Кои са най-добрите процесори за мобилни устройства към днешна дата?

m-r,esato
Регистриран: 19 май 2007, 22:52

Re: Кои са най-добрите процесори за мобилни устройства към днешна дата

Мнение от m-r,esato » 14 юли 2008, 18:28

"Нещо мисля, че си се объркал. В iPhone е вграден ARM процесор на честотса 624 мегахерца (като в Omnia)."

Това беше причината да пиша нещо подобно в първия ми пост, но board зачекна темата и съм малко объркан в момента(все още не знам дали е същия като на Omnia, понеже не знам какъв е процесора в чипсета на Marvell). Но за процесора на iPhone - макар да е с номинална тактова честота 624MHz, той е ъндърклокнат до 412MHz.

"- вграден допълнителен "подпроцесор" (името е неточно ,"

В англоезичната литература се използва терминът "копроцесор". В повечето случаи може да се нарече и DSP(Digital Signal Processor)

Pafkata
Регистриран: 05 сеп 2004, 18:54

Мнение от Pafkata » 15 юли 2008, 09:27

underclock (ъндърклокнат) - означава с намалена тактова честота.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 15 юли 2008, 12:51

"Велика е човешката глупост..."
овърклок - повишаване на тактовата честота на процесор чрез модифициране на системната шина или по софтуерен път
ъндърклок - обратното
А най-нещастното е, че се месиш в неща, които не разбираш.

edgewalker
Регистриран: 25 дек 2007, 20:05

Мнение от edgewalker » 19 юли 2008, 00:28

Не ми е ясно какъв е смисъла от такова усложнение ( ъндърклокващия копроцесор)?

Относно DSP(Digital Signal Processor), би трябвало да се използва като термин за всички процесори, нали все пак става въпрос за обработка на импулсни/цифрови сигнали, с каквито се работи в компютърната техника и другите производни й устройства, за които говорим.

А иначе ще ми е интересно да разясним как става намаляването на тактовата честота с т.наречения копроцесор, вероятно той работи като делител на честотата на основния?

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 02 май 2009, 13:55

....И мина време..
.....и отново връщам темата на първа позиция във Форума.

Мина почти година откакто я публикувах, а за това време мобилната индустрия неумолимо напредна в условията на все по-засилваща се конкуренция и все по-нови и инивативни all-in-one устройства.

..Въпросът е прост: има ли към днешна дата по-добър процесор от 32-bit Marvell PXA310/312 624 MHz за мобилни устройства (използван в най-комерсиалните възможни продукти, проста проверка в Гугъл ще покаже това) или има по-добри предложения вече (примерно Qualcomm Snapdragon 1GHz - макар според това, което гледах (в YouTube), да не правя сериозна разлика в поведението или бързината на двата, въпреки разликата в тактовата честота, която първосигнално се приема за основна характеристика)..
Всъщност като се замисля Intel (Marvell) имат и още един брутален процесор: Marvell TavorP 800MHz..

Въобще ще ми е любопитно да чуя хората взели участие в тази тема отново отново да го направят и да споделят какво мислят на база развитието на технологията за последната година (както казах от почти толкова време е темата).. :))

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 02 май 2009, 14:32

Аз поддържам Marvell PXA310/312 (защо ли?), по простата причина, че не виждам конкурентно устройство с Qualcomm Snapdragon. TG01? Don't make me laugh. И, за мен не е важно колко бърз процесорът, а какъв е крайният резулатат, който зависи много повече от софтуера и интелигентната му интеграция. Ако iPhone 3rd gen бъде с Qualcomm Snapdragon, тогава ще призная мощта на този чипсет. А дотогава...
И, една забележка - водихме спора за процесорите и чипсетовете преди. И, пак казвам, Qualcomm Snapdragon е чипсет, а Marvell е процесор.

1qaz2wsxc
Регистриран: 11 ное 2008, 14:15

Мнение от 1qaz2wsxc » 04 дек 2009, 18:31

Здравейте! Имам едно питане относно процесора на моя телефон Samsung Omnia i900.
Въпросът ми е следния, какъв му е процесора?!! Инфото на релефона показва, че е [B]ARM920T - PXA312[/B], a CPUiD показва, че е [B]Marvell PXA320[/B]?!!? Вижте и картинките за по-подробна информация!?! Ако някой знае и софтваре, с което мога да му видя и честотата нека да сподели. Аз пробваь с това [u]http://handheld.softpedia.com/get/System-Utilities/Enhancements/CPUID-9020.shtml[/u] но нещо не тръгва, мога само да видя финкцията ABOUT на софтварето?!?!?
Ако някой може да даде и инфо за процесора Omnia Pro B7610 ще е добре, Дали и при него има такова нещо. Зашото и там информацията е противоречива. [B]800 Mhz likely Marvell PXA3XX[/B] [u]http://wmpoweruser.com/?p=5024[/u] а тук във видеото [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=46j0uG3vvdo[/Youtube] e s [B]ARM1176[/B] !??!?!

Благодаря предварително!!!

Дано тук снимките да са по-големи http://img128.imagevenue.com/img.php?image=45286_CPUID_1_122_431lo.jpg и http://img146.imagevenue.com/img.php?image=45458_OMNIA_SYSTEM_INFORMATION_122_536lo.jpg

mariqn5373
Регистриран: 06 юни 2010, 18:39

Мнение от mariqn5373 » 14 юни 2010, 22:21

s kakva operqacionna sistema e marvel s5560

Отговори