Идеи за филтриране на обаждания?
Re: Идеи за филтриране на обаждания?
абе хора как неможете да разберете че ни то оператор нито програма ще свърши работа ,най малко пък да го пренасочвате към полицията :))
Най добре е да запознаете полицията с абоната и от там ще си свършат работата.Знам какво ще кажете иска се време попълване ан документи но това е най сигурния начин абоната да разбере че трябва да спре да ви звъни.
Най добре би било самия телефон да може да блокира такива номера или да се предлага от самия оператор тази услуга но за съжаление сега това не се предлага.
Най добре е да запознаете полицията с абоната и от там ще си свършат работата.Знам какво ще кажете иска се време попълване ан документи но това е най сигурния начин абоната да разбере че трябва да спре да ви звъни.
Най добре би било самия телефон да може да блокира такива номера или да се предлага от самия оператор тази услуга но за съжаление сега това не се предлага.
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.
НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ
НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
Разбира се,че може,дори някои телефони имат вградена такава опция.
Може да се настрои телефона да приема обаждания само от определени номера,като всички други обаждания се блокират.
Преди години имах Алкател ОТ310,който имаше тази опция и работеше безпроблемно, предполагам,че и други телефони я имат.
А за конкретния модел мисля,че centur или някой с повече познания би помгонал доста повече от мен.Тъй наречената "Бяла листа" е идеалния вариант,стига да работи.
Но при така представените факти мисля,че решение определено има.
Може да се настрои телефона да приема обаждания само от определени номера,като всички други обаждания се блокират.
Преди години имах Алкател ОТ310,който имаше тази опция и работеше безпроблемно, предполагам,че и други телефони я имат.
А за конкретния модел мисля,че centur или някой с повече познания би помгонал доста повече от мен.Тъй наречената "Бяла листа" е идеалния вариант,стига да работи.
Но при така представените факти мисля,че решение определено има.
@apolon25 програма със сигурност ще свърши работа, стига да има опция да блокира скрити номера.
За 3rd има, но на по-стария symbian..
На моя телефон е лесно - оставям си "бялата" листа и да се скъса да звъни от домашни аналогови, GSM с CLIR и т.н. от всички ще чува заето още докато ме набира.
За 3rd има, но на по-стария symbian..
На моя телефон е лесно - оставям си "бялата" листа и да се скъса да звъни от домашни аналогови, GSM с CLIR и т.н. от всички ще чува заето още докато ме набира.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Почти всички апарати на СЕ могат да блокират групи с желани/нежелани обажданията от мениджъра на обажданията..Така беше и при Сименс навремето.
За съжаление при финландците този мениджър е доста ограничен - има само опция прехвърляне на повикванията..
За съжаление при финландците този мениджър е доста ограничен - има само опция прехвърляне на повикванията..
Не знам но щом казвате че и скрити номера могат да се блокират с програма или с опция на телефона ,това е добре. Но най сигурно е да се уведоми полицията и от там го предупреждават при опит да звъни,доколкото знам има и санкции ако продължи да го прави го блокират.
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
Да ти предложа моят вариянт: на вивател съм и съм активирал услугата, при която ако ти е зает телефона и някой ти звънне, после получаваш смс с номера му. Разликата е там, че съм го активирал и като откажа разговор. Тоест - звъни ми скрит номер, отказвам му разговора, той чува "абонатът в момента ......", а аз получавам смс с неговият номер. Без значение че ми звънят от скрит номер, в смс-а от вивател получавам истинския номер. Активирай си го и ти, предполагам че и другите оператори ще го имат. Следващия път като ти звънне просто му откажи, запиши си номера и иди в РПУ или при оператора да им го дадеш и те да се разправят. Щото тва си е чист тормоз.
П.С. На вивател номера е 0871578
П.С. На вивател номера е 0871578
Какъв ти е телефона?
Ще си купи друг телефон, само кажи модела :)
@maxi_mix този от снимката на аватара ми. Само да вметна, че тази "бяла" листа е максимум до 10 контакта.
@spot_ex пробвах това, но не получих никакъв SMS.
@spot_ex пробвах това, но не получих никакъв SMS.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
За апарати на СЕ трябва да направиш следното:
Меню -> Settings -> Calls -> Menage calls -> Restrict calls или Closed groups за създаване на блкирана група ИЛИ Accept calls за определяне на лист с номера, които могат да те търсят.
Това е един от най-добрите мениджъри на обажданията след този, който имаха навремето Сименс (в някои отношения и до сега не могат да ги догонят :))
Меню -> Settings -> Calls -> Menage calls -> Restrict calls или Closed groups за създаване на блкирана група ИЛИ Accept calls за определяне на лист с номера, които могат да те търсят.
Това е един от най-добрите мениджъри на обажданията след този, който имаха навремето Сименс (в някои отношения и до сега не могат да ги догонят :))