Mobogenie е едно от най-спамерските приложения, което ти инсталира един куп глупости, които виждаш и не виждаш на телефона! Аз лично едвам го разкарах с фактори ресет!!!
Иначе я кажи подробно какво виждаш в телефона, като влезеш в Settings - Storage
Защото по спецификация телефонът е с 8ГБ вътрешна памет, но ако са я разделили на много малка част системна + останала, е много лошо. Една китайка си бях взел преди време за временно - точно по същия начин - имаше 4 ГБ, но само 150 МБ бяха системни. И колкото и да инсталираш приложенията на външна карта, една малка част от тях отива в системната партиция и тя като свърши, вече не можеш да инсталираш нищо. Просто си смени телефона, вместо да се занимаваш с глупости, ако питаш мен...
Alcatel One Touch Idol 2 - проблем
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alcatel One Touch Idol 2 - проблем
Да, вече осъзнах, че Mobogenie е изключителен спамер, но вече е късно - ядно ще трябва отново да мина през процедурата връщане към actory settings.
Нещата с паметите са така:
Phone Storage:
5.2 GB used
430 MB free
Чудя се къде се губят останалите до 8 GB , колкото е по спецификация ?
SD card
14 GB free
392 MB used
Running
301 MB used
670 MB free
A за Mobogenie-то е един ужас. Аз го деинсталирах, но независимо от това, непрекъснато ми се свалят някакви непоискани от мен приложения, които не мога да махна. Появява ми се съобщение, че имам еди-какви си downloaded,but not installed apps. Натискам OK за да махна съобщението, след което се появява надпис scanning, след това ми се дават две възможности: cancel и install. Естествено, натискам cancel, след което - при следващо появяване на надписа, отново виждам същото приложение и така да безкрай. Просто съм отвратена.Периодично се занимавам с горното.
Не мога да го хвърля, защото ми е на лизинг за 2 години и още съм в първата година.Не ми се хвърлят пари на вятъра.
Нещата с паметите са така:
Phone Storage:
5.2 GB used
430 MB free
Чудя се къде се губят останалите до 8 GB , колкото е по спецификация ?
SD card
14 GB free
392 MB used
Running
301 MB used
670 MB free
A за Mobogenie-то е един ужас. Аз го деинсталирах, но независимо от това, непрекъснато ми се свалят някакви непоискани от мен приложения, които не мога да махна. Появява ми се съобщение, че имам еди-какви си downloaded,but not installed apps. Натискам OK за да махна съобщението, след което се появява надпис scanning, след това ми се дават две възможности: cancel и install. Естествено, натискам cancel, след което - при следващо появяване на надписа, отново виждам същото приложение и така да безкрай. Просто съм отвратена.Периодично се занимавам с горното.
Не мога да го хвърля, защото ми е на лизинг за 2 години и още съм в първата година.Не ми се хвърлят пари на вятъра.
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alcatel One Touch Idol 2 - проблем
Здравейте
Според мен най добре отново да направите
ВРЪЩАНЕ КЪМ ФАБРИЧНИ НАСТРОЙКИ
ВАЖНО Това действие изтрива цялата Ви информация в телефона.
По отношение на паметта на телефона Ви САМО 400 МБ свободна е зле. Логично след някой друг ъпдейт ( особено ако получавате автоматични ) да не Ви позволява да инсталирате нищо ново поради липса на памет .
Това че от 8 ГБ имате реално 5 ГБ също е нормално.
В спецификациите пишат колко е вградена та памет но по добрите сайтове пишат и колко е за потребителя .
от 8 GB реални 4,5-5,5 GB
от 16 GB реални 11,3 GB
от 32GB реални 24GB
Тези числа са ориентировъчни . Те варират при различните марки и модели телефони.
Затова може както Ви препоръча и колегата Kobreti да помислите за вариант да продадете телефона и да си купите нов с 16 GB памет от които реално ще може да ползвате 11 GB (зависи от конкретния модел телефон )
Явно сте решили и може би е най добре отново да направите фабрични настройки. И след тях инсталирайте си нещата от гугъл стора и след това в настройки на телефона преместете които позволяват на сд картата .
Според мен трябва винаги да имате ПОНЕ 1 ГБ свободна памет в телефона.
Възможно е Вашият телефон и софтуера му изключително лошо да управляват паметта.
Изчакайте и мнения от други колеги.
Успех.
Според мен най добре отново да направите
ВРЪЩАНЕ КЪМ ФАБРИЧНИ НАСТРОЙКИ
ВАЖНО Това действие изтрива цялата Ви информация в телефона.
По отношение на паметта на телефона Ви САМО 400 МБ свободна е зле. Логично след някой друг ъпдейт ( особено ако получавате автоматични ) да не Ви позволява да инсталирате нищо ново поради липса на памет .
Това че от 8 ГБ имате реално 5 ГБ също е нормално.
В спецификациите пишат колко е вградена та памет но по добрите сайтове пишат и колко е за потребителя .
от 8 GB реални 4,5-5,5 GB
от 16 GB реални 11,3 GB
от 32GB реални 24GB
Тези числа са ориентировъчни . Те варират при различните марки и модели телефони.
Затова може както Ви препоръча и колегата Kobreti да помислите за вариант да продадете телефона и да си купите нов с 16 GB памет от които реално ще може да ползвате 11 GB (зависи от конкретния модел телефон )
Явно сте решили и може би е най добре отново да направите фабрични настройки. И след тях инсталирайте си нещата от гугъл стора и след това в настройки на телефона преместете които позволяват на сд картата .
Според мен трябва винаги да имате ПОНЕ 1 ГБ свободна памет в телефона.
Възможно е Вашият телефон и софтуера му изключително лошо да управляват паметта.
Изчакайте и мнения от други колеги.
Успех.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alcatel One Touch Idol 2 - проблем
[Quote]Phone Storage:
5.2 GB used
[B]430 MB free[/B][/Quote]
Това е проблемът - нямаш място на вътрешната карта. Разчисти допълнително или си рутни телефона и премести приложенията насила на външната карта.
Останалите до 8 ГБ са заети от операционната система...
5.2 GB used
[B]430 MB free[/B][/Quote]
Това е проблемът - нямаш място на вътрешната карта. Разчисти допълнително или си рутни телефона и премести приложенията насила на външната карта.
Останалите до 8 ГБ са заети от операционната система...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alcatel One Touch Idol 2 - проблем
Горе-долу темата стига до решението :) Памет се освобождава като се рутне телефона /най-лесно с мобилната версия на Кинго , има я в маркета /, след това се прави втори дял на картата памет със мини тоол партишън до 800 мб във формат ехт2 , и се инсталира Link2sd от маркета. Това приложение дава много опции , както и прехвърляне на приложение чрез създаване на връзка към картата памет . Набързо описвам начина , но има много материал из нета, интересуващите ще се справят ;)