Облачните услуги - сигурни ли са и кои от тях трябва/не трябва да използваме?

E_R_A_S_E_R
Регистриран: 08 фев 2010, 14:21

Re: Re: Re: Облачните услуги - сигурни ли са и кои от тях трябва/не трябва да използваме?

Мнение от E_R_A_S_E_R » 31 яну 2015, 23:08

Ползвам предимно OneCloud и Google за снимките ,че напоследък телефоните които ползвам са без слот за карта памет . В Dropbox ми изтече 2 годишния период за 25 Гб и сега си стоят само старите снимки там, без да мога да качвам :(

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Re: Облачните услуги - сигурни ли са и кои от тях трябва/не трябва да използваме?

Мнение от asenna5 » 31 яну 2015, 23:18

Какъвто и "облак" да ползваш, знай следното просто нещо: данните в съответното хранилище се пазят криптирани, но връзката с тях в 99.9% от случаите не е криптирана. Точка. Да идват тайните служби на САЩ..

edintam
Регистриран: 11 дек 2004, 00:52

Re: Re: Re: Облачните услуги - сигурни ли са и кои от тях трябва/не трябва да използваме?

Мнение от edintam » 01 фев 2015, 05:02

Ползващите DropBox биха ли обяснили как се вземат тези безплатни GB? Защото там като си отвориш акаунт почваш с 2GB ако не се лъжа, което може да се увеличава с покани на други хора и какво беше там още, ама тук един пише, че имал 54GB, друг 29GB, трети 25GB, и все безплатни, как? :|

P.S. От облачните май общо взето може да се каже единодушно, че има 4 основни платформи - Google Drive, OneDrive, DropBox и iCloud. За последната нищо не се спомена досега, никой ли не я ползва?

toni67
Регистриран: 09 фев 2009, 13:59

Re: Облачните услуги - сигурни ли са и кои от тях трябва/не трябва да използваме?

Мнение от toni67 » 01 фев 2015, 07:53

Аз ползвам mega.co.nz връзката е криптирана, има криптирани видео разговори.Безплатни са 50 ГБ, връзката е бърза. Създател на Облака е Ким Дотком. http://kim.com/.

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Re: Re: Re: Re: Облачните услуги - сигурни ли са и кои от тях трябва/не трябва да използваме?

Мнение от nmnikolov » 01 фев 2015, 07:59

Ползвам единствено Mega https://mega.nz/ (50GB безплатни) и то да си качвам инсталации на програми, за да не ги тегля от торенти, а и да имам достъп в работата, защото там доста са ни орязали с firewall... Общо взето го ползвам да качвам всичко друго, но не и лична информация. Снимки не качвам в никакви облачни услуги, нито пък синхронизирам. То с телефона единствените снимки, които правя е да си снимам някой етикет на нещо и такива неща. За снимане си ползвам любителски клас Canon DSLR и всички снимки си ги държа на 2 (с цел backup) отделни хард диска.

Естествено ползвам синхронизацията на акаунта ми с google, което е невероятно удобство. Вече съм спокоен, че контактите ми няма как да се загубят при повреден телефон/sim.

Valentin Lilov
Регистриран: 10 яну 2010, 20:27

Re: Re: Re: Re: Re: Облачните услуги - сигурни ли са и кои от тях трябва/не трябва да използваме?

Мнение от Valentin Lilov » 01 фев 2015, 11:26

На OneDrive нямам нищо,защото използвам тяхната платформата-Windows 8 и имат доста лична информация.Ще ми дойде в повече да използвам и облачната.За GoogleDrive е достатъчно синхронизацията ми gmail.
Използвам Mega.nz и 50GB са ми достатъчни за съхранение на файлове.Има и мобилно приложение,което използвам на GSM-а,казва се MEGA v2.Услугата MegaChat я пробвах за видео разговори и работи,но е бета версия и има още какво да се прави по нея.Казват,че ще добавят и текстови съобщения,но лошото тук е,че малко приятели я използват и няма с кого да разговарям.

caesar13bg
Регистриран: 06 фев 2007, 14:01

Мнение от caesar13bg » 01 фев 2015, 14:47

ползвам Dropbox, OneDrive, а от скоро и облака на cloud.mail.ru, от който съм много доволен. Имаше акция до края на миналата година и даваха безплатни 100ГБ, сега са 25 ГБ безплатни. За WP: http://www.windowsphone.com/ru-ru/store/app/cloud-mail-ru/ef591c95-136f-4d7a-88af-d38af8bc8f77 ; За Андроид: https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.mail.cloud

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Облачните услуги - сигурни ли са и кои от тях трябва/не трябва да използваме?

Мнение от AVKansazov » 01 фев 2015, 17:30

[Quote]Ползващите DropBox биха ли обяснили как се вземат тези безплатни GB?[/Quote]

Покриваш ето тези задачки от профила си:

[Quote]Camera Uploads Bonus for using Carousel - 3 GB
Samsung + Dropbox Samsung promotion - 3 GB
Simple Tasks - Linking with the Mailbox app - 1 GB
Getting Started on Mobile - 250MB
Simple Tasks - Posting <3 to Twitter - 125 MB
Simple Tasks - Why you love Dropbox - 125 MB
Simple Tasks - Follow @Dropbox on Twitter - 125 MB
Getting Started - 250 MB
Simple Tasks - Linking with Facebook - 125 MB
Simple Tasks - Linking with Twitter - 125 MB [/Quote]
Ако не разбираш - имаш самсунг висок клас - 48 гб за 2 години после ти оставят 3 гб(някои от другите марки също имат бонуси)
Инсталираш и ползваш майлбокс и карусел на телефона(може да ги махнеш след активацията, бонуса остава) - 4 гб.
Разни други лиготийки със социалните през профила - пише си колко за кое.
Отделно ако зарибиш някой без дропбокс - дават по 500 мб на реферал.
Преди 2 дена тъкмо измуфтих 3-те гигабайта от карусела и сега имам 10 гб на профила с изтекла промоция(48-те) и 55 на другия.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

xpuc4o
Регистриран: 23 авг 2007, 01:48

Мнение от xpuc4o » 02 фев 2015, 01:55

А колегите с IOS няма ли да споделят какво мислят за облачните услуги и в частност за собствената им iCloud?
Имат ли й доверие след миналогодишното изтичане на снимки или използват други, като останалите?
Дори и шпионски, тези услуги, според мен са необходими. Така или иначе - отвсякъде ни следят и записват. Най-малкото така, ако се случи нещо със смартфона ми, ще знам, че контактите, снимките и т.н. ще имат копие "някъде там" и няма да се чудя откъде да ги ровя ;)

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Мнение от zazabg » 02 фев 2015, 03:18

Относно коментара, че нещата остават завинаги на сървърите... Сигурни ли сте в това?

Прекарах една година в САЩ и дропбокс и гугъл драйв бяха двата ми варианта да тегля торенти. Теглех ги в България директно в папките, те се синхронизираха бързо и започваха да се теглят в САЩ. По същия начин теглех клипове и видео от бтв, в бокс и други услуги, които не са активни в чужбина. Освен това си го ползвам за безжично сваляне на снимките и видео от телефона ми. Ако логиката е вярна - тези хора трябва да са отделили вече терабайти дисково пространство.
Сега пиша дипломна работа и постоянно прехвърлям учебници през дропбокса и файлове. Верно, че не са големи файловете, но ако пази всяка версия си е лудост, особено ако след всеки абзац натискам запази :-)

Относно сигурността - никой нищо не ми е казал до сега за пиратските неща :-) но договори, скици, нотариални актове... никак не минават от там. Иначе не вярвам, че съществува нещо като цифрова сигурност :-D

Отговори