Каква е резолюцията на камерафона ви?
Re: Каква е резолюцията на камерафона ви?
Зависи от монитора и от резолюцията на Десктопа. Човека може да е с 15 инча тръба и 800х600 десктоп - на това и VGA снимка му е достатъчно :-D
Естествено.Може и да е с чернобял монитор.Може и на телевизора на баба си "ОПЕРА" да иска да гледа или на Правец 8.
Интересна логика.
Интересна логика.
Да, наистина логиката е железна, защото помисли си, че не всички хора имат LCD монитори и не са с резолюция 1920 x 1200 на Десктопа. Т.е всичко се свежда до личната нужда - от големина на снимката на тапета и от това с какъв монитор разполагаш. Не може да сложиш под общ знаменател всички хора, че 5 Mpx тапет е задължителен на всеки - ами не е задължителен :)
Да, ама темата не е кой какви финансови възможности има, а каква резолюция дава качествена снимка.
Освен това 5MP са субективната граница,под която човек забелязва зърнистост.Това няма нищо общо с монитор.
Освен това 5MP са субективната граница,под която човек забелязва зърнистост.Това няма нищо общо с монитор.
-
- Регистриран: 30 апр 2009, 13:12
Говорех за това, че според мен няма нужда от повече от 8 мегапиксела. За качеството на снимките, пак повтарям, много по-важни са лещите, обективът и тем подобни. Наистина под 5 мегапиксела снимките не са със същото качество. Но нека дам един пример: в момента съм с Nokia N95 8GB и SE K850i и за мен Сони-то прави по-добри снимки. Качеството им е задоволително. Наистина много по-добро е качеството, от който и да било фотоапарат. И недейте да говорите кой с какви средства разполага, защото просто не знаете ;)
-
- Регистриран: 18 авг 2006, 11:51
Не е точно така.Аналоговите камери с филм нямат резолюция. Eдин 35 мм филм съдържа 20 МР ! По -високата резолюция възпроизвежда по-пълно цветовете и по-близо до качеството на филма.
2-3 MP снимка на монитор не е добър вариант. За хубава снимка резолюцията трябва да е поне 5MP.
Чакай сега никъде не съм писал за аналогови камери с филм ?!? Пиша за старите фотоапарат с лента, когато се тичаше до фотото и се молеше да не е осветен филма. След тях се появиха първите 4-5 мегапикселни дигитални фотоапарати и днес средния стандарт е около 10-12MP. И тези стари снимки по албумите по нищо не се различават като качество от сегашните телефони с хубава камера като я извадиш снимката във фотото. А за монитор съм съгласен, наистина трябват поне 5MP.
2-3 MP снимка на монитор не е добър вариант. За хубава снимка резолюцията трябва да е поне 5MP.
Чакай сега никъде не съм писал за аналогови камери с филм ?!? Пиша за старите фотоапарат с лента, когато се тичаше до фотото и се молеше да не е осветен филма. След тях се появиха първите 4-5 мегапикселни дигитални фотоапарати и днес средния стандарт е около 10-12MP. И тези стари снимки по албумите по нищо не се различават като качество от сегашните телефони с хубава камера като я извадиш снимката във фотото. А за монитор съм съгласен, наистина трябват поне 5MP.
Хора, вие да не искате от телефона и секс да прави с партньора ви вместо вас ;)
Всъщност темата/анкета е да сподели желаещия с каква камера му е камерафона, а вие тръгнахте от телефона да искате да готви, да чисти, да ви чете вестниците и какво ли още не ;))
За всяко удоволствие си има специален технологичен продукт ;) Не одобрявам използването на сумати неща в един продукт и после искай качество. Ама, нямал съм да нося сумати джаджи. Еми, ще носиш, ако искаш качество. Такава е играта ;)
Всъщност темата/анкета е да сподели желаещия с каква камера му е камерафона, а вие тръгнахте от телефона да искате да готви, да чисти, да ви чете вестниците и какво ли още не ;))
За всяко удоволствие си има специален технологичен продукт ;) Не одобрявам използването на сумати неща в един продукт и после искай качество. Ама, нямал съм да нося сумати джаджи. Еми, ще носиш, ако искаш качество. Такава е играта ;)
-
- Регистриран: 30 апр 2009, 13:12
Значи ти като излизаш си носиш една туристическа чанта? За да имаш място за: Лаптоп с безжичен интернет, камера за клипове, фотоапарат за снимки, телефон за разговори, играчка, с която да задоволиш приятелката или съпругата си :D и т.н. Шегувам се. За мен нещата стоят по друг начин. Например, когато отивам на почивка или просто излизам планирано някаде, вземам със себе си фотоапарата, телефона си, mp4 player, когато ми се налага и лаптопа, но когато съм на работа или съм излязъл за малко, вземам просто телефона си. По тази причина искам да мога да разчитам на него - искам да имам надеждна камера (не казвам, че желая да правя снимки с чудесно качество с телефона си, но просто искам те да са на добро ниво), силен и плътен звук, Wi-Fi и най-вече - да имам устройство, с което мога спокойно и удобно да разговарям с някой.
Няма смисъл да се оплакваме от многото мегапиксели. Както написа chicho_tomovata_koliba - една стара аналогова снимка съдържа повече от 20МР.
След 10-тина години един смартфон-часовник ще е с 10МР камера и ще измества обикновените мобилни телефони и лаптопи. Подобно устройство в комбинация с холограмен екран или екран монтиран в контактна леща ще смачка всички мобилни джаджи след време. Ето едно водео за LG-GD910 3G Watch Phone : http://www.youtube.com/watch?v=QR50ZcHrmC0
След 10-тина години един смартфон-часовник ще е с 10МР камера и ще измества обикновените мобилни телефони и лаптопи. Подобно устройство в комбинация с холограмен екран или екран монтиран в контактна леща ще смачка всички мобилни джаджи след време. Ето едно водео за LG-GD910 3G Watch Phone : http://www.youtube.com/watch?v=QR50ZcHrmC0
Искам малко да се заям. :) За резолюцията на камерата на телефона ми или резолюциятана дисплейа на телефона, или за друга резолюция става дума!? Като цяло на всички им е ясно за какво иде реч във въпроса, но според мен не е зададен много правилно.
Поздрави :)
Поздрави :)