Много внимавайте при пазаруване тези дни! Големи Скамове има!

IGNEON
Регистриран: 24 авг 2009, 17:25

Re: Много внимавайте при пазаруване тези дни! Големи Скамове има!

Мнение от IGNEON » 27 ное 2016, 11:24

Привет! Аз още миналия път по време на черните петъци го написах това тук във форума. Че големите вериги магазини и големите онлайн магазини реално намаление НЯМА. В други, такива които НЕ участват в черния петък цените са същите или дори по ниски.

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Re: Re: Много внимавайте при пазаруване тези дни! Големи Скамове има!

Мнение от velnsl » 29 ное 2016, 22:03

Така си е.
[u]В сайта:[/u](примерно). Подуктите с много изгодни цени(тек не коментирам качеството) започват от 330лв и продължават нагоре. Само е вметнато като забележка "не може да се поръча онлайн или по телефона" на по бюджетните(тъй като в момента съм притиснат леко финансово търся бюджетно, а изикредит, вирускредит не съм ползвал през живота. предпочитам кеш.)
[u]В магазина[/u] Цените започвта от 480лв, а тези бюджетните ги няма. Не съм разбирач от тази материя за качество и т.н. дори посочените в нета ги нямаше като модели.
Гаранцията е все две години. Като са зачетох по другите форуми(които никога не са ми били предмет на интерес) те новите продукти били като колите - до гаранцията и малко след това.
За това и се отказах да спонсорирам българската икономика в случая - черен петък, изкривен по нашенски от българският мутробизнесмен.

agroman12
Регистриран: 29 апр 2011, 14:42

Мнение от agroman12 » 30 ное 2016, 09:17

Аз си взех един монитор на Dell и един стол. И двете имаха добри намаления, и двете не показват следи да са боклук. Стола е удобен, монитора върши перфектно работата за която съм го взел.
Преди това направих търсене дали ще го намеря по евтин другаде, но поне за тези двете, отстъпката беше най-добра в Emag.

zavod
Регистриран: 20 окт 2011, 21:43

Re: Re: Много внимавайте при пазаруване тези дни! Големи Скамове има!

Мнение от zavod » 30 ное 2016, 19:46

Би ли пратил линк да видим на какъв стол си се спрял?

HICHNELANDER
Регистриран: 16 фев 2006, 20:37

Мнение от HICHNELANDER » 30 ное 2016, 22:29

Тая тема е за хора.които са очаквали флагмани.топ модели и тем подобни да струват по 200лв. и ако може на крака да им ги донесат....

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Re: Много внимавайте при пазаруване тези дни! Големи Скамове има!

Мнение от velnsl » 30 ное 2016, 23:44

Защо не?
Ако може и един дюдюк от куриерката?
Тази тема е за разачоравонаието и пошлостта на този ден от търговеца в България. Сравнението на Черен петък отвъд граница vs. черен петък от тази страна на границата.
Аз лично не съм напускал страната по мое желание(веднъж само за една командировка, но така и не успях да видя свят).
Ето навсякъде става ясно, че отвъд граница има наистина намалени цени, но в пъти. Залежала стока - добре. Това не е салам и сирене. Има и наистина добри намаления, а от тази страна на границата де позволяват всякакви трикове и некоректни търговски практики, които имат за цел за заблудят клиента (измамят е по-точна дума), че има намаление. Най-често това е предварително увеличаване на цената, след което се оказва че [B]в по-добрият случай намаление няма[/B].
Изключение са еденични случаи като моя.
За това става дума тук в тази тема.

Тук не търсим Негръмнали ноутове за 50лв, а истината за поредното измислено събитие, което има за цел да напълни джобовете на тръгашите.

H17MaN_47
Регистриран: 17 апр 2005, 18:02

Re: Re: Re: Много внимавайте при пазаруване тези дни! Големи Скамове има!

Мнение от H17MaN_47 » 01 дек 2016, 02:38

Да така е. Те на запад направо ги подаряват и не изкарват грам лев от цялата работа.

Въобще говориш пълни глупости.

Нима си мислиш, че някой в БГ е открил топлата вода. Всички тея неща са копирани отвън. До най-малката хитринка с която намалението да изглежда по-атрактивно.

Разочарование и пошлост ама до преди 3 години нещо подобно бе нечувано и немислимо да се случи при нас. Ама дай му на българина да критикува. Ако не бяха румънците да популяризират тоя петък и сега всеки да се надпреварва да го използва това, единственото намаление щеше да е мижавото 5-10% в технотата. Тогава по-добре ли ти беше.

ползвай интернет и виж какви са били намаленията по другите страни. Сега поне информация бол не да карате на ЕЖК.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Много внимавайте при пазаруване тези дни! Големи Скамове има!

Мнение от AVKansazov » 01 дек 2016, 04:42

В кой магазин работиш?
Само не започвай с разни изказвания "защо трябва да съм нечий служител защото да съм доволен"... Гледам че го караш с този стил и изопачаваш истината доста активно.
Много добре ви видях циркаджилъците и не са по различни от миналите години.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Re: Re: Много внимавайте при пазаруване тези дни! Големи Скамове има!

Мнение от sladyrko » 01 дек 2016, 05:24

Не знам какво взимаш ама яко завърта главата...

Ти какви глупости говориш? За какъв чеп е тоя "Черен петък" след като цените са същите? Румунците добре, че са да дойдат да обират още пари, че по-малките магазини съвсем да западат, после да си изнасят парите в Румъния и България да д*ха супата... Наиситна работиш в някоя чуждестранна верига или си природно така?

В другите страни има истински намаления: Германия - 2 С7 за 400 евро. Америка да не говорим, там нещата намалени до безобразие и си е почти подаряване. 42 инча 4к тв за $150 тука ще намериш ама след 10 години...

Ти вземи се научи как се ползва Гугъл и вземи провери какви са намаленията. Сонос тонколони на 50 процента намалени. ЛГ Г5 за $300. Абе какво да ти обеснявам. Влизаш тука, изцепваш се, после ние да те учим. Не става така никъде. Както казах, вземи се научи да ползваш Гугъл и сам ще разбереш колко смешно изглеждаш с тоя пост...
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

H17MaN_47
Регистриран: 17 апр 2005, 18:02

Re: Re: Re: Re: Re: Много внимавайте при пазаруване тези дни! Големи Скамове има!

Мнение от H17MaN_47 » 01 дек 2016, 13:49

Минаваме на лични нападки. Типично.
Определено мнението ти така има повече стойност.

Само да питам сега по-зле ли е от преди? Никой не говори че е като в перфектните ви единични примери. Но промяна има към по-добро. Дали ще стигне мащабите на световни пазари като САЩ и UК примерно - НЕ. Но с нашия малък пазар няма как да се очаква нещо такова. Тея неща в САЩ да не мислиш че са станали за 5 години?
Всички ли ТВ-та са намалени на 150$ или само няколко модела за да вкарат масата в магазина/сайта, а болшинството са с нормални или минимални намаления.

Аз зех 49-ка за тъста 4к за 600лв и не е китайски Вестел, а ЛГ. Да не е за 150$, но е добре и съм доволен. Румънците много пречат на нашите БГ фирми нищо, че тук половината както потребители на тоя форум така и БГ фирми пазаруват от Алиекспрес и Гиърбест.

Като сте толкова добър с Гугъл го'сдин сладурко мислиш ли че часовниците намалени от 4к на 800 долара наистина струват 4к по другите магазини? Щот такива примери в Амазон съм виждал от преди 5+години.

Пак казвам всичко което виждаме тук е копирано отвън. С плюсовете и мунисите. Но тук се гледат само минусите а навън само плюсовете. Явно е нещо нормално за хейт на маса.
Айде очаквам още някоя обида и да продължаваме нататък

Отговори