Ако следващият ви телефон е смартфон, каква ще е неговата ОС?
Re: Ако следващият ви телефон е смартфон, каква ще е неговата ОС?
Съгласен ! Не трябва да се робува на дадена марка. Все пак говориш за само година, а и това ,че са били веднъж първи в нещо за мен лично нищо не означава. Макар и истината да е че тоя WM е пълна боза и винаги е било боза. Не искам да си припомням покети от преди 2-3 години и повече... Пазара и търсенето се мени ;))). Все пак като искарат смарт с фенер ше ги призная ,а до тогава се мъча с 1100. А бтв бате дай някой лев за детето, че гладно а ?
WM поддържа функцията "фенер". В частност светкавицата на Омниата може да се ползва като фенер, и то доста силен.
-
- Регистриран: 21 авг 2004, 12:49
Симбиан разбира се!
Симбиан естествено :)
Има и фенерче за смартфоните,гледам някой пита постоянно :)
Има и фенерче за смартфоните,гледам някой пита постоянно :)
симбиан просто това е най-добрата мобилна ос и макар че много хора викат че била остаряваща и незнам си кво що тогава и самсунг и сони ериксон сложиха във флагманите си именно такава а не уиндоус мобайл
а така и аз това питам...защо са ги качили symbana a не WM...
абе тука много прости хора немам думи просто разбираш ли...
абе тука много прости хора немам думи просто разбираш ли...
Тия iPhon-и как се справят с GPS-a?
Аз съм за WM! Вярно е че периодичния рестарт е задължителен, като всеки Windows, но е пълно с приложения.
Пък и на www.rimory.com влиза директно като си свалям POI-ове за GPS-a.
Аз съм за WM! Вярно е че периодичния рестарт е задължителен, като всеки Windows, но е пълно с приложения.
Пък и на www.rimory.com влиза директно като си свалям POI-ове за GPS-a.
symbian от другите и чеп за зеле не става /пробвано/
Не знам каква ще бъде следващата ми ОС, тъй като следващия ми телефон все още не се е появил на пазара.
За сега с хардуера , който предлагат новите симбиан телефони има сериозна вероятност да ме привлекат . Но определено искам първо да видя какво ще представлява ОС-а при офицалното им пускане.
Друг сериозен кандидат е iPhone OS , но много зависи дали Епъл са готови с новия си процесор и какво точно ще предложат в средата на годината.
Андроид все още не впечатлява много , но имайки предвид отворената му същност , някой от следващите телефони може да ни разкрие изцяло ново лице и възможности на тази ОС . А комбинацията на Tagra + Android звучи доста обещаващо.
Забавянето на WM 7 намалява значително шансовете да си купя телефон с тази ОС. Въпреки че тук съществува варианта да се купи телефон с 6.1/6.5 и евентуално после да му се сложи 7. Но като цяло ми се струва голяма грешка развиването на ОС базирана на Windows SE 5 , вместо интензивно изграждане на нова върху Windows SE 6.
Web OS изглежда интересно , но ще видим за какво точно става въпрос като излезе. Pre не би трябвало да се позиционира много високо ценово и може да е атрактивна оферта . Стига до тогава Palm да си вържат финансирането.
Та с други думи още ми е рано да избера на 100% дадена ОС, тъй като в момента има много неизвестни фактори, които ще повлиаят на избор ми, когато дойде момента за покупка.
За сега с хардуера , който предлагат новите симбиан телефони има сериозна вероятност да ме привлекат . Но определено искам първо да видя какво ще представлява ОС-а при офицалното им пускане.
Друг сериозен кандидат е iPhone OS , но много зависи дали Епъл са готови с новия си процесор и какво точно ще предложат в средата на годината.
Андроид все още не впечатлява много , но имайки предвид отворената му същност , някой от следващите телефони може да ни разкрие изцяло ново лице и възможности на тази ОС . А комбинацията на Tagra + Android звучи доста обещаващо.
Забавянето на WM 7 намалява значително шансовете да си купя телефон с тази ОС. Въпреки че тук съществува варианта да се купи телефон с 6.1/6.5 и евентуално после да му се сложи 7. Но като цяло ми се струва голяма грешка развиването на ОС базирана на Windows SE 5 , вместо интензивно изграждане на нова върху Windows SE 6.
Web OS изглежда интересно , но ще видим за какво точно става въпрос като излезе. Pre не би трябвало да се позиционира много високо ценово и може да е атрактивна оферта . Стига до тогава Palm да си вържат финансирането.
Та с други думи още ми е рано да избера на 100% дадена ОС, тъй като в момента има много неизвестни фактори, които ще повлиаят на избор ми, когато дойде момента за покупка.
Не е Tagra, а Tegra :)
http://www.nvidia.com/object/io_1212391368499.html
http://www.nvidia.com/object/io_1212391368499.html
Нямам намерение да е WM или Symbian. И двете са зле.
Най-вероятни опции ми се виждат Android (+Tegra, по възможност) и OS X (въпреки, че и на webOS бих дал шанс).
Най-вероятни опции ми се виждат Android (+Tegra, по възможност) и OS X (въпреки, че и на webOS бих дал шанс).