HTC G1

Wishmak3r
Регистриран: 17 юли 2007, 09:06

Re: HTC G1

Мнение от Wishmak3r » 25 сеп 2008, 19:53

По мое мнение ще отмъкне солиден пазарен дял, някои дори могат да го нарекът "убиеца на iPhone" което е ни най малко измлислица

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 26 сеп 2008, 00:48

"Убийци" на iPhone с лопата да ги ринеш вече..
При всички положения е глупаво да се сравнява смартфон с фешън джаджа с подобрени хардуерни и софтуерни възможности..- OS X има бая хляб да изяде (всъщност мениджърите на Apple) преди да почне да се мери със съществуващите операционни системи - особено WM 6.1...

board,
какво имаш предвид под "омазваща се" операционна система за мобилни устройства :?

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 26 сеп 2008, 11:19

Точно на клипа който показваш доста ясно се вижда колко по-гладко работи айфона , дори и с по-слаб процесор ;)
Иначе си на прав път , ако някоя ОС ще се конкурира с Mac OS , това ще точно Android .

asenna5 в кое отношение смяташ ,че Mac OS трябва да догонва WM ? Защото в бързoдействие и стабилност iPhona e определено доста напред , а не е това най-важното за една ОS на телефон ?
Иначе при андроид всички приложения ще имат пълен достъп до ресурса на телефона , без да се разделят на такива правени от google и от чужди производители . Ще можеш да подменяш буквално всеки елемент ,примерно не ти харесва телефонния указател и за заменяш с друг . Принципно това е супер яко , но по този начин има вероятност и много да омажеш телефона ако качиш нещо неправилно .
Така че ще видим какво ще стане .
Но определено доста ми се иска да се заиграя с някоя машинка с Андроид.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 26 сеп 2008, 14:26

Характеристики на процесора:

Qualcomm MSM7201A RISC Chipset
Simplified Technical Specifications

Type: MSM7201A
Manufacturer: Qualcomm
Year_Released: 2008
Predecessor: 32bit Qualcomm MSM7200A
Characteristics
CPU-Structure-(complexity): RISC
Width;of:Machine:Word: 32 bit
Primary+(RAM)_Data_bus: 32 bit
Instruction;Set
Supported-Instruction+Set(s): ARMv6
CPU:Core: ARM1136EJ-S
Technology
Semiconductor_Technology: CMOS
Additional-Details
Special+Features: ARM9 coprocessor, Embedded QDSP4000 and QDSP5000 DSP (GSM, GPRS/EGPRS Multislot Class 12, EDGE, UMTS/WCDMA, HSDPA, HSUPA, MBMS baseband), Embedded gpsOne GPS module, Qcamera, Qtv, Qcamcorder, Qvideophone
Related:Page: http://www.qualcomm.com/press/releases/2008/080102_new_umts_products.html

Към момента има около десет устройства с този процесор, през ноември се очакват още четири: HTC Touch HD (HTC Blackstone), Sony Ericsson Xperia X1a (Venus), Motorola Atila, Motorola Alexander. Декември се очаква и HTC Omni..

Най-вероятно Android няма да тръгне като хората на по-слаби машини и ще може да се слага единствено на моделите от Touch Diamond нататък..

board,
прав беше, на дейташита за G1 пише следното:

"Bluetooth Yes, v2.0, headset support only"

Процесора не впечатлява кой-знае колко много, на фона на това, че до няколко месеца трябва фините да изкарат истински двуядрен процесор за мобилните си телефони работещи под най-новият Symbian 9.5 ..

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 27 сеп 2008, 10:32

"Най-вероятно Android няма да тръгне като хората на по-слаби машини и ще може да се слага единствено на моделите от Touch Diamond нататък.."

Не мисля ,че ще има подобно ограничение , нали това е смисъла на отворената ОС . Със сигурност ще може да се подкара и на по-старите модели .

Иначе андроид има вградена поддръжка на 3D ускорители с OpenGL ES , такъв какъвто има примерно при iPnone и някои Нокии (N95..) , но не присъства в WM устройствата . Тоест за да покаже истинския си потенциал на андроид му е нужен нов чипсет.

antoanbg
Регистриран: 14 ное 2007, 21:04

Мнение от antoanbg » 17 окт 2008, 08:11

Вчера бях в T-Mobile , и мениджърът на магазина беше с такъв от 3 дни (официално телефонът ще се продава от 22 и се правят заявки за тогава,но явно от оператора са го дали на всички мениджъри,които са го поискали ) , та успях да го поразгледам ,макар и набързо. На "живо" телефонът изглежда по-добре отколкото изглеждаше в страницата на Т-Мобайл при анонсирането му. Малко е голям обаче и тежък (както и всички други HTC които съм държал ) ,не знам обаче дали всичките им телефони са така тежки. Та малко за функциите му , наистина е доста бърз и практичен . Визирам някои неща ,които биха били доста полезни за тукашният начин на пазаруване например( под тукашният имам предвид САЩ).

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 30 окт 2008, 14:11

честито
:)

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 30 окт 2008, 21:11

Точно този модел едва ли ще си купя, но признавам, че тайванците вече ми издухаха шапката. Евала :)

IzTReShTqL
Регистриран: 18 дек 2005, 13:55

Мнение от IzTReShTqL » 31 окт 2008, 01:32

По кой курс на долара 600 х 1.50 е равно на 1399 лева ? По междупланетния ли ?

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 31 окт 2008, 02:38

http://www.t-mobile.co.uk/g1-with-google-phone/buy/

в англия е безплатен, но се подписва договор за 18 месеца с такса от 40 паунда на месец и неограничен интернет. така излиза 720 паунда за целия срок.

Отговори