Помощ за интернет през Viva Free
Re: Помощ за интернет през Viva Free
Кое му е недобросъвестното я да чуем?Не си ли плащам за интернета?;)
-
- Регистриран: 05 май 2004, 05:54
Недобросъвестното е, че искаш за 3,90 лева на месец нон стоп да точиш торенти. Идеята на мобилния нет изобщо не е такава. Точно заради такива ентусиасти преди време Мтел си скопиха нета от 128 на 64 и нищо чудно сега и Виваком да ги последват.
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Другарю праведен, човека си е платил 50те мегабайта и ще си ги прави каквото иска, ако оператора прецени че той не прави нещо както трябва ще си вземе съответните мерки.Никъде не пише торенти че не може да сваля или каквото и да е друго,ако можеш помогни на човека,ако не не се излагай (woo)
Аз не мога да разбера как изобщо си тръгнал да го оправдаваш?!?!Ако е рядко и свързано с някакви малки файлове може ама да реши основно да сваля съдържание особено мултимедийно като музикални албуми с високо качество или игрални филми,които са най-малко 700 МБ,е,извинявай,но това си е предизвикателство към оператора и останалите и липса най-малкото на добро поведение да не казвам и други работи.Той като е платил не придобива автоматично ВСЯКАКВИ права,а и с твоя пример аз като закупя огнестрелно оръжие с необходимото разрешение МОЖЕ ЛИ да ти направя дупка в главата?8)
-
човек с акъла си няма много да се мъчи да сваля 700мб на 128 килобита на доста стар телефон,но ако го влече си е негово право и ако пречи на работата на мрежата на оператора ,той ще си направи каквото прецени.
понеже някой спомена мтел,аз не съм забелязал никога и никъде да ми се случи да не мога да провда разговор или да ползвам нет поради претоварена мрежа,винаги през едге съм достигал 200 и малко килобита,което ме навежда че въведоха 64 килобита от лакомия хората да купуват по-голями пакети ,защото 64 е вече прекалено бавно,а не защото някой сваля торенти и мрежата издиша.
едит:
никъде не пише че МОЖЕ да ми напрвиш дупка в главата,което означава че не може,защото се води убийство и е наказуемо.
докато за нета никъде не пише че НЕ МОЖЕ да сваля торенти,което означава че може.ако оператора има проблем има начин да се забранят,също може и да каже 50мб на макс скорост после още 500 на ниска,но не е казал нали..
понеже някой спомена мтел,аз не съм забелязал никога и никъде да ми се случи да не мога да провда разговор или да ползвам нет поради претоварена мрежа,винаги през едге съм достигал 200 и малко килобита,което ме навежда че въведоха 64 килобита от лакомия хората да купуват по-голями пакети ,защото 64 е вече прекалено бавно,а не защото някой сваля торенти и мрежата издиша.
едит:
никъде не пише че МОЖЕ да ми напрвиш дупка в главата,което означава че не може,защото се води убийство и е наказуемо.
докато за нета никъде не пише че НЕ МОЖЕ да сваля торенти,което означава че може.ако оператора има проблем има начин да се забранят,също може и да каже 50мб на макс скорост после още 500 на ниска,но не е казал нали..
Въпроса беше за това, че се слагат ограничения в скоростта именно заради такива действия на потребителите. И реално погледнато дори и при кабелните доставчици на интернет пак има ограничение в скоростта и то се определя от плана, на който си подписал. Ми то аз на моя компютър като тръгна понякога да свалям торенти с по 10МБ в сек. и не мога и една съвсем проста страница да отворя след това.
[Quote]Никъде не пише торенти че не може да сваля или каквото и да е друго,ако можеш помогни на човека,ако не не се излагай [/Quote]
:)
[Quote]никъде не пише че МОЖЕ да ми напрвиш дупка в главата,което означава че не може,защото се води убийство и е наказуемо[/Quote]
Сега като се прочетат тези две реплики за предпочитане ДВА пъти надявам се ще се усетиш каква е ситуацията...:D
От поставеното запитване ми се струва,че колегата иска да ползва ОСНОВНО нет по този начин с изградената Wi-Fi връзка,тоест ще прави чести и продължителни сесии.Представи си това да стане масова практика.А и торентите в момента са спорни и се води борба макар и несправедлива -лично мнение,срещу тях.Има претенции от трети страни интернет провайдера да контролира достъпа до тях.От друга страна поне на мен не ми е известно дали мобилния оператор може да установи ,че клиента в някакъв момент прави трафик именно от торент системата.
:)
[Quote]никъде не пише че МОЖЕ да ми напрвиш дупка в главата,което означава че не може,защото се води убийство и е наказуемо[/Quote]
Сега като се прочетат тези две реплики за предпочитане ДВА пъти надявам се ще се усетиш каква е ситуацията...:D
От поставеното запитване ми се струва,че колегата иска да ползва ОСНОВНО нет по този начин с изградената Wi-Fi връзка,тоест ще прави чести и продължителни сесии.Представи си това да стане масова практика.А и торентите в момента са спорни и се води борба макар и несправедлива -лично мнение,срещу тях.Има претенции от трети страни интернет провайдера да контролира достъпа до тях.От друга страна поне на мен не ми е известно дали мобилния оператор може да установи ,че клиента в някакъв момент прави трафик именно от торент системата.
-
Може всичко..на работата ми има достъп до самият сайт,но като заредиш торента в торент клиента става нъц...не мърда нищо.(whistle)
Дали торентите са законни или правилни не е наша работа,има си органи,институции и каквото се сетиш да решават.Преди години при едни от първите "показни" акции срещу аренаи замунда именно бтк бяха първия доставчик който ограничиха достъпа,другите доставчици се ослушваха още 2-3 дни преди да предприемат нещо.
И пак казвам не го мислете човека...трябва да си със стоманени нерви да сваляш гигабайти торенти на нокиа е50 ли беше със скорост 128 килобита....
ако е имало толкова голям проблем с това виваком ще му резнат торентите примерно на съответния абонат под предлог там че не използва услугата добросъвестно и никой от другите абонати няма да изпита дискомфорт....
Дали торентите са законни или правилни не е наша работа,има си органи,институции и каквото се сетиш да решават.Преди години при едни от първите "показни" акции срещу аренаи замунда именно бтк бяха първия доставчик който ограничиха достъпа,другите доставчици се ослушваха още 2-3 дни преди да предприемат нещо.
И пак казвам не го мислете човека...трябва да си със стоманени нерви да сваляш гигабайти торенти на нокиа е50 ли беше със скорост 128 килобита....
ако е имало толкова голям проблем с това виваком ще му резнат торентите примерно на съответния абонат под предлог там че не използва услугата добросъвестно и никой от другите абонати няма да изпита дискомфорт....
Поразен съм колко много народ вече са реално в матрицата,дори ще се сбият на опашката на кой да сложат първи чип в главата:D То не бяха обиди,то не беше назидание,адвокатстване...за сведение имам стационарен компютър с един от големите интернет доставчици,този вариант ме интересува когато съм за няколко дена извън къщи примерно,тегля основно текстови файлове;) благодаря за няколкото нормални отговора,разбрах къде е техническата причина...админа да затваря темата,така и не разбрах защо ме заплаши със бан :P сигурно тука наваксва нещо :D
-
Тука ако не си разбрал е сектата за защита на вивакам.Ти как си си представял че ще им натоварваш мрежата толкова само срещу някакви си три лева?А пък да кажеш нещо лошо за тях...няма начин..
Ползвай си нета,а ако някой не го устройва(в качеството си на оператор) той ще ти каже, не слушай философите тука :)
Ползвай си нета,а ако някой не го устройва(в качеството си на оператор) той ще ти каже, не слушай философите тука :)