PriVileg X7

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

PriVileg X7

Мнение от Spiderman_ot_selo » 14 юни 2008, 11:37

Един от малкото китайски телефони с 2 сим карти,които се продават на нашия пазар и е слайдер.
Дизайна не ме впечатлява,но предполагам,че дамите с необходимост от такъв тип телефон ще бъдат доволни.
Същата добра комплектовка като при Х6,а радостното е,че не са забравили и Java-та.
3 мегапикселовата камера може само да предизвика усмивки в по-запознатите люде,но китайците свян нямат,така че...
Искрено се надявам слушалките в комплекта да са малко по качествени,тъй като тези които слагаха досега китайците бяха отвратителни.Разбира се това може да се поправи с допълнително закупени слушалки и използване на преходника в комплекта.
Интересното е,че екрана не е сензорен,което е изключение от правилото на телефоните Привилег.В случая мисля,че това е предимство.
Дано слайд механизма е устойчив и не се съсипе бързо.
Цената в онлайн магазините също е доста добра,а предполагам и ще падне още,така че се предполага че ще има успеха на Х6.

dakiss
Регистриран: 25 окт 2007, 11:45

Re: PriVileg X7

Мнение от dakiss » 15 юни 2008, 15:11

Много добро описание, като за нещо което съдейки от написаното май е видяно на снимка и по характеристики.
Само да добавя, че:
1. Privileg е запазена марка на българска общоизвестна фирма и телефоните се правят за тази фирма в Китай.
Ако някой се уреди с телефон от тази марка примерно от Турция и той да не е с доказан произход от България ще е менте също толкова, колкото нокиите идващи от Дубай и от ОАЕ.
2. Не знам защо ще се харесва само на дамите, какъвто е предният коментар, но на мен ми прилича на тези коли с тъмните стъкла ..... :)
3. Камерата е с максимална резолюция от 2048 х 1536 пиксела, като може да записва и видео в MPEG4/3GP формати. Всеки може да сметне сам колко мегапикселова е. Не е супер, но за телефон от този ценови клас си е добра.
4. Относно количеството на приложените аксесоари може да се каже само добро, но пък от друга страна не са от задължителите за ползване. Има и по-скъпи и качествени такива на пазара. Да ги изброя все пак:
- 1GB SanDisk microSD карта
- 2 броя Li-ion батерии с капацитет от 1000 MAh
- Зарядно устройство за кола
- Зарядно устройство за ел.мрежа
- Зарядно устройство за ел.мрежа през външен адаптер
- USB кабел за връзка с PC
- USB аудио кабел преходник от телефона към 2.5mm стандарт за съвместими слушалки
- Допълнителен кабел 2.5mm / 3.5mm (мъжки)
- Стерео кабелни слушалки с вграден микрофон за говорене
- Privileg калъвка с цип (не е за носене на колан)
- Българско и английско упътване
- Връзка за врата
- Декоративен аксесоар за закрепване на слота за връзка за ръка/врат.
5. Слайд механизъма е доста добър също - не може да се сравни с топ телефоните. Няма индикации от задиране или износване на клавиатурата заради слайд механизъма.
6. Гаранцията от една година е съвсем достатъчна, защото до тогава ........

Като за финал ..... за парите си са си повече от добри, но не съветвам суперпретенциозните да очачкват да им се задоволят всичките изисквания, а да си купят телефон на поне двойната цена на този.

ParadoXxX
Регистриран: 15 юни 2008, 22:47

Мнение от ParadoXxX » 16 юни 2008, 10:43

Според мен впечатляващото на този модел е точно дизайна,не толкова функциите му!Но с този дизайн определено хваща окото. Колкото до неговата 3mp камера,съм 100% убеден,че снимките ще стават много по лоши от 3mp на NOKIA или SAMSUNG примерно! Но за тези пари си заслужава това телефонче!!!

dakiss

Мнение от dakiss » 18 юни 2008, 13:39

Освен дизайна добро впечатление прави и това, че доста са се потрудили с кутията, а и със сложеното в нея. За камерата не си много прав, но не знам какви са изискванията ти към камера на телефон. След като я разгледах останах много впечатлен от многото режими които подържа, както и лесното боравене с нея и настройките и. Правих и снимки, като качеството им е доста добро според мен.
http://img156.imageshack.us/img156/320/img0001abl4.jpg
http://img187.imageshack.us/img187/3224/img0002axd7.jpg
Има няколко вида картички за специални поводи, като само се снима лице или друго за да се изпрати после готова картичката.
Има и възможност за редактиране на изображенията....
Менюто също е доста добро и е мултимедийно с ефекти. Все пак до сега не съм го разръчкал нацяло, но първите ми впечатления са много добри.
Не искам да правя сравнения и аналогии с други телефони за да не става заяждане, но за парите си ... заслужава ги до стотинката и даже изненадва приятно.

ririnceto
Регистриран: 19 юли 2008, 21:36

za telefon4etyyy

Мнение от ririnceto » 19 юли 2008, 21:42

iskah da vi pitam poneje ot teq komentar4eta ne uspqh vsa6tnost da shvana dobar li e telefona molq vi da mi pi6ete dali e dobar na e0mali [email protected] mnogo

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Re: za telefon4etyyy

Мнение от ShinG0 » 19 юли 2008, 22:44

По дизайн страшно много напомня Nokia N81...по функции има да я гони доста, въпреки, че е с 3 Mpx камера съм сигурен, че онази Nokia с 2 Mpx прави по-добри снимки :)

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 20 юли 2008, 02:52

На живо телефона не изглежда добре( лично мое мнение). Някак си... китайски :)

okey
Регистриран: 06 авг 2008, 22:03

Мнение от okey » 06 авг 2008, 22:48

каква марка телефони използваш ти

ReXtoN1914
Регистриран: 10 юни 2007, 13:37

Мнение от ReXtoN1914 » 07 авг 2008, 10:17

Тази снимка направо е плачевна за 3МП. :(

dakiss

Мнение от dakiss » 07 авг 2008, 12:01

Я вземи да ни пуснеш една хубава снимка от телефон с камера 3мп, че да имаме нещо за сравнение. :)

То твоята \"мисъл\" иначе ми звучи като коментара на лисицата, че гроздето е кисело ..... ;)

Може и да пробваш пак да я видиш, ама след като я свалиш на компютъра си и да я разгледаш така, че да ти се побере на екрана на монитора. После я намали на половин екран, а после си помисли как ли изглежда на екрана на телефон.......или го виж сам ..... сега поне би трябвало да ти стане ясно когато е на по-голям екран /4 или 6 пъти по-голям от монитора ти/ , защо е така...... ако още се уголеми като за рекламно пано ... може и по-зле да изглежда, ама пък с телефони снимки за пано не се правят ;)

Все пак не е камера за професионални снимки, а е на телефон. Прегледай си снимките от телефона си на пълен екран на монитора ти ... та тогава да коментираме пак как е тази камера на този телефон ;)

Нарочно не съм я обработвал. Сети се сам защо .......

Отговори