Голям проблем с SD карта
Голям проблем с SD карта
Привет на всички. От събота (03.06) имам проблем с SD картата. Всичко започна при Google Photo (с телефон Lenovo K6 Note). Запознаха да ми се дуплират всичките ми снимки. Махнах sd картата. След като я сложих пак се оправи. Но няколко часа по-късно получавам съобщение на камерата: "Insert с sd card before using". После пробвах да сложа тази sd card в стария си телефон (Windows Phone), но при включване ми показва, че тази карта трябва се форматира. В момента ми e премахната, но не знам как да прехвърля правенето на снимки към мобилната памет. Пробвах се да сваля няколко приложение за камера, но също не работят заради липсващата sd карта.
Няколко съвета поне да ми работи правилно телефона без sd :(
Благодаря предварително!
Няколко съвета поне да ми работи правилно телефона без sd :(
Благодаря предварително!
Re: Голям проблем с SD карта
Не открих да имаш голям или нерешим проблем.
1. Копията се правят, най-вероятно заради настройка.
2. Форматирането другия телефон изисква, тъй като очевидно форматите, с които работят двата са различни. Ако я върнеш в друг със същия формат, може да помолиш приятел/познат или роднина, няма да се изисква това, освен ако няма друг проблем.
3. От настройките на приложението за снимане на телефона, ще откриете опция за задаване на вътрешната памет като основна. В настройките, също има такав.
1. Копията се правят, най-вероятно заради настройка.
2. Форматирането другия телефон изисква, тъй като очевидно форматите, с които работят двата са различни. Ако я върнеш в друг със същия формат, може да помолиш приятел/познат или роднина, няма да се изисква това, освен ако няма друг проблем.
3. От настройките на приложението за снимане на телефона, ще откриете опция за задаване на вътрешната памет като основна. В настройките, също има такав.
Re: Re: Голям проблем с SD карта
В настройките на камерата нямам за пренос на снимките, а file manager не ми отваря пак заради sd картата.
Re: Re: Re: Голям проблем с SD карта
А като ръгнеш картата в компютър ?
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
Здравейте .
Моя съвет поставете сд картата пак в телефона . Камера и файл мениджър трябва да проработят . За да не виждате снимките галерия по два пъти в настройки на галерията търсете опция кои снимки от кое съхранение да показва .
Пробвайте пак в настройките на камера да смените къде да се записват вътрешна /сд карта .
Докато сд картата е в телефона свържете телефона с компютър и си копирайте снимките на компютъра .
Не се учудвайте че уиндоус телефон да не я разпознае . Не я форматирайте . Така бихте изтрили всичко на картата . Друг андроид телефон би трябвало да я разпознае . Ако за в бъдеще много държите да ползват телефона без карта памет пишете в форума .
Моя съвет поставете сд картата пак в телефона . Камера и файл мениджър трябва да проработят . За да не виждате снимките галерия по два пъти в настройки на галерията търсете опция кои снимки от кое съхранение да показва .
Пробвайте пак в настройките на камера да смените къде да се записват вътрешна /сд карта .
Докато сд картата е в телефона свържете телефона с компютър и си копирайте снимките на компютъра .
Не се учудвайте че уиндоус телефон да не я разпознае . Не я форматирайте . Така бихте изтрили всичко на картата . Друг андроид телефон би трябвало да я разпознае . Ако за в бъдеще много държите да ползват телефона без карта памет пишете в форума .
Re: Re: Re: Re: Голям проблем с SD карта
У дома нямам преходник от сд до микро. Утре ще взема под наем някой колега. Да се надявам, че може би ще ми се отворят.
sgs_maniak
Видях, че в storage имаше опция за forget SD card. Махнах го и вече ми работят аповете. Но преди малко пробвах пак да си сложа картата в телефона, но пак не я разпознава :(
sgs_maniak
Видях, че в storage имаше опция за forget SD card. Махнах го и вече ми работят аповете. Но преди малко пробвах пак да си сложа картата в телефона, но пак не я разпознава :(
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Re: Re: Re: Re: Re: Голям проблем с SD карта
Като човек, който е губил доста информация от развалени microsd карти, моят съвет е да копирате информацията на компютъра и да я форматирате наново в телефона, тъкмо и ще се обнови файловата система ако има някакви грешки в сегашната.
Иначе рискувате да стане инцидент :)
Иначе рискувате да стане инцидент :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Голям проблем с SD карта
В моя случай, това е вече късно :(
Под никаква форма не се отваря, дори спира фукционирането на компютър, когато се сложи в Card четец или в USB порт.
Ем, ще се прежаля със снимките и вече периодично ще правя back-up
Под никаква форма не се отваря, дори спира фукционирането на компютър, когато се сложи в Card четец или в USB порт.
Ем, ще се прежаля със снимките и вече периодично ще правя back-up
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Голям проблем с SD карта
Използвай Google Photos. Няма друга толкова добра услуга!
PS: Освен това, Yandex.Disk до 3.07.2017 дава 10 GB + 32 GB = [B]42 GB lifetime[/B].
PS: Освен това, Yandex.Disk до 3.07.2017 дава 10 GB + 32 GB = [B]42 GB lifetime[/B].
картата ти е умряла според мен, сменяй я с нова