РЕВЮ: Samsung Galaxy Note9
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: РЕВЮ: Samsung Galaxy Note9
То и на P20 pro не стига 40 градуса и зарежда за час, но предполагам батерията и зарядното е същото като на Mate 10 pro.
Но темата все пак е за Ноута, а там съм пас. (beer)
Но темата все пак е за Ноута, а там съм пас. (beer)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: РЕВЮ: Samsung Galaxy Note9
В батериите на тесла се използват различни клетки (единични батерии), което ги прави доста трудни за употреба в каквито и да било примери или сравнения, но освен това според мен износването с 20% за 5 години ежедневна употреба на такива батерии и с такъв капацитет си е доста високо. Бързото зареждане влияе зле, тъй като претоварва батерията, както и да се погледне, не само заради повишаването на температурата. В интернет, има достатъчно публикувани тестове на батерии и показани нагледно разликите между износването от едно нормално зареждане и едно бързо, при това капацитетите са оценени с професионални уреди, а не с приложение на мобилния телефон...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: РЕВЮ: Samsung Galaxy Note9
За две години със сигурност няма да ми стане нищо на батерията! На Note 9 и на всички флагмани също. Дадох пример и с шестгодишната 808-ца. Батерията в крайна сметка е прост консуматив. Като се скапе купуваш нова. Във всеки случай повече от две години няма да изкарам с един телефон. На лаптопа от спазване на всякви указания батерията се прецака след 3 години и купих нова, но явно при лаптопите е по-друго положението. Телефона ще зареждам колкото се може по-бързо, за мен (а и не само) това е плюс. Въпросът тръгна от там, че Самсунг са набили в супер телефона си технология за зареждане от 2015 г. Иначе всичко е ток.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: РЕВЮ: Samsung Galaxy Note9
Батериите на телефоните винаги са били по-качествени от тези в лаптопите, там почти всичко е правено с китайски клетки, понякога и с неизвестен производител, няма значение цената на лаптопа... Да, съгласен съм, че батерията е сравнително евтин и достъпен консуматив, а и освен това в днешно време има и страшно много заместители, които се справят не по-зле от оригинала, но обикновено бързото зареждане е в топ телефони и флагмани, чието отваряне умишлено е направено трудно, както и подмяната на батерията, в някои случаи тази операция в сервиз, може да струва колкото батерията.
[Quote]Въпросът тръгна от там, че Самсунг са набили в супер телефона си технология за зареждане от 2015 г. Иначе всичко е ток.[/Quote]
Именно.
Само да вметна, че програмките, с които мерите температурата на батерията не е сигурно дали показват точно.
Ето как се мери :D
[Youtube]https://m.youtube.com/watch?v=c0Lya4S_6XQ&index=33&list=WL&t=15s[/Youtube]
Именно.
Само да вметна, че програмките, с които мерите температурата на батерията не е сигурно дали показват точно.
Ето как се мери :D
[Youtube]https://m.youtube.com/watch?v=c0Lya4S_6XQ&index=33&list=WL&t=15s[/Youtube]
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: РЕВЮ: Samsung Galaxy Note9
[quote]В батериите на тесла се използват различни клетки (единични батерии), което ги прави доста трудни за употреба в каквито и да било примери или сравнения, но освен това според мен износването с 20% за 5 години ежедневна употреба на такива батерии и с такъв капацитет си е доста високо. Бързото зареждане влияе зле, тъй като претоварва батерията, както и да се погледне, не само заради повишаването на температурата. В интернет, има достатъчно публикувани тестове на батерии и показани нагледно разликите между износването от едно нормално зареждане и едно бързо, при това капацитетите са оценени с професионални уреди, а не с приложение на мобилния телефон...[/quote]
Кое им е различно в батериите на Тесла? Просто има хиляди батерии като в телефона ти, които се зареждат за половин час.
И как точно се претоварва една батерия ако я зареждаш бързо и кои са тези, които с професионални уреди са доказали това?
Едно е да презаредиш батерията след като достигне пълен заряд, друго е да я заредиш бързо. Двете неща нямат нищо общо.
Не съм фен на електромобилите, но е факт, че далеч по-мощни литиево-йонни батерии с капацитет 100 kWh се зареждат за 30-на минути и изкарват няколко хиляди зареждания.
Кое им е различно в батериите на Тесла? Просто има хиляди батерии като в телефона ти, които се зареждат за половин час.
И как точно се претоварва една батерия ако я зареждаш бързо и кои са тези, които с професионални уреди са доказали това?
Едно е да презаредиш батерията след като достигне пълен заряд, друго е да я заредиш бързо. Двете неща нямат нищо общо.
Не съм фен на електромобилите, но е факт, че далеч по-мощни литиево-йонни батерии с капацитет 100 kWh се зареждат за 30-на минути и изкарват няколко хиляди зареждания.
-
- Регистриран: 20 май 2013, 19:50
Днес взех да пробвам един такъв телефон незнам защо го хвалят голяма дрисня е лоша телефония чува се като телефон от 10 лв сравнение с Х-са боклук за мен и батерията е говно стерио говорителите са смешни дрънчат ама са скапани баси лайното скапан телефон пишете каквото си искате ама телефона е говно
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: РЕВЮ: Samsung Galaxy Note9
От повече от 3 седмици имам възможност да сравнявам вкъщи двата модела и смятам, че си пресолил манджата. Батерията на Ноут 9 не мога да кажа, че е по-лоша от тази Х, предимство за Ноут 9 при дисплея, + за Ноут 9 при камерите, + за Х относно удобството за работа, на Ноут 9 има VoLTE от Теленор и когато говоря с друг човек също с VoLTE има прекрасен звук. На Х нямам VoLTE така че е трудно за сравнение. Не слушам музика и не бих коментирал стерео звука, но съм на мнение, че и двата апарата са много добри. Дори за цена от 1000 лв, колкото ми излезе Ноут 9 си е страхотен модел.
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: РЕВЮ: Samsung Galaxy Note9
Повярвах ти веднага, ти си най
-обективният човек в тия форум. :D
-обективният човек в тия форум. :D
Прасчо, хубаво е да пишеш по-малко, защото показваш колко тотално неграмотен си. Все едно не само ползваш огризаната ябълка, но е огризан и част от мозъка ти! Ако си на 25 години е направо трагично положението!