Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!

terry1
Регистриран: 24 сеп 2007, 17:01

Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!

Мнение от terry1 » 16 яну 2018, 18:23

Последните три продукта купени от е-маг ги върнах, а един не получих след поне седмица чакане. Цялата процедура по връщането ако всичко е ОК не беше повече от 20-тина дни. Все пак много ще се замисля дали да купя отново нещо от тях и то ще е дреболия. Другото което не ми харесва, е че дори да напишеш нормален коментар който изразяваш разочарование или задаваш въпрос, защо се е получило така, той не бива изобщо показан. Само тези които са доволни. За мен много некоректна фирма! А това че са румънци те са регистрирани в БГ и отговарят по нашите закони и КЗП.

propov
Регистриран: 13 яну 2007, 17:35

Re: Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!

Мнение от propov » 16 яну 2018, 22:58

Ами точно че не са българи и нашта КЗП не може да им каже нищо. Ти касов бон или фактура от тях получил ли си? Те са като офшорка. Пълни фантоми от към законови действия. Хем са огромни, хем все едно ги няма и са Неуловими.

terry1

Re: Re: Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!

Мнение от terry1 » 17 яну 2018, 08:30

В грешка си, каква офшорка, какви неуловими. Да имам и ф-ри и касови бележки, и КЗП ги е глобявало за което имам документ. Да не страдаш от нещо, не пиши глупости.

https://money.bg/business/emag-bg-i-oshte-15-onlayn-targovetsa-vlyazoha-v-cheren-spisak-na-kzp.html

https://www.bgonair.bg/bulgaria/2014-11-28/kzp-globi-emag

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!

Мнение от algor » 17 яну 2018, 09:07

[Quote]В грешка си, каква офшорка, какви неуловими. Да имам и ф-ри и касови бележки, и КЗП ги е глобявало за което имам документ. Да не страдаш от нещо, не пиши глупости.[/Quote]

Точно така е, да.
Не знам преди години как са търгували Емаг, но в последната година имам две покупки от там за немалки суми и си имам надлежно издадена фактура, касова бележка и останалите данъчни реквизити.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

d1975
Регистриран: 10 апр 2010, 18:24

Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!

Мнение от d1975 » 17 яну 2018, 15:30

Как да си получа парите от мошениците емаг?

d1975

Re: Re: Re: Re: Hi

Мнение от d1975 » 17 яну 2018, 15:35

Радвам се че не си имал проблеми с тях, но ми кажи как да постъпя в ситуацията без телевизор и без върнати пари?

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Re: Re: Re: Hi

Мнение от sladyrko » 17 яну 2018, 18:29

Няма да ги оставяш намира. Моя проблем така се реши (аз пуснах тая тема). След многократно звънене и пускане на жалба в сайта им най-накрая ми решиха проблема.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

terry1

Re: Re: Re: Re: Re: Hi

Мнение от terry1 » 17 яну 2018, 19:35

Жалба в КЗП, и постоянно ръчкане по телефона докато не свършиш работа. Все пак и ти трябва да си в срок и коректен. Пази всички документи и отговори, и по възможност изисквай писмени. Разговорите които се записват от Емаг, при съдебен спор не са длъжни да ги предоставят, така че ако ти си ги запишеш ще са ти от полза.
Може да се обърнеш към представителя на производителя в БГ, ако е сериозен и при теб нещата са ок, може да ти помогне.
Пусни си запитване по пощата, с обратна разписка.

d1975

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hi

Мнение от d1975 » 17 яну 2018, 20:35

Благодаря. Пазя всички документи и майл-и. Спазил съм всички изисквания. Но времето си минава. Ако са достатъчни касова бележка за платена сума и документ за връщане , значи има шанс. Мисля да пиша на производителя и на емаг писмо с обратна разписка. Отделно съд.

mamuta70
Регистриран: 11 фев 2010, 21:11

Re: Re: Re: Re: Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!

Мнение от mamuta70 » 17 яну 2018, 21:36

Не знам какви касови бележки ви издават от Емаг, като всички документи които получавате са в електронен формат (фактура и гаранция) Ако пазарувате от доверен търговец на Емаг може и да ви издават касов бон.

Отговори