Коя марка смартфони предпочитате, и защо мислите че е по-добра от другите?

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Коя марка смартфони предпочитате, и защо мислите че е по-добра от другите?

Мнение от algor » 25 юли 2016, 14:14

Добър ден и от мен!
Да се включа в дискусията и аз с мнението, че съм намерил своята идеална среда и вариант, в който оптимално да бъда доволен и във всеки един момент от дългия ми работен ден да имам възможност да бъда онлайн за клиентите, колегите и партньорите си.
По технически причини доста време ползвах 4, 5 че и в някои моменти и повече мобилни карти, но от близо три години ги сведох само до три броя, което си е направо супер.
Като основен мобилен апарат от мига на излизане на първия модел iPhone, аз ползвам такъв и надали в близките години ще сменя избора си.
Като втори апарат в унисон с добрата практика, ползвам двусимов модел Андроид апарат, като там за мен най-много ми допада високия клас на Samsung и ги предпочитам.
От LG също съм доста доволен и принципно ползвам с удоволствие чат-пат.
Сега съм с един iPhone 6S Plus и един двусимов Samsung Galaxy S6 Edge Plus съм си решил перфектно нещата и това, което не ми дава като ползване и функции единия апарат го получавам от другия и обратното.
В последните 2 години не ползвам изобщо таблети и лаптопи, та двата ми апарата вършат и тази функция - тоест ползвайки апарати в най-високия клас на двата гиганта и товарейки ме ценово, това пък ми дава все пак някакво финансово облекчение в лицето на това, че не купувам iPad-и или какъвто и да е лаптоп.
А бе парите като разход се оптимизират прецизно, когато става въпрос за техника. :)

Да не говорим, че и приятелите ми, които се опитват да ме бъзикат, че съм Apple фен, така с ползването на Самсунга пък няма какво да кажат и са обезоръжени :D

Факт е, обаче, че това са двете най-големи и най-добри марки в света, а в качествата на продуктите им във високия клас съм се убеждавал нееднократно.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

alphaleader
Регистриран: 06 авг 2004, 21:15

Re: Re: Re: Коя марка смартфони предпочитате, и защо мислите че е по-добра от другите?

Мнение от alphaleader » 27 юли 2016, 14:17

Аз не робувам на марки, ако определен модел ми хареса и притежава това, което търся, марката не е чак толкова важна...Имал съм телефони от почти всички известни марки, без китайските, засега се въздържам да купувам от тях.

josipz
Регистриран: 23 ное 2007, 16:26

Re: Re: Re: Re: Коя марка смартфони предпочитате, и защо мислите че е по-добра от другите?

Мнение от josipz » 27 юли 2016, 15:00

Използвал съм iphone, samsung, htc, lg, sony. За мен най-добрата марка е HTC, заради изработката и интерфейса. Алуминиевия корпус на HTC-тата ми доставя най-голямо удоволствие. Sense ми е най-приятния интерфейс. Особенно с почти чистия андроид на htc 10, е най-добрия телефон в момента на пазара, [B]според мен[/B].

geornnn
Регистриран: 28 юни 2011, 13:36

Re: Re: Re: Re: Re: Коя марка смартфони предпочитате, и защо мислите че е по-добра от другите?

Мнение от geornnn » 27 юли 2016, 18:01

Аз сега използвам Samsung и LG, но имах също приятни спомени от HTC, най вече заради два техни флагмана, единият е на 4 години и е безупречен. Приятни са като дизаин и софтуерно са изпипани. Често се случва да имат дефектни бройки като нова покупка, но за това е гаранцията.Със сигурност пак ще имам такъв.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 27 юли 2016, 18:30

Грешно е да се робува на марки. Всеки един производител има добри и лоши модели, не може да се поставят всичките му под общ знаменател.

propov
Регистриран: 13 яну 2007, 17:35

Re: Re: Коя марка смартфони предпочитате, и защо мислите че е по-добра от другите?

Мнение от propov » 27 юли 2016, 20:32

Сменям си телефоните всеки месец и съм ползвал всички флагмани през последните години. Затова ще си позволя да обобщя МОИТЕ впечатления.
ХТЦ - страхотен дизайн и материали, СЕНС няма аналог. Няма лагващо ХТЦ. Все нещо недоизпипано от към камерата.
Самсунг - много добър, завършен продукт. Всичко им е на топ ниво освен...абе някак са ми безлични и скучни, като Фолксаваген. Няма УАУ ефект, както като хванеш едно ХТЦ.
Моторола.Най - добре направените хардуерно(материали и сглобка)телефони.Това не е мое мнение , а на сервизен инженер. Аз харесвам авангардните материали на корпуса, но в Европа нямаме достъп до 90% от вариацийте на Мото Мейкър. Чистият им Андройд съшо е предимство. Слабост им е камерата, а това за мен е кофти.
Сони. Допадат ми защото са различни.Залагат на забавлението, артистичноста и стилния вид. Водозащитата много ми допада. Имат си проблеми с греенето именно заради дизайна и материалите. Определено е избор тип вън от клишето.
ЛГ. Бих си купил техни акции.В подем са, особено от към идеи и иновации. Пускт нишови модели, адмирации за смелостта. Още от Г2 насам Г серията няма аналог на тема цена качества. А V10 и Г5 за мен са флагмани без аналог.

Gosheto08
Регистриран: 03 авг 2015, 20:13

Мнение от Gosheto08 » 28 юли 2016, 09:43

През последните години съм предимно на бранда Сони. Защо? Основните функции които ползвам са музикалния плеър, камера и по-малко игри, разбира се Интернет. Ползвал съм HTC, SAMSUNG като от HTC съм без забележки.

spe
Регистриран: 20 май 2005, 00:21

Мнение от spe » 29 юли 2016, 01:11

Мисля, че най-правилно е да видим какво ще покажат от Apple след месец и малко и тогава всеки ще преценява дали да чака Коледа, ЧРД или края на договор с оператора.
Имал съм 2 айфона и ще си взема 7-та, но това пак зависи от Android Nougat

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 29 юли 2016, 05:11

Понятие като най-добра марка за мен НЕ съществува!
Има добри модели (флагмани) - това е добрата "марка".
Всеки, който се е сблъсквал с евтин Android после се оплаквал, че еди коя си марка била много куца, а другата върха на сладоледа, ама не прави разлика, че едното е нисък клас бюджетен модел, а другото флагман и точно тук се намесва понятието марка, ама тази била по-добра от другата, другата била по-калпава от трета и т.н.
iPhone нямат нисък клас (поне не в този буквален смисъл на думата) - за някои е най-добрата марка.
Друг, който си е изпатил да речем с S3 Neo ще каже: повече никога Samsung, а дори не е опитвал нещо S7.
Трети с прехваленото HTC, ако са ползвали среден клас модел важи същото ... повече никога HTC.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Отговори