Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Re: Re: Re: Re: Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Мнение от Боби13 » 16 яну 2018, 21:42

Ванката, жестоко бъркаш, защото наистина поне 95% от хората въобще не се интересуват от качествата на смартфоните и използват 5-10% от възможностите им. Затова бюджетни телефони винаги ще има. И фирмите печелят от бюджетния и средния сектор, а не от флагманите. Нито една от посочените групи няма да изчезне.

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Мнение от wer_aac » 16 яну 2018, 22:19

Доста глупости си написал:D не е лично:)

prim
Регистриран: 09 апр 2007, 16:10

Re: Re: Re: Re: Re: Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Мнение от prim » 16 яну 2018, 22:29

Ванката нищо не бърка.Той си е много прав.Apple нямат бюджетен тел.(поне не в общия смисъл)и пак са топ.Ползвай един месец флагман андроид или каквато и да е ябълка и после ми кажи че няма разлика и няма значение.Разликите се усещат във всяко действие.

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Мнение от Боби13 » 16 яну 2018, 22:41

Спокойно, ползвал съм и ползвам флагмани ( от 2009 г. друго не съм ползвал ) . Ясно е, че има разлика. Бърка в това за кое ползват повечето хора. И Ябълката въобще не е критерий ;) Има Ферари и Фолксфаген. Ясно е, че и двете съществуват и ще съществуват. Разликата, наред с останалите характеристики, е в броя производство. Затова Ванката бърка, когато гледа обкръжението около него какво ползва.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 17 яну 2018, 08:13

И 90% от същите тия ползватели после се жалват, че андроид не ставал. :D

Както и да е, просто изразявам мнение, пък това дали съм прав или не е въпрос на гледна точка.

Имам пресен пример:
Колежката, която взема 600 лв като барманка в залата където работя, първоначално беше взела бюджетен модел на Сони от Е-серията. ЕЙ, скъса се да се оплаква как забивал, рестартирал и какво ли още не. Взе си после някакво Леново, което след година и нещо ползване угасна. Сега е с А5 (2017) от няколко месеца по моя препоръка. Нито е забил, нито се е рестартирал. Дава малко повече от 5лв на месец за лизинг през оператор, като повечето тук които подскочиха и сега е супер доволна. (yes)

Всеки има право на мнение, като моето не е било с цел заяждане. Просто предлагам нещо, което ще е за хубаво за всички потребители, както и за околната среда! Знам, че повечето тук сте фенове на евтините - нискокачествени услуги, както и на китайските тояги дето лансирате. За това няма как да се обидя от такива мнения - буди съжаление, не само в мен, но и от тези които влизат да четат. :D

[Quote]wer_aac
Дата: 16.01.2018 22:19

Доста глупости си написал не е лично[/Quote]
Доста от вас са изписали тонове с глупости през годините, Ама какво да се направи?! Та, мисълта ми е, че казано от вас, няма как да ме обиди, затова и не го приемам лично! Няма как да е лично - то е смешно...
:D
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Мнение от algor » 17 яну 2018, 09:03

[Quote]Знам, че повечето тук сте фенове на евтините - нискокачествени услуги, както и на китайските тояги дето лансирате. [/Quote]

Само да допълня още нещо, по повод на такива ползватели, ако позволиш...
Нямам нищо против всеки да ползва това, което го устройва като апарат и цена, но доста такива ползватели непрекъснато ме убеждават, че нямало смисъл да купуват Ноут 8 или iPhone X и т.н., защото апарата му за 178.20лв. от Китай, който (слава на Бог, Аллах, Шива, Буда и всички останали богове) и този път не минал митница, върши същата работа като камера, батерия, приложения и прочие, както високия клас Самсунг, Епъл, ЛГ и т.н.
А пък ние, дето ползваме такива апарати, сме били отявлени глупаци, за да даваме такива пари, като вместо това можем да си ползваме китайско апаратче за 178.20лв и останалите 1700 лева да си ги спестим и да ги сложм на влог в банка.

(beer)
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

kapron
Регистриран: 21 яну 2015, 09:56

Re: Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Мнение от kapron » 17 яну 2018, 09:18

2 долара на телефон? Че те Фокскон само за сглобяването на iPhone изкарват 5-6 долара? Явно китайските меринджей от Huawei и Xiaomi не успяват да продават скъпо, което не е лесна работа. На Самсунг им отне доста време докато горе долу научат как се прави.

polarr31
Регистриран: 07 дек 2011, 14:56

Re: Re: Вече не е изгодно да се пускат флагмани

Мнение от polarr31 » 17 яну 2018, 09:25

Чисто технически си абсолютно прав за ниския клас телефони. Обаче всички, които могат и не могат да си позволят смартфон са луднали по соц. мрежите и месинджърите. Дори в третия свят. Нещата стават още по-нелепи - пускат 4g телефони с копчета
https://www.gsmarena.com/reliance_announces_jiophone_an_effectively_free_4g_feature_phone_for_the_masses-news-26330.php .
https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/nokia-3310-4g-specifications-android-yuos-tenaa-1793567

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 17 яну 2018, 11:38

Сред евтините предложения има боклуци, които няма как да се оправят с каквито и да е настройки, модове, ромове, спор няма.
Обаче има и много добре работещи апарати за 100-200-300 лв - някои с половин ден настройване, други без.
Разбира се ако потребителят клика на всяка реклама, ще забива. Но то и windows лаптопът му забива на такъв човек - няма грижи - плаща ми - оправям го. За всеки влак си има пътници.
Бабите нямали нужда?! Твърде слаб аргумент - много възрастни хора общуват с внуците в чужбина с Viber или Skype. Все повече възрастни виждам навън - играят игри, гледат клипчета, чатят.
А за детето евтин слаб смартфон от левче за преподписване е идеален за първи - учи се колко лесно се троши, как се пази, как се внимава батерията да изкара до края, какви смс-и, реклами изяждат парите. Като го счупи - по-хубавият не идва веднага и кара на обикновена Нокиа малко. За придобиване на критичен минимум от умения за боравене със смартфон евтините са идеални.

abando
Регистриран: 13 яну 2015, 13:34

Мнение от abando » 17 яну 2018, 12:07

Страшни небивалици чета тук. Винаги ще има пазар за много евтини, среден клас и по-висок клас техника.

Отговори