Мнения за соларна батерия
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мнения за соларна батерия
Цените са X2,5 спрямо линковете...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мнения за соларна батерия
Сигурно, не съм ги сравнявал, тези от dice не продават евтино, всеки да си прави сметка от къде да пазарува.
-
- Регистриран: 16 авг 2010, 09:21
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мнения за соларна батерия
А от финансова гледна точка, може ли да ми кажете колко ток харчи на годишна база зареждането на телефон, примерно ако се зарежда само на нощна тарифа, че ако оставим на страна постоянно да имаш навсякъде свободата да зарежда телефона, но от фин.точка дали е изгодно :D
Re: Мнения за соларна батерия
Преди две седмици в Лидл имаше на промоция солар+пауър банк 2200mAh. Доста се изкушавах да купя едно, но това което ме възпря е, че самия соларен панел беше поликристален.
Те имат относително висок КПД, но дори и при съвсем леко засенчване от облаЧЕ или попаднал предмет(листо, боплук и т.н. ) върхо съвсем малка част от панела, то КПД-то му рязко пада!
Зада не съм савсем с празни ръце се обзаведох с радио+лампа на BRESSER, което е с малко соларно панелче + динамо + кабел за зареждане на телефон.
Първите ми впечатления са, че врътката с динамо е доста по-ефективна от соларня панел панела!
Те имат относително висок КПД, но дори и при съвсем леко засенчване от облаЧЕ или попаднал предмет(листо, боплук и т.н. ) върхо съвсем малка част от панела, то КПД-то му рязко пада!
Зада не съм савсем с празни ръце се обзаведох с радио+лампа на BRESSER, което е с малко соларно панелче + динамо + кабел за зареждане на телефон.
Първите ми впечатления са, че врътката с динамо е доста по-ефективна от соларня панел панела!