Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!
Точно че ЕМАГ или фирмата зад тях - ДАНТЕ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ няма как да ви издаде валиден платежен документ , защото не са регистрирани в БГ като търговец. Работих една година в ЕКОНТ и знам как седят нещата с ЕМАГ. Ако имаш платежен документ, той е от търговеца, който продава на ЕМАГ.
НА големите промоции тип Черен петък, червен понеделник и прочее стоките са с произход и правени за Африка,Азия,Луната,МАРС... и често имат съществени разлики с европейските такива. От там и проблемите с гаранцията, липсата на части за ремонт...
Официалните сервизи на сътветната марка в БГ(и цяла Европа) отказват ремонти(дори и платени) с отговор - продукта не е за Европа, не можем да го обслужим.
НА големите промоции тип Черен петък, червен понеделник и прочее стоките са с произход и правени за Африка,Азия,Луната,МАРС... и често имат съществени разлики с европейските такива. От там и проблемите с гаранцията, липсата на части за ремонт...
Официалните сервизи на сътветната марка в БГ(и цяла Европа) отказват ремонти(дори и платени) с отговор - продукта не е за Европа, не можем да го обслужим.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!
Ако се плаща в брой, а не с банкова карта, то разписката от Еконт удостоверява плащането и играе ролята на касов бон.
При ревизията нямаше проблем и всичко беше ок по този начин осчетоводено.
Иначе при покупката с банкова карта е ясно - там имаме само фактура и "плащане с карта" пише в полето Начин на плащане.
При ревизията нямаше проблем и всичко беше ок по този начин осчетоводено.
Иначе при покупката с банкова карта е ясно - там имаме само фактура и "плащане с карта" пише в полето Начин на плащане.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!
Ае стига писал глупости бе! Има такива които са от външни търговци и такива които са от Емаг. Това че са боклуци не означава, че не издават валидни документи. Или помогни на човека или ходи да хейтиш някъде на друго място.
Дали ф-рата е електронна или хартиена няма никакво значение, има ппп, както и документ от куриера. Хартиена или електронна има номер и е напълно редовен документ за пред НАП. При съмнение те ще ти я проверят.
Дали ф-рата е електронна или хартиена няма никакво значение, има ппп, както и документ от куриера. Хартиена или електронна има номер и е напълно редовен документ за пред НАП. При съмнение те ще ти я проверят.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!
Гледай чети и ако не си толкова неразбиращ колкото ми се струва може и да си обясниш.
Това го купих и върнах без проблем, след седмица употреба. Тогава приемаха до 2 седмици както е по закон, сега емаг дават месец ако не се лъжа.
Единствено съм съгласен че наистина продават боклуци.
Това го купих и върнах без проблем, след седмица употреба. Тогава приемаха до 2 седмици както е по закон, сега емаг дават месец ако не се лъжа.
Единствено съм съгласен че наистина продават боклуци.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!
TERRY1
Смекчи тона, без заповедни форми и махленски обръщения като "БЕ". У вас и при аверите може. Тук има правила и не е ХОРЕМАГ да се хулим. Мнението ти не го коментирам, защото няма смисъл. Може и да са се променили нещата през последната година, ама казано с други думи -
това, което аз знам за ЕМАГ като юрист и куриер - техен партьор, не ми вдъхва доверие и точка.
Смекчи тона, без заповедни форми и махленски обръщения като "БЕ". У вас и при аверите може. Тук има правила и не е ХОРЕМАГ да се хулим. Мнението ти не го коментирам, защото няма смисъл. Може и да са се променили нещата през последната година, ама казано с други думи -
това, което аз знам за ЕМАГ като юрист и куриер - техен партьор, не ми вдъхва доверие и точка.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!
Ми спри да пишеш глупости тогава, емаг е ясно че продават боклуци, вместо да го повтаряш напиши нещо смислено по зададения въпрос. Не последната година, а откакто ги има е така, не можеш ли да четеш датите на фактурата ли?
И накрая да ни обясниш.
Ти юрист-куриер ли си или обратното? Предполагам и други скрити дарби имаш :D:D
И накрая да ни обясниш.
Ти юрист-куриер ли си или обратното? Предполагам и други скрити дарби имаш :D:D
Не съм адвокат на Емаг но стоките които те предлагат а не партньорите им от Marketplace са с доказан произход от официалните дистрибутори на съответната марка за Румъния и съответно имат гаранция важаща за всички страни от ЕС. Пример мога да дам конкретно с мобилните телефони които продават се доставят от Worldcomm.
Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!
Подадох жалба в КЗП но оттам ми казаха че нищо не могот да направят. И това ми било държавна институция. А това което направиха Емаг се нарича кражба. Единствения вариант е да ги съдя до дупка. Тези измамници пари не връщат. Не купувайте от тях, ще съжалявате.
Re: Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!
Кога ти взеха телевизора от куриерската фирма и получи ли мейл и SMS за придвижването и становището им за върнатия продукт? Имай предвид че са много бавни и може да мине доста време около 20 дни за да ти преведат парите по сметка. Връщал съм много пъти стоки в тридесет дневния срок и при всичките случаи са ми връщали парите, но сроковете варираха от 20 до 30 дни така че се въоръжи с търпение, парите ще ти ги възстановят със сигурност.
Re: Re: Получих неработещ продукт от Емаг, 1 месец по-късно още никой не си го е взел, за да го замени!
Поясни? Защо ти отказват? Изтекъл ли е 30 дневният срок в който можеш да върнеш закупената стока? За становище дали ще ти върнат парите Емаг дават 2 седмици, и след това до месец за връщане. И най-важното трябва да го върнеш в състоянието което си го получил, заедно с опаковката. Както е казал колегата понякога се бавят но досега винаги са ми връщали парите. Нямам спомен да е отнемало повече от месец, общо взето след решението че стоката ти подлежи на връщане както е по условията, след това бързо ти изплащат парите.