Рязане на СИМ карта?
Рязане на СИМ карта?
Някой правил ли го е това, за да му стане СИМ картата микро? Има ли точен чалъм или е на риск печели, риск губи? :D
Re: Рязане на СИМ карта?
Имаш предвид рязане на картата с ножица по хартиен шаблон? Не те съветвам да го правиш, освен ако не си хирург или някои друг професионалист в ръцете. :D Реже се с малка гилотина, която много прилича на телбод. В повечето GSM сервизи имат такава.
Най-добре е първо да посетиш офис на оператор и да питаш дали подменят СИМ карти с подходящия за твоя телефон формат. Някой предлагат тази услуга безплатно, но може да се възползваш само с оригиналната карта, без следи от интервенция. :)
Най-добре е първо да посетиш офис на оператор и да питаш дали подменят СИМ карти с подходящия за твоя телефон формат. Някой предлагат тази услуга безплатно, но може да се възползваш само с оригиналната карта, без следи от интервенция. :)
Аз лично моята първо я клъцнах на микро и след време на нано... с ножицата... :)
Re: Re: Рязане на СИМ карта?
Извадил си късмет. Аз пък щракнах 4 на гилотина. Една от тях (на Теленор) спря да работи след 6 месеца. Отказаха да ми я заменят и платих 12лв. такса, иначе подмяната с Микро СИМ беше безплатна при тях.
Общо взето няма нищо сложно, хубаво е да имаш една карта с размера който искаш да направиш, за да гледаш като шаблон. Ако не си уверен, можеш да изрязваш по малко, докато стане точния размер и да мериш на трейчето. Тази година като пътувах никъде нямаше нано сим карати и съм изрязал 4-5 без никакъв проблем.
Ако не ти се занимава в повечето магазини на оператор имат машинки за изрязване и ще ти го направят.
Ако не ти се занимава в повечето магазини на оператор имат машинки за изрязване и ще ти го направят.
Никаква гилотина, трябв ти един шаблон (в нета има десетки), молив и макетно ножче или ножица в по-лошия случай. За изглаждане на ръбчетата ти трябва и една пила за нокти примерно ако имаш или шкурка също става. 4-5 карти съм рязал така, М-тел ми искаха 20лв за смяна на една карта само, прави си сметката. :)
Re: Re: Re: Рязане на СИМ карта?
Като си взимах Айфона нямаха нано-та и продавачката там отскочи до съседния сервиз и лично ми я отряза (безплатно). После като получиха ми я замениха без проблем. А иначе в Теленор, ако за 1-ви път заменяш карта е безплатно. Поне с Глобул беше така, едва ли са го променили. :)
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!
С ножица досега съм отрязал поне 20-на карти. Няма никаква драма с нито една от тях...
Никакъв проблем с шаблон ( друга карта с искания размер ) и натъкмяваш ☺
-
- Регистриран: 02 сеп 2014, 22:19
Толкова пък е просташко да използваш нано-симкарта!