Xiaomi Qin AI

tony66
Регистриран: 24 окт 2005, 21:06

Xiaomi Qin AI

Мнение от tony66 » 13 ное 2018, 08:28

Телефона много прилича на 2-ра серия на старите нокии
Много хитро от тяхна страна да вземат на Nokia пазарния дял на малки скушалки което в миналото беше голям процент от печалбата на Nokia.Особенно след като Nokia заряза тази пазарна ниша последната година.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Xiaomi Qin AI

Мнение от tzincbg » 13 ное 2018, 09:21

Малко подвеждащо е, че е с Андроид - реално няма Google play и приложенията, синхронизация на контактите. Няма камери.
Обаче има VOLTE, има IPS дисплей, две карти, има инфрачервен сензор и става на дистанционно, може да се ползва като 4G WIFI модем като Hotspot.

Има гласов превод на 17 езика. Слотът за две карти май е хибриден и за micro SD.

Има две версии - със Spreadrun и 4g и с Mediatek само с 2g.

Има някакво китайско приложение за синхронизация на контактите, но си е мъка.

Има подсветка на бутоните.

iavorski
Регистриран: 01 мар 2006, 22:30

Мнение от iavorski » 13 ное 2018, 12:25

Не съм съгласен - 4G версията по-скоро е продукт за всички онези които не искат смартфон но не искат и проста слушалка.

Има инфраред, може да работи като хот-спот и поддържа 4G. Нишов телефон е но би ми бил идеален за втори / служебен - така или иначе служебната ми карта има Х гигабайта нет които не ползвам защото апарата е пръчка. С Qin ще мога да шерна тези гигабайта с лаптопа / таблета :)

tzincbg

Re: Re: Xiaomi Qin AI

Мнение от tzincbg » 13 ное 2018, 12:34

Като че ли има по-слаба антена, поне според един спийд тест, който видях. Не може да пише на кирилица. Има си плюсове.
Този още не. Но Един подобен на Micromax са го рутнали успешно и Here maps Стара версия работят що годе добре, Facebook lite, share it и mx player също. Повечето други програми не - трябва им тъч и по-мощен телефон.

Ikoko
Регистриран: 07 юни 2007, 19:10

Re: Re: Re: Xiaomi Qin AI

Мнение от Ikoko » 29 ное 2018, 12:40

Здравейте, на телефончето може да се отвори Девелопер опшънс, и с АДБ команди да се инсталират приложения. В темата на андроидбг писах, за ТВ и мултимедия е супер, има добър звук. Аз съм незрящ, издирвам андроид телефони с бутони и инсталирам говореща програма, за да се ползват от слепи хора. На този модел са орязали "Достъпност - Accessibility" и не мога да включа екранния четец. Моля ако някой се занимава с програмиране, или познава такива хора, нека ми пише. Приятен ден!

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Xiaomi Qin AI

Мнение от tzincbg » 29 ное 2018, 14:36

Може би за теб ще е добре blackberry с клавиатура и Андроид, за съжаление е скъпичко.
За програмистите не се надявай много - точно програмисти са направили каквото могат в свободното си време с тоя телефон и ако няма accessibility - няма, освен ако не пишем на Xiaomi и те да се смилят да го добавят с някой ъпдейт

Ikoko
Регистриран: 07 юни 2007, 19:10

Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Qin AI

Мнение от Ikoko » 06 дек 2018, 20:02

Писах им вече, чакам реакция. Все пак един добър програмист може да каже кое *.apk отговаря за "достъпността", имам Микромакса и Конка, почти същите телефони. От фърмуера програмист може да извлече този модул. Дайте някакви връзки със софтуеристи!

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Qin AI

Мнение от tzincbg » 07 дек 2018, 07:23

Продавай го и взимай Micromax. Може и да успее някой, но такива apk файлове от два рома на един и същ телефон ми крашват, не вярвам на различни да станат. Сигурно може да се преработи, но няма да е лесно.

tokamak
Регистриран: 17 фев 2010, 17:32

Мнение от tokamak » 18 фев 2020, 20:32

Телефончето за разговори е чудесно, особено на тази цена. IPS дисплей, синхронизация на контакти през облак. Запис на разговор е голяма екстра, особено след забраната от страна на Google в последните версии на андроид. Търсих информация за качеството на разговора,поддържа VoLTE. Смятам да го ползвам обаче в мрежата на A1. Дали поддържа HD Voice през 3G?

Отговори