане,а просто насочване по темата.Ако не ти задоволява любопитството вземи да се обадиш на Майкрософт!
да добавя нещо:
1. Нормално е човек който има Нокия Н95 да я защитава, но трябва да признава и другите мнения.
2. Не е вярно, че не се изтъкнаха предимствата на НТС Р3600.
3. Процесорът на НТС-то е 400 Мгх, а не 200, както писа някой необразован.
2. Това за флаша на браузъра също не е вярно, защото се инсталира допълнително към експлоръра.
3. Ако някога си ползвал ГПС и разните програми за навигация, НТС-то си бачка с вградения ГПС с всички програми и имаш гласова навигация на БГ и т.н. На Нокията плащаш за навигирането, можеш да ползваш само роудпланинг и работиш само с вградената програма. За да са равностойни, трябва да се ползва външен ГПС-приемник.
4. Офисът (word. excel) на НТС-то е напълно функционален, с една блутуут или ИР клавиатура направо си бачкаш като на десктоп комп. Нокията може само да отваря тези файлове, без възможност за ЕДИТ. (много важно предимство)
5. Хоум нетуърк и ФТП-то си е като в истинска мрежа, мапваш си драйв и с експлоръра си браузваш файловете както си му е ред. Нокията Експлорър няма като хората. Докато си намерш файловете - лудваш. (Това е от симбияна).
6. НТС-то също има 3.5 мм жак!
7. Това, че можеш да играеш HEROES, Need For Speed, Age of Empires и т.н. на НТС- също е вярно.
8. Скайп - също важно, на Нокията можеш да сложиш напр. Fring, но не е Скайп (има Скайп за симбиян, виждал съм го, но на тази Нокия няма да тръгне). НТС-то си ползва Скайп Мобайл (без версия 2.2.) и си говориш спокойно като през Скайп телефон.
Аз със една карта на Вивател за интернет си обикалям на всякъде и си върша работата Скайпът си ми е пуснат.
Тоест това е един пример че на WM5 и WM6 можеш да инсталираш (и се намират кракнати в нета) много повече приложения от Симбиян.
9. Програмите за четене на книги за УинМобайл къде ги забравяме - сами ти прелистват, че даже има и такива, които ти четат на глас.......
Има и други, но сега в бързината не се сещам.
Вярно е, че Нокията има повече мултимедия, но тук въпросът опира до НУЖДИТЕ на всеки потребител.
Ако ползваш камера и слушаш музика и радио - НОКИЯ Н95 е правилният избор.
Ако ползваш Навигация и ти се налага в движение да вършиш работата си от офиса - без съмнение - НТС е по-добър вариант.
Но и двете устройства са изключителни....
Късметлия е всеки, който може да си ги позволи.
1. Нормално е човек който има Нокия Н95 да я защитава, но трябва да признава и другите мнения.
2. Не е вярно, че не се изтъкнаха предимствата на НТС Р3600.
3. Процесорът на НТС-то е 400 Мгх, а не 200, както писа някой необразован.
2. Това за флаша на браузъра също не е вярно, защото се инсталира допълнително към експлоръра.
3. Ако някога си ползвал ГПС и разните програми за навигация, НТС-то си бачка с вградения ГПС с всички програми и имаш гласова навигация на БГ и т.н. На Нокията плащаш за навигирането, можеш да ползваш само роудпланинг и работиш само с вградената програма. За да са равностойни, трябва да се ползва външен ГПС-приемник.
4. Офисът (word. excel) на НТС-то е напълно функционален, с една блутуут или ИР клавиатура направо си бачкаш като на десктоп комп. Нокията може само да отваря тези файлове, без възможност за ЕДИТ. (много важно предимство)
5. Хоум нетуърк и ФТП-то си е като в истинска мрежа, мапваш си драйв и с експлоръра си браузваш файловете както си му е ред. Нокията Експлорър няма като хората. Докато си намерш файловете - лудваш. (Това е от симбияна).
6. НТС-то също има 3.5 мм жак!
7. Това, че можеш да играеш HEROES, Need For Speed, Age of Empires и т.н. на НТС- също е вярно.
8. Скайп - също важно, на Нокията можеш да сложиш напр. Fring, но не е Скайп (има Скайп за симбиян, виждал съм го, но на тази Нокия няма да тръгне). НТС-то си ползва Скайп Мобайл (без версия 2.2.) и си говориш спокойно като през Скайп телефон.
Аз със една карта на Вивател за интернет си обикалям на всякъде и си върша работата Скайпът си ми е пуснат.
Тоест това е един пример че на WM5 и WM6 можеш да инсталираш (и се намират кракнати в нета) много повече приложения от Симбиян.
9. Програмите за четене на книги за УинМобайл къде ги забравяме - сами ти прелистват, че даже има и такива, които ти четат на глас.......
Има и други, но сега в бързината не се сещам.
Вярно е, че Нокията има повече мултимедия, но тук въпросът опира до НУЖДИТЕ на всеки потребител.
Ако ползваш камера и слушаш музика и радио - НОКИЯ Н95 е правилният избор.
Ако ползваш Навигация и ти се налага в движение да вършиш работата си от офиса - без съмнение - НТС е по-добър вариант.
Но и двете устройства са изключителни....
Късметлия е всеки, който може да си ги позволи.
В някой случаи не си прав:
1. Не се плаща за навигацията. Работи чудесно без да съм плащал.
2. Офис програмата може да обработва след ъпгрейд, има кракната версия в интернет. Има и други програми, които са безплатни. Клавиатура има и за нокиата.
3. Нокиата е много по-добра за разглеждане на файлове от външни устойства. Има UPnP. Писал съм такава статия в Download.BG, последния брой.
4. Четенето на книги го има и при Н95, също има подобни функции.
5 Fring работи супер, нищо че не е официално приложение. През домашната мрежа(Wi-Fi) работи много бързо, но няма видео-разговори, предвижда се в следващата версия.
Наистина, и двата модела са добри и си струва да дадеш парите си за тях.
1. Не се плаща за навигацията. Работи чудесно без да съм плащал.
2. Офис програмата може да обработва след ъпгрейд, има кракната версия в интернет. Има и други програми, които са безплатни. Клавиатура има и за нокиата.
3. Нокиата е много по-добра за разглеждане на файлове от външни устойства. Има UPnP. Писал съм такава статия в Download.BG, последния брой.
4. Четенето на книги го има и при Н95, също има подобни функции.
5 Fring работи супер, нищо че не е официално приложение. През домашната мрежа(Wi-Fi) работи много бързо, но няма видео-разговори, предвижда се в следващата версия.
Наистина, и двата модела са добри и си струва да дадеш парите си за тях.
Az bih izbral N95 :)
как да не се плаща (не става въпрос да ти покаже местоположението ти в момента, а да те навигира) - пише си го на официалния сайт и навсякъде в нета. да ти покаже най-прякия път по картата е едно, но да ти казва по време на пътя къде да завиеш и кой изход да хванеш - това е друго.
Това са недостатъците според един небезизвестен сайт:
Main disadvantages:
Poor battery life
Charging through USB is not possible
No FM RDS
Voice assisted GPS navigation is charged
GPS chip doesn’t work with third party applications
Cannot edit office documents
Това са недостатъците според един небезизвестен сайт:
Main disadvantages:
Poor battery life
Charging through USB is not possible
No FM RDS
Voice assisted GPS navigation is charged
GPS chip doesn’t work with third party applications
Cannot edit office documents
Самата опция навигация е платена, но ако си хитър ще дадеш симулация. Дава ти триизмерна карта и си казва накъде да завиваш, но не се ръководи от твоето движение, само трябва да зададеш скорост. Ако зададеш средна скорост на движението ще се получи почти точна навигация. Така че не е проблем. А документите пак повтарям, че могат да се обработват, но трябва да направиш платен ъпгрейд.
Естествено че може да редактира документи, но не виждам как ще се оправиш ако трябва да направиш една по - голяма таблица на Excel, доста щракане ще има.
е това е все пак телефон!?!?!
От гсмарена са написали тези неща просто ей така да сложат нещо.
Да вградения офис пакет не редактира документи ,но като инсталираш друг -проблема изчезва.
Вече има програми работещи с вградения gps , примерно Route 66.
..
Иначе не знам от къде ти хрумна ,че htc-то има 3,5мм изход ? За слушалки се използва usb изхода.
Както и да е , двете устройства са с много различна насоченост. Докато htc-то е по-скоро бизнес насочено с основно предимство идващо от тъч скрина - по-удобен уеб браузинг , обработка на документи ...
Нокиата е по-мултимедийно насочена - камера , музика . С допълнителна екстра , видео процесора - графичен ускорител и ТВ-аут.
Просто всеки избира какво повече му трябва.
Да вградения офис пакет не редактира документи ,но като инсталираш друг -проблема изчезва.
Вече има програми работещи с вградения gps , примерно Route 66.
..
Иначе не знам от къде ти хрумна ,че htc-то има 3,5мм изход ? За слушалки се използва usb изхода.
Както и да е , двете устройства са с много различна насоченост. Докато htc-то е по-скоро бизнес насочено с основно предимство идващо от тъч скрина - по-удобен уеб браузинг , обработка на документи ...
Нокиата е по-мултимедийно насочена - камера , музика . С допълнителна екстра , видео процесора - графичен ускорител и ТВ-аут.
Просто всеки избира какво повече му трябва.
-
- Регистриран: 30 дек 2007, 20:49
Izvenjavai za namesata no tova s internet kartata na Vivatel ne go razbrah...az sam na M-tel te sega predlagat mobilen internet za 4.90 -25Mb no toi spored men e samo da vlizash v razni strraneci a ne da moga da polzvam Skaypa na vsjakade...bi li mi obesnil moljate
Izvenjavai za namesata no tova s internet kartata na Vivatel ne go razbrah...az sam na M-tel te sega predlagat mobilen internet za 4.90 -25Mb no toi spored men e samo da vlizash v razni strraneci a ne da moga da polzvam Skaypa na vsjakade...bi li mi obesnil moljate