Гаранцията е невалидна при препродажба на апарата!
Гаранцията е невалидна при препродажба на апарата!
Защо се пита в задачата?
линк
http://www.mobilebulgaria.com/shop/view/171/rv-mobile
линк
http://www.mobilebulgaria.com/shop/view/171/rv-mobile
Re: Гаранцията е невалидна при препродажба на апарата!
Не се занимавайте с разни пишман търговци :)
Нямат право да откажат, като имате задължително документ удостоверяващ покупката като фактура, касова бележка.
- Чо :)
- Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
- Контакти:
След като имаш гаранционна карта и касова бешежка - не могат да ти откажат ремонт (каквото и име да пише на гаранционната карта).
М/у другото още една заблуда има:
"Гаранционни телефони се обслужват в срок от 30 (тридесет) работни дни."
30 календарни дни, не работни
М/у другото още една заблуда има:
"Гаранционни телефони се обслужват в срок от 30 (тридесет) работни дни."
30 календарни дни, не работни
Усмихни се... Животът е Хубав
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Re: Re: Гаранцията е невалидна при препродажба на апарата!
... и трябва да пише ДО, а не ОТ... Смешници.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
Защото гаранцията, онагледена и обяснена с гаранционната карта, е договор. Този договор е сключен между продавач и купувач (потребител). Всички произтичащи последствия са обяснени в ЗЗП и се отнасят до отношенията продавач-купувач.
В тази връзка, когато някой препродаде някаква стока се променят първоначално изградените връзки продавач-купувач.
Според мен директната връзка, по смисъла на ЗЗП (разделът за гаранцията на стоките), между първия продавач и втория купувач не съществува. Следва, че вторият купувач трябва да предяви исканията си към този, който му е препродал стоката, а той вече да търси гаранцията от първоначалния продавач.
Дано да не съм прав.
В тази връзка, когато някой препродаде някаква стока се променят първоначално изградените връзки продавач-купувач.
Според мен директната връзка, по смисъла на ЗЗП (разделът за гаранцията на стоките), между първия продавач и втория купувач не съществува. Следва, че вторият купувач трябва да предяви исканията си към този, който му е препродал стоката, а той вече да търси гаранцията от първоначалния продавач.
Дано да не съм прав.
Не си! От много отдавана гаранцията не е поименна. Записва се само серийният номер (или IMEI) на у-вото и това е достатъчно.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
Написал си абсолютна глупост. Гаранцията е на стоката и се издава от производителя на същата, а не от търговеца, така че кой предявява иск за гаранционно обслужване, няма нищо общо с това кой и откъде е закупил стоката.
Тия от rvmobile могат, да се зачукат някъде.
Тия от rvmobile могат, да се зачукат някъде.
Ако стане нещо и откажат каранция - КЗП / съд.
Клаузи в договори и документи, противоречащи на заканадателството, са нищожни.
Клаузи в договори и документи, противоречащи на заканадателството, са нищожни.
Re: Re: Re: Гаранцията е невалидна при препродажба на апарата!
Може, но миналата седмица, като си подменях микровълновата, в гаранционната карта (в Технополис) записаха името на жена ми. Нейното, защото ако уредът е на мое име - задължително се разваля :D