Touch HD

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Re: HTC Touch HD

Мнение от deezel » 17 сеп 2008, 18:22

Me too... И на мен ми текат лигите по това устройство. Но не и по WM.
asenna5, предимство на iPhone е точно интерфейса, все още. Няма достатъчно бърз шел за WM, нито толкова опростен и удобен засега. Просто всеки добавя прекалено много опции и усложнява всичко.
Но за да разбереш това трябва да ползваш iPhone постоянно поне месец.

m-r,esato
Регистриран: 19 май 2007, 22:52

Мнение от m-r,esato » 17 сеп 2008, 22:34

Струва ми се, че на всички смартове с WinMo с процесор над 300MHz(примерно) ще може да се сложи. Android-а ще бъде така да се каже адаптивна ОС с цел да може да навлезе на пазара(в смисъл, че няма да има проблеми и така ще бъдат улеснени производителите и потребителите). Мисля, че вече бяха демонстрирани телефони с Android от настоящите модели на HTC с цел да се покаже платформата, а си спомням, че имаше видео и на Nokia E71 с Android. Не съм сигурен, но май имаше такова видео и с N95/N95 8gb. В някои сайтове се занимават с това да слагат други ОС на телефони и мисля, че оттам ще тръгне всичко.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 18 сеп 2008, 15:04

Все пак ми се иска да излезе вече нещо с Ti OMAP 3 или STM STN8820, да видим на какво са способни .

Иначе не се съмнявам ,че google ще направят добра ОС , но точно тази адаптивност ми е малко притеснителна от гледна точка на съвместимоста на софтуера. За каква точно платформа ще се оптимизира софтуера , да тези със слабите или силните процесори , за тези с графичен ускорител или тези без , за тези с тъчскрин или без , с ниска или висока резолюция .... всичко това ще направи един малък ад за разработчиците на софтуер .
Просто как може примерно един Diamond и N71 да подкарат една и съща програма .

Това ми допада в Епъл , пуснаха само един телефон , направиха чудесна схема за дистрибуция на програмките и сега всички разработчици бълват ежедневно софтуер.

webklm
Регистриран: 16 юни 2008, 21:32

Мнение от webklm » 18 сеп 2008, 19:11

За 300 мхц - не знам - но Андроид - проверено работи на НТС Круиз - или тва е 400мхц процесор и памети- 128 на 256 мб.
така че няма причина да не работи и на по новите -Титан 2, Даймънд ,Про и HD или
Тъч 3Г.
А колкото до Софта - ами Андроид си е Линукс - по точно L J - Линукс Джава - платформа. А Линукс си е свободна платформа и на никой не му и трябва да чака некви си SDK пакети.
Не че няма да се навъдят и платени програмки - е няма как да е :).
Но след време ще има всякякъв софт - въпроса е след колко ще е това време.
На тема Софт - Уиндоус Мобил е на свтелинни години от всички останали платформи - пък и наближава новата година - нович Уиндоус Мобил 7 - ще излезе в началото на 2009.
Макар че като знаем с какви темпове се работи в Микромеките :) - по-вероятно да е чак на пролет .:)

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 18 сеп 2008, 19:43

Разбира се, че WM е на свтлинни години, само че, назад. Особено откъм интерфейс.
Много ми харесва мнението на board, също така. Но Apple са си Apple, от личен опит знам, че с SDK, и то добре направено, софтуер се пише много по-лесно. Дори тествах SDK за iPhone и си направих една програмка тип Hello World, но с линк и изображение. В iPhone SDK има всичко нужно - дори интерфейсът се строи чрез drag-and-drop. Отлична проверка за грешки, лесно тестване във виртуален iPhone, проба върху реалния.
Някой беше казал, че няма смисъл да де чака за SDK за Android. Ами да, то отдавна си излезе...
Android бях тествал върху N800, но така и не подкарах сензорния дисплей. Не е особено впечатляваща.

Mirkoni
Регистриран: 08 яну 2008, 11:35

Мнение от Mirkoni » 18 сеп 2008, 20:26

И мен ме дразни WM със сухия си привкус... TouchFLO 3D ми харесва и засега мисля е единственото нещо което конкурира iPhone-a... Не мисля че HTC ще направят fun-oriented телефон който да детронира iPhone-a докато използват WM който си е подходящ за бизнес ориентирани телефони. Какво ме кефи в iPhone - готино изглеждащата операционна система :) Докато се мота Android, защо не разработят някоя подобна по-шаренка и лека Линукс платформа и така да направят конкуренция на Apple?

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 18 сеп 2008, 22:07

Я, това чуденце си го бива, доста ме замисли. Ще трябва да излезе повечко информация. Във всеки случай изглежда че ще е по-добро от iPhone...

kiki2002
Регистриран: 22 авг 2006, 14:19

Мнение от kiki2002 » 19 сеп 2008, 11:09

Само да имаше и светкавица .

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 19 сеп 2008, 12:46

"..Разбира се, че WM е на свтлинни години, само че, назад. Особено откъм интерфейс...."

Не е сериозно да кажеш такова нещо за най-разпространяващата се мобилна ОС на пазара.. Особено от версия 6.1 никой не е възможно да каже, че интерфейсът е зле - това е видно със намаляването на пазарният дял на OS X и Симбиян и ДВОЙНОТО увеличаване на пазарният дял на WM..

Като цяло няма по-развита OS на пазара към момента..- Touch HD ни загатва само какво ще се случи в близката една-две години..- аз лично очаквам делът на Симбиян устройствата да се свие с поне двайсетина процента за сметка на WM и Android (да не забравяме версия 7.0, която се очаква следващата година) - а в цялата тази картинка iPhone просто не присъства..

m-r,esato
Регистриран: 19 май 2007, 22:52

Мнение от m-r,esato » 19 сеп 2008, 16:11

И аз мисля като Асен - ако от Microsoft решат, че продажбите на WM телефоните се увеличават сериозно, те ще вложат нужните средства и ще подобрят WM достатъчно за да е на ниво.

Отговори