Touch Diamond

ozzman
Регистриран: 29 яну 2006, 17:22

Re: HTC Touch Diamond

Мнение от ozzman » 28 юни 2008, 17:41

Днес го видях на живо в Хенди.Невероятен е.Направо останах без думи и дисплея е убиец.Малки размери а си има всичко.Може би само че много остават отпичатъци но това е бял кахър.

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 28 юни 2008, 19:20

И аз го гледах там.Обаче е дразнещо бавен.

Andre N.B.
Регистриран: 10 авг 2004, 21:06

Мнение от Andre N.B. » 30 юни 2008, 15:38

Dobur e. Ne mi se struva baven chak tolkova.

ozzman
Регистриран: 29 яну 2006, 17:22

Мнение от ozzman » 30 юни 2008, 21:02

С по-нов софт всичко ще се оправи.Пък и в Хенди некадърните продавачи ровят и снимат и си играят все едно е тамагочи.

zmiara
Регистриран: 18 юли 2007, 12:26

Мнение от zmiara » 01 юли 2008, 21:15

Аз,го гледах и в Handy и в 2 Be и ми се стори, че в Handy наистина работи по бавно.

vitamincpp
Регистриран: 04 юли 2008, 01:44

Мнение от vitamincpp » 04 юли 2008, 02:05

Взех го телефона и още на другия ден го върнах :( Бях много запален по тоя модел от всичките изгледани филмчета и ревюта в нета. Значи къде се разминава с първоначалните ми очаквания. Почти навсякъде напрактика.
Екранът е основното ми оплакване въпреки че си мислех че е една от най-силните страни на диаманта. На 2.8" тоя VGA резолюция е абсурдна, текстовете на уиндоуса са по 2мм високи и си е напрежение да бъдат четени поне за мен както леко недовиждам. Страшно досадно е според мен. Картинки и снимки както и TouchFlo екраните изглеждат прекрасно определено.
TouchFlo като стана въпрос е добре направен интерфейс но покрива само малка част от функционалността на апарата. Дори и в него на места е доста неудобно да се работи с пръсти и се налага да се прибягва до писалката - която е прекалено къса и хлъзгава. Често пипане по екрана или не се регистрира или лагва доста. Налага се да се повтаря натискането което е много дразнещо.
Поиграх си с радиото и просто побеснях когато се оказа че не мога да сменям станциите от страничните бутони на телефона докато екранът е изгасен както съм си свикнал на моя w800. Предполагам с МР3 ще е същата работа не съм пробвал.
Не съм виждал толкова цапащ се материал. Дори да си измиете ръцете ще оставите отвратителни мазни петна както по гърба така и по стъклото на екрана.
При повече от 10мин ползване телефонът загрява яко направо си започва да пари.
Най-големият недостатък за мен е операционната система :( Това ми е първи сблъсик с мобилния уиндоус и считам че това е невероятно непригодна платформа за телефони. На светлинни години зад ябълката са микромеките.
Като цяло съм изключително разочарован, въпреки че отчитам възможността на някои да им хареса това недоразумение. Играл съм си с Н95 на Нокиа и с iPhone и просто няма база за сравнение.

Pr0xY
Регистриран: 31 май 2008, 00:11

Мнение от Pr0xY » 04 юли 2008, 07:41

Утре мисля и аз да го разгледам но поне казаното относно бавното действието на Тъч Фло е факт определено.Аз също с нетърпение чаках да се появи на пазара но май ще се насоча към др. машинка.Вариантите са или да изчакам омниата да е видим или iPhone.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 06 юли 2008, 14:57

Нещо съм доста скиптичен към отрицателната ти оценка за телефона. И по скоро към доводите от еднодневната употреба.
Ясно е че след като минаваш от W800 , към нещо с изцяло тъч упрвлени и ОС си трябва малко време да свикнеш.
Ако VGA на 2,8" е абсурд ,то QCIF на 1,8" какво е .
Пробва ли да смениш шрифта или размера на буквите , като са ти малки ? А дали направи калибровка на чувствителноста на дисплея , катo не си доволен ?
Ясно е че за хора които побесняват от това , че не им се сменят станциите на радиото от бутоните , този телефон не е подходящ . Само видя ли ,че функциите на тези бутони могат да се настройват?
Но най-чудно ми е , след като мислиш че ОС-а е най-големия недостатък , защо реши да взимаш телефон с WM?

Pr0xY
Регистриран: 31 май 2008, 00:11

Мнение от Pr0xY » 06 юли 2008, 15:32

Всеизвестно е че има много ПДА с WM но тизи специално работи изключително бавно.Несъм сигурен че е от 3Д менютата и газарийте защото като го разглеждах небеше в този си вид.Беше направен с класически менюта като при най-старите WM у-ства.Ако го бях превел в целия си блясък с хубавите си менюта и красивите икони които уж са лесни за работа и то с една ръка просто хептен щесе да се сбъгяса.Има нещо недодялано в машинката и понеже несъм компетентен немога и да кажа какво е то.Оставям това на вас да откриете но вярвам на очите си защото рядко ме лъжат :).Мисля че диаманта ще излезе и по-бавен дори от Х1 който с тези моделиращи се икони и менюта също е доста претрупан за хардуерната си възможност.Ако това се води бизнес у-ство то би скъсало малкото останли нерви на бизнес хората и може да ги докара до самоубийство :)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 06 юли 2008, 23:56

Стига с тези изказвание бе хора. Не си видял TouchFLO , ама знаеш че ако го пуснеш ще се "сбъгяса".
А този супер бавен телефон , с коя ли версия на софтуер е ? Може би с най-старата азиатска .
Дали някой е пуснал кеширането ?
Дали някой е правил оптимизации ,ако е бавен ? Едва ли .

Разбирш ли ми мисълта ? Не можеш да хванеш телефон минал през ръцете на стотици хора , като този пипнал тук , онзи там , и смело да твърдиш как работи. Или да пробваш GPS-a в някое мазе и да говориш за качеството му.

Отговори