Некоректен Търговец
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Некоректен Търговец
Е от ЛГ ми казаха да направя връзка направо с представителството на Мост във Видин - Пан сервиз. От там ми върнаха телефона с една хартийка на която пишеше нещо от сорта на извънгаранционен и неоткрит проблем... За тва ме посъветваха във Виваком да оставя телефона. Така телефонът ми щеше да е със сменен дисплей преди да изгори платката, но нищо. И сега си работи без никакъв проблем. Явно има значение дали телефонът идва гаранционно от оператор или от гаражен собственик.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Некоректен Търговец
Аз не го защитавам и не ме интересува дали е търговец в сайта или не. Просто за търговците в сайта знам къде си сервизират телефоните, защото ги познавам лично.
Въпреки че го познавам, ако не се разбере с клиента така че той да е удовлетворен, никой няма имунитет и аз лично ще взема подходящите мерки.
Аз просто ви казвам как стават нещата "от кухнята". Нали не си мислите че търговците имат гаражчета, където поправят изгорели платки за LG G4? Всичките се купуват или от Мост или от К&К. Мен лично К&К ме забавиха 40 дни и толкова време седях без телефон. Да, истина е, не съм се обръщал към КЗП, защото съм убеден че няма да ме излъжат и защото знам как седят нещата с логистиките на подобни части.
И само да добавя - това че някоя си фирма е оторизиран сервиз на LG, Apple, или Samsung не ги прави по-малко добри от другите "неоторизирани" сервизи. Аз лично работя с едни момчета, които имат едно малко магазинче в центъра на София, и само на тях имам пълно доверие.. Но това е друга тема
Много е неприятно, но се случват такива неща. Все пак е техника и тя понякога се разваля.
Говорих отново с търговеца, той ме увери, че до ден-два работни дни ще постигне споразумение с клиента, така че той да удовлетворен.
Въпреки че го познавам, ако не се разбере с клиента така че той да е удовлетворен, никой няма имунитет и аз лично ще взема подходящите мерки.
Аз просто ви казвам как стават нещата "от кухнята". Нали не си мислите че търговците имат гаражчета, където поправят изгорели платки за LG G4? Всичките се купуват или от Мост или от К&К. Мен лично К&К ме забавиха 40 дни и толкова време седях без телефон. Да, истина е, не съм се обръщал към КЗП, защото съм убеден че няма да ме излъжат и защото знам как седят нещата с логистиките на подобни части.
И само да добавя - това че някоя си фирма е оторизиран сервиз на LG, Apple, или Samsung не ги прави по-малко добри от другите "неоторизирани" сервизи. Аз лично работя с едни момчета, които имат едно малко магазинче в центъра на София, и само на тях имам пълно доверие.. Но това е друга тема
Много е неприятно, но се случват такива неща. Все пак е техника и тя понякога се разваля.
Говорих отново с търговеца, той ме увери, че до ден-два работни дни ще постигне споразумение с клиента, така че той да удовлетворен.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Некоректен Търговец
Няма значение дали сервиза е оторизиран или не, има законов срок 30 дни. В този срок продукта трябва да е отремонтиран и върнат на купувача, него не го интересува кой е виновен- той трябва да получу нов телефон или да му се върнат парите. Риска е за търговеца и той може да си търси правата от сервиза и т.н.
Преди време имах подобен проблем с един лаптоп. Търговеца ме предупреди, че ще има седмица забавяне след 30тия ден- предложи ми новия модел, защото вече нямали от моя. Разбрахме се да изчакам една семица и ако не се отремонтира тогава да взема новия- той даде зор на сервиза и си взех отремонтираня. Извини се за забавянето и ми направи отстъпка от следваща поръчка. Това се нарича "обслужване на клиенти" и до ден днешен аз си купувам неща от него дори да са малко по-скъпи от други магазини.
Сигурен съм, че ако търговеца уведоми навреме за забавянето и покаже заинтересуваност от това какво се случва- 90% от случайте няма да има жалби и искания за замяна и връщане на парите и клиента ще се върне пак при същия търговец вбъдеще.
Преди време имах подобен проблем с един лаптоп. Търговеца ме предупреди, че ще има седмица забавяне след 30тия ден- предложи ми новия модел, защото вече нямали от моя. Разбрахме се да изчакам една семица и ако не се отремонтира тогава да взема новия- той даде зор на сервиза и си взех отремонтираня. Извини се за забавянето и ми направи отстъпка от следваща поръчка. Това се нарича "обслужване на клиенти" и до ден днешен аз си купувам неща от него дори да са малко по-скъпи от други магазини.
Сигурен съм, че ако търговеца уведоми навреме за забавянето и покаже заинтересуваност от това какво се случва- 90% от случайте няма да има жалби и искания за замяна и връщане на парите и клиента ще се върне пак при същия търговец вбъдеще.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Некоректен Търговец
[Quote]Сигурен съм, че ако търговеца уведоми навреме за забавянето и покаже заинтересуваност от това какво се случва- 90% от случайте няма да има жалби и искания за замяна и връщане на парите и клиента ще се върне пак при същия търговец вбъдеще.[/Quote]
(yes)
(yes)
Некоректен Търговец
Аз не разбрах едно- говорил си с колегата си -евала.
Но защо той 2-3 седмици не отговаряше на момчето по телефона или е-майла?
Но защо той 2-3 седмици не отговаряше на момчето по телефона или е-майла?
Re: Некоректен Търговец
Защото е п....с, затова. Мислел е причина с която да отклони гаранцията - да обвини колегата, че е изтървал телефона или го е мокрил, ежедневни номера за гаражните търговци.
Некоректен Търговец
Еми тогава какво има да си дрънкаме врели-некипели... мошеник от класа- това е.
Чакал съм 40 дни, това било добре, законите се нарушават--- дрън дрън чи пляс...
Писано ли по закон, че ако телефон не се оправи до 30 дневен срок трябва да се върнат парите на човека- писано е.
Какво тогава има да се говори...
Бил говорил с него и той видиш ли до ден два щял вече да му го даде...бряяях- да не се изпоти само- дайте му една кърпа да се избърше.
И на тебе Мишо веднага ти вдига телефона, ама от раз нали:D
(Не ме е яд, че ни въртят на пръста си както искат търговците, яд ме, че си мислят, че сме будали- е не всички са...)
Чакал съм 40 дни, това било добре, законите се нарушават--- дрън дрън чи пляс...
Писано ли по закон, че ако телефон не се оправи до 30 дневен срок трябва да се върнат парите на човека- писано е.
Какво тогава има да се говори...
Бил говорил с него и той видиш ли до ден два щял вече да му го даде...бряяях- да не се изпоти само- дайте му една кърпа да се избърше.
И на тебе Мишо веднага ти вдига телефона, ама от раз нали:D
(Не ме е яд, че ни въртят на пръста си както искат търговците, яд ме, че си мислят, че сме будали- е не всички са...)
Re: Некоректен Търговец
[Quote](Не ме е яд, че ни въртят на пръста си както искат търговците, яд ме, че си мислят, че сме будали- е не всички са...)[/Quote]
Точно по тая причина Виваком два пъти ми редактират фактурата. Не ми е за петте лева, но 3 милиона (примерно) абоната по 5 лева нещата стават малко по-различни, за тва реших да им се обадя и за втори път да ми пелтечат по телефона щото фактурата ми за последните три месеца е сгрешена с неправилно намаление което би трябвало да имам и е описано в договора ми. Октомври пък ме караха да плащам за дневната такса роуминг за 31 август, а съм платил за същия ден във фактурата от септември. Днес ми се обаждат да ми се извиняват, че щяло да ми се приспадне надвзетото са последните три месеца от новия ми договор и прочие...
Общо взето ако мине номера. Е, при мен не минава.
Човекът има пълното право да си иска нов телефон или по-скоро да му върнат парите, за да няма повече вземане даване с подобни търговци.
Точно по тая причина Виваком два пъти ми редактират фактурата. Не ми е за петте лева, но 3 милиона (примерно) абоната по 5 лева нещата стават малко по-различни, за тва реших да им се обадя и за втори път да ми пелтечат по телефона щото фактурата ми за последните три месеца е сгрешена с неправилно намаление което би трябвало да имам и е описано в договора ми. Октомври пък ме караха да плащам за дневната такса роуминг за 31 август, а съм платил за същия ден във фактурата от септември. Днес ми се обаждат да ми се извиняват, че щяло да ми се приспадне надвзетото са последните три месеца от новия ми договор и прочие...
Общо взето ако мине номера. Е, при мен не минава.
Човекът има пълното право да си иска нов телефон или по-скоро да му върнат парите, за да няма повече вземане даване с подобни търговци.
Re: Re: Некоректен Търговец
Търговеца писа, че днес е пратил ЧИСТО НОВ телефон заедно с Гаранция към него. Ще видим утре дали е така.
Re: Re: Re: Некоректен Търговец
Дано разискването тук е помогнало да получиш нова бройка, каквато всъщност са длъжни да дадат! Пиши да кажеш с кой сериен номер почва, да видим от коя партида е. Моят със смененото дъно вече е с номер 607 (бях с 506), а смененият ми дисплей не е на ЛГ, а на JDI INCELL, с какъвто дисплей са и последните партити на G4 за които няма данни, че имат проблеми. Дисплея можеш да провериш какъв е с програмата DevChec. Дано всичко е наред и утре имаш нов телефон!