Жълти петна по екрана на HTC ONE X

Nigredo
Регистриран: 04 апр 2006, 14:17

Жълти петна по екрана на HTC ONE X

Мнение от Nigredo » 28 юни 2012, 17:52

Здравейте!

Днес върнах за замяна новозакупеният си HTC ONE X заради проблем с екрана. В горната лява част имах жълто петно /най-изразено на бял фон/, което се разширяваше с времето на работа на дисплея. Разрових се из нета и наистина има потребители, които се оплакват от този проблем. Една от версиите е, че това е фабричен дефект, а друга - това било слабата страна на екраните с висока резолюция. Обещаха ми новото устройство да пристигне тази събота и силно се надявам то да няма този проблем.
Въпросът ми е - има ли сред Вас такива, които са случили на подобен дефект и как сте се справили с него!

Благодаря Ви!

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Re: Жълти петна по екрана на HTC ONE X

Мнение от SwollenMembers » 28 юни 2012, 17:59

[Quote]това било слабата страна на екраните с висока резолюция[/Quote]

По тази логика SGS III с 306 ppi и iPhone 4 с 330 ppi да са пълни с жълти петна. Според мен проблемът идва от дефект в матрицата, част от пикселите не се отварят достатъчно за получаване на бял цвят или нещо от този сорт. Може и друга да е причината, но в никакъв случай не е редно

Nigredo

Мнение от Nigredo » 28 юни 2012, 18:03

Да, това за високата резолюция наистина беше тъпо, но просто изреждах предположения, които чух/прочетох.

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Мнение от SwollenMembers » 28 юни 2012, 18:09

[Quote]Да, това за високата резолюция наистина беше тъпо, но просто изреждах предположения, които чух/прочетох.
[/Quote]

Все пак от любопитство - нов телефон ли ще ти върнат или ще сменят екрана ?

Nigredo

Мнение от Nigredo » 28 юни 2012, 18:18

Обещаха ми замяна на устройството, като преди да ми го пратят ще проверят екрана за този дефект (върнах телефона на следващият ден). За първи път ми се налага да извърша такава "операция" в България и силно се надявам да не остана разочарован от съпорта на фирмата!

sidenote: Минал съм през доста HTC-та и ме хвана много яд, че се появи спънка точно при този модел :|

NickRey
Регистриран: 15 апр 2012, 16:16

Мнение от NickRey » 28 юни 2012, 18:25

От телефона е...просто този модел дава много дефекти.

Естествено има и добри бройки, но дефектните са доста...

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 28 юни 2012, 18:26

Да, аз смених един бял ONE X още на втория ден. Петната се виждаха на бял фон, например на браузера. Смениха го без никакви проблеми.
Следи от лепило са. Никакви други проблеми, прекрасен телефон е.

Мартин Иванов
Регистриран: 26 ное 2010, 21:38

Мнение от Мартин Иванов » 28 юни 2012, 18:44

Аз днес дадох моето One X за ремонт... ще видим какво ще му правят, проблемът е слабата WiFi връзка...

Отговори