Смартфон с каква операционна система искате?

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Re: Смартфон с каква операционна система искате?

Мнение от ShinG0 » 30 мар 2011, 11:51

Моите изисквания за телефон са да има GPS (трябва ми за колата), да снима видео на поне 640x480 @ 30 FPS и да има WiFi за free достъп до Internet и чат пат да мога да пускам някое клипче от youtube (ведъж месечно). А да и да има програма за записване на разговорите автоматично на файл с минимален размер (amr). Също да подкарва някоя друга мини игричка от типа на Angry Birds, Worms, билярд, SkyForce и това е. Не ми трябват игри в стил Call Of Duty, Unreal и т.н, просто защото те повече биха ме натоварили, отколкото да разпусна с тях, най-малкото заради кофти управлението на шутъри на телефони с тъч скрийн (закриваш си екрана с пръстчетата) и заради малкият дисплей (всичко под 7 инча е малко), на който да се кьоря там. ;)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 30 мар 2011, 13:44

С други думи, не планираш да сменяш скоро телефона, защото имаш всичко което ти трябва.

Иначе самия аз съм учуден, всъщност колко интуитивно и удобно е, да играеш 3D шутъри на тъч екран. Въпреки че ми се струваше почти невъзможно, се оказа, че мултитъча прави чудеса.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 30 мар 2011, 14:06

Да, FPS игриците са напълно пригодени за сензорен екран. Управлението с магнитомер и акселерометър е супер. Само да имаше един 8-позиционен бутон за ходене, вместо това кръгло копче-недоразумение в iPhone.
PS.
Стрелбата може да се реализира, като се цъка с пръст върху сензора за близост.

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 30 мар 2011, 15:05

С други думи - да, и iPhone 4 да имам пак затова ще го използвам - GPS, мини-игрички, два пъти месечно за WiFi - поща, форум и youtube - това е. То и не се сещам за какво друго да го ползвам.
Чак пък FPS-ите да са напълно пригодени за сензорен екран ... удобството на мишката и клавиатурата не могат да се заместят лесно с пипане с пръсти по едно стъкло :)
ПП: Ако има една и съща игра на PC и на iPhone-a - приканвам всеки с iPhone да заповядай някой ден на един deathmatch - аз с клавиатурата и мишката - вие с пръстченца и стъкло - победеният ще плаща бирите :)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 30 мар 2011, 16:11

[Quote]Чак пък FPS-ите да са напълно пригодени за сензорен екран ... удобството на мишката и клавиатурата не могат да се заместят лесно с пипане с пръсти по едно стъкло :)[/Quote]
Трябва да пробваш, наистина се играе доста прилично, не става въпрос да замениш експириънса от игра на компютър, но ми е по-удобно от колкото да играя 3D шутър на PSP-то ми.

[Quote]С други думи - да, и iPhone 4 да имам пак затова ще го използвам - GPS, мини-игрички, два пъти месечно за WiFi - поща, форум и youtube - това е. То и не се сещам за какво друго да го ползвам. [/Quote]
За мен вече е немислимо да нямам интернет пакет. Когато имам малко време за убиване, винаги ровя нещо в нета, играя някоя игра(често онлайн), понякога ми се налага да се закача на компютъра в къщи или офиса, социални мрежи...

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 30 мар 2011, 16:24

Мишката си е класика, но при мобилните устройства се използват джойстици. Те пък не стават за ориентиране/прицелване в 3D игри. По-добре без тях, с магнитомер и акселерометър се симулира мишка. Такава виртуална мишка е далеч по-интуитивна от стиковете за 3D. Аз например схванах какво трябва да правя с iPod Touch само за 10 минути, докато с Xbox 360 контролера е голяма мъка. Пробвал съм да играя Crysis с него и съм много зле.

leonsks
Регистриран: 10 апр 2010, 17:38

Мнение от leonsks » 30 мар 2011, 16:47

Вижте сега момчета.На нас ни е по-удобно на компютъра с клавиатурата и мишката.Спор няма свикнали сме отдавна така и трудно ще отвикнем.Сегашното поколение са тези ,които ползват/ще ползват тези мобилни устройства и ще свикват на малки клавиатури и екрани,тогава те ще казват,че мобилните игри и приложения съм им по-удобни.

fonoteka
Регистриран: 05 апр 2011, 19:29

Мнение от fonoteka » 05 апр 2011, 20:03

резултати те са много точни и истински,защото нагласите и пазара са такива,андроид е една система с бъдеще ,бързо развиваща се и лесна,а симбиън остаряваща,но стабилна и изпитана.двете взаимно се допълват.Не случаино IOS e последно място по желания и очакване от потребителите,защото тя е най-затворена,ограничена и не функционална.(yes)

rumes
Регистриран: 28 фев 2007, 17:44

Мнение от rumes » 09 апр 2011, 12:04

Symbian

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 09 апр 2011, 12:07

[Quote]резултати те са много точни и истински,защото нагласите и пазара са такива,андроид е една система с бъдеще ,бързо развиваща се и лесна,а симбиън остаряваща,но стабилна и изпитана.двете взаимно се допълват.Не случаино IOS e последно място по желания и очакване от потребителите,защото тя е най-затворена,ограничена и не функционална.[/Quote]

:D

Отговори