Ето защо китайците ще превземат света

propov
Регистриран: 13 яну 2007, 17:35

Re: Re: Re: Ето защо китайците ще превземат света

Мнение от propov » 19 мар 2018, 23:03

Ти деца имаш ли бе пич, така ли ще ги възпитаваш. Да крадват, да имитират, да растат на гърба на чужди постижения? Това ли е Пътят за теб?
А относно ниската цена. Има си много добри предложения на истинските марки в нисък и среден клас. И си дават достатъчно качества за цената си. Средния клас на Самсунг, Сони, ЛГ, ХТЦ е по -добър от високият на китайците. Нещата са по напаснати, ремонтопригодни са, ъпдейтват се...Ама който ламти за евтино...сам пада в него, дет се вика.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Ето защо китайците ще превземат света

Мнение от tzincbg » 20 мар 2018, 07:38

Да крадат идеи да. Да крадат неща не. Защото идеите сами по себе си са силно надценени. Важното е как ще ги реализираш.

Тия азиатци стават понякога малко комични в подмазването, ето каква благодарствена бележка е пратил един на позната на познат за приемането на покана в LinkedIn на български:

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Ето защо китайците ще превземат света

Мнение от Вито » 20 мар 2018, 07:59

[Quote]Средния клас на Самсунг, Сони, ЛГ, ХТЦ е по -добър от високият на китайците. [/Quote]
Я ми покажи един среден клас от изброените марки с 3/32 памет, FHD дисплей, 4 ампера батерияи, SD 625 и да речем сензор за пръсти за 250 лв. Всичко тва в стилно тънко метално тяло. Чакам?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Ето защо китайците ще превземат света

Мнение от Ванката » 20 мар 2018, 08:39

И като му сложиш двегодишна гаранция става на 450 лв същия този апарат. Ето ти на скрийншота едно читаво предложение, при това изпитано от мен и няколко мацки покрай мен. За под 470 лв само. Никога, ама никога няма да предпочета китайско извращение пред предложението на някой от така наречените “великани”!!!

И ти искаш качествен китайски телефон в лицето на Мейт 10 про, нали? Защо не си го вземеш за 800 лв., а всъщност цената му гони тази на Galaxy S9 и S8+. Всеки ще предпочете самсунга, особено ако не си сменя телефоните всяка година. Изгодна цена, качествена изработка и доказана марка! ;)
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ето защо китайците ще превземат света

Мнение от Вито » 20 мар 2018, 08:53

Дай ми го без гаранция за 250 де, чисто нов! Тва първо, второ е по малък, и с 1/4 по малка батерия от xiaomi redmi 4 note. Тва е. Колкото и да не ти се иска xiaomi бие всички в тва направление!

Ако пък толкоз много държиш на гаранция ще ви вдигна още летвата паметта става 4/64, а цената едва 318 лв. https://expresslink.bg/produkt/xiaomi-redmi-note-4-64gb-dual-sim-gray/?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
Айде,давайте аналози в тия характеристики, добавям и 5.5" екран, че забравих одеве.
Всъщност ето ти и 3/32 с 2 години гаранция за 275 лв. https://expresslink.bg/produkt/xiaomi-redmi-note-4-32gb-dual-sim-black/

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ето защо китайците ще превземат света

Мнение от Ванката » 20 мар 2018, 09:13

С тия телефони където ги предлагаш, единствено мога да си подпирам хладилника, или да чукам орехи!:D Ако ще и да ми ги подаряват няма да ги взема.

Нормалните хора отиват в оператора (предполага се че ползват нещо на договор), разписват и си избират устройство от доказан производител. Взимат и забравят за следващите 2-3 години. Само Huawei от китайците достига донякъде нивото на големите и все пак, ако трябва да се избира между тях и другите, и след като цените са почти идентични, мисля, че е ясно кои ще предпочетат хората.

ПС. Всъщност нямам какво повече да напиша по тази тема и спирам. Безсмислено е! За мен е може би някакво успокоение, че има и разумни хора, които не мислят как да краднат, как да са на някаква аванта и да експериментират с безсмислени каузи вместо да използват пълноценно времето си. Примерно да изкарат едни 500 кинта месечно отгоре, и току-виж са си позволили качество! Супер много те уважавам Вито, но по този въпрос никога няма да се съглася с тебе. Но...всеки си има мнение и трябва да го уважаваме, така че peace... (yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ето защо китайците ще превземат света

Мнение от Вито » 20 мар 2018, 09:18

Подпирай квото искаш. За тва изпревариха Сони, Лг и htc, по продажби щото не става нищо от тях. Глупости не ми се четат. Аз съм ползвал redmi 4 note 2 месеца. Мой приятел все още го ползва. Много добре знам за какво говоря! Тва xiaomi си сложи в малкия китайски джоб флагмана лг г4 който все още имам. Това е положението, искаш или не искаш.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ето защо китайците ще превземат света

Мнение от tzincbg » 20 мар 2018, 09:20

Разписват и треперят да не нарушат някоя дребна буква и това да им излезе солено.
Като цената на телефона често е предварително завишена и отстъпката е по-малко.
И единственият плюс на по-известната марка е, че с цената
плащаш и рекламите по телевизията. Затова и Huawei поскъпна.

С масовите отзиви в интернет обаче вече не е нужно са плащаш за марката, за да си гарантираш качество. Просто трябва да четеш.

Има хора, които повече ценят свободата си и затова клиенти китайците.

gradimselo
Регистриран: 08 сеп 2017, 22:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ето защо китайците ще превземат света

Мнение от gradimselo » 20 мар 2018, 11:03

Един oneplus 5t работи 2 пъти по-добре от note 8, имам ги и двата, отвратителна работа на Самсунга.
Срамота, за такъв производител дс има толкова много бъгове.
Та продължавай да си подпираш хладилника....

gradimselo
Регистриран: 08 сеп 2017, 22:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ето защо китайците ще превземат света

Мнение от gradimselo » 20 мар 2018, 12:26

Не е нужно да разбираш, то си пише.
И да имам ги и трите.

Отговори