Какъв размер считате за оптимален за сензорен екран на телефон?
Какъв размер считате за оптимален за сензорен екран на телефон?
Колкото повече, толкова по добре! от 4 до 5 инча за мен е повече от достатъчно. Жалко че няма такива Андроиди :(
S9+
Re: Какъв размер считате за оптимален за сензорен екран на телефон?
Има:
Samsung I9000
Samsung I9000
Мда, също така в категорията 4-5 инча попадат и роботчетата Motorola Droid/Milestone/XT720 и HTC Evo 4G.
За сензорен екран поне 4 инча.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
(kiss)(kiss)(kiss)
Струва ми се, че малко се изхвърляте, размери около 5 инча са прекалено големи за телефон.
Не, че участвам в анкетата, но въпросът ми се струва интересен. По мое мнение, освен размерът на диагонала, при тези устройства трябва да се отчита и широчината на екрана.
Имам устройства съответно с 4 и 3,2 инча сензорни, но първото е широко около 6 см, а второто около 5. Много по-удобно и с удоволствие, работя с второто и то само с една ръка.
Епъл добре са направили като са намалили широчината при последния им модел.
Имам устройства съответно с 4 и 3,2 инча сензорни, но първото е широко около 6 см, а второто около 5. Много по-удобно и с удоволствие, работя с второто и то само с една ръка.
Епъл добре са направили като са намалили широчината при последния им модел.
Разликата в ширината на iPhone 3GS и 4 е точно 2,44 милиметра. Няма как да я усетиш при новият корпус, щото стария беше с овален ръб.
Естествено че е глупаво да се правят 5 инчови екрани с формат 4:3 (или подобен) при 60-70 оползотворяване на лицевият панел на телефона. Ей тук са показали правилно решение : 5 инчов екран в корпуса на N8 :
Естествено че е глупаво да се правят 5 инчови екрани с формат 4:3 (или подобен) при 60-70 оползотворяване на лицевият панел на телефона. Ей тук са показали правилно решение : 5 инчов екран в корпуса на N8 :
[Quote]Какъв размер считате за оптимален за сензорен екран на телефон?[/Quote]
Хубав въпрос ( би казал някой депутат) ;-)))
Според мен най-много си зависи за какво ще ползваш телефона.
Ако ти трябва за мултимедия - наистина колкото повече - толкова по-добре.
Ако ще го ползваш за всекидневен телефон - и 3,5 инча вършат отлична работа.
За мен около 4 инча е ОК. Винаги може да се сложи hdmi или видео-изход - за връзка с ТВ или ПС.
Над 4 - това са си вече към нетбуци - трудно става за опериране с 1 ръка, става трудно да се държи и т.н.
Хубав въпрос ( би казал някой депутат) ;-)))
Според мен най-много си зависи за какво ще ползваш телефона.
Ако ти трябва за мултимедия - наистина колкото повече - толкова по-добре.
Ако ще го ползваш за всекидневен телефон - и 3,5 инча вършат отлична работа.
За мен около 4 инча е ОК. Винаги може да се сложи hdmi или видео-изход - за връзка с ТВ или ПС.
Над 4 - това са си вече към нетбуци - трудно става за опериране с 1 ръка, става трудно да се държи и т.н.
Проблемите с размера на телефоните с 4 и повече инчови екрани идват от това, че не всичко на лицевият панел е екран. Там има бутони, отвори за звука, прозорчета на предната камера и сензорите, както и много празно място. Например 5800XM може да събере 4,3 инчов екран, вместо стандартният 3,2 , при запазване на размерите на телефона. Нещо като при обикновените LCD телевизори и този модел: