Touch HD

zamundec
Регистриран: 26 яну 2009, 01:54

Re: HTC Touch HD

Мнение от zamundec » 12 юни 2009, 14:05

ot kade go kupi i kolko struva

ananascho
Регистриран: 05 юни 2005, 19:33

Мнение от ananascho » 16 юни 2009, 10:59

да питам, има ли някакви кодове като при нокия с които да видиш имеи номера, колко е говорено и т.н.?или на уиндолс мобайл си го има направо някъде по менютата?

Mimos
Регистриран: 23 мар 2009, 13:17

Мнение от Mimos » 23 юни 2009, 13:05

Уважаеми колеги от форума, днес ще взема телефончето и очаквам помощ от Вас за максимизиране на проложенията и програмите на този телефон. Това е първи телефон с WM, преди това ползвах само Symbian и знам, че ще се наложат доста подобрения на софтуера. Ще съм благодарен на съдействие от ваша страна. За сега ЧАО!!!

sofiabos
Регистриран: 24 апр 2009, 09:35

Мнение от sofiabos » 23 юни 2009, 13:09

Бог да ти е напомощ, нямаш си на идея за какво иде реч с WM 6.1 :)

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 23 юни 2009, 13:20

Що ти имаш ли обективна представа?Цъкай си там айфончето и не се изказвай безсмислено.

Mimos,поздравления за решението!HTC са утвърден производител на устройства базирани на WM.Едва ли ще ти се наложи да го променяш много-по-скоро ще можеш да намериш още много разнообразни приложения.

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 23 юни 2009, 15:23

Не го слушай болния фен на ябълката.
Съмнявам се че е ползвал WM устройство някога.
Той е на принципа като майсторите на коли
"най-добрия форд е продаденя форд и френските коли са боклуци. Да живее ГОЛФ"

Нека си разцъква ябълката и за да инсталира някое приложение да се чуди как де се регистрира в тюн-а, да се чуди как да го jailbreak-не.
Не благодаря.
Не желая функциалността на моя телефон да зависи от екип наречен iPhone Dev-Team например.
Или да пускам хиляди теми за да разбера как се включва или изключва нещо

Само прочетете за какво се пита най-често!!!

Това е тема за бързи отговори на най-често задаваните въпроси във форума.
Не е тема за ръководства, затова тук няма да откриете такива (ръководства има в раздел Съвети и Ръководства).
Ще бъде заключена, защото не е дискусионна, а чисто информативна.
Въпросите и отговорите са на базата на мои впечатления и ще бъдат допълвани.
Нека колегите ми пишат ЛС, ако се сетят за нещо, което е пропуснато.
---------

Q: Как да си копирам контактите от SIM картата в телефона?
A: Влизате в Settings -> Mail, Contacts, Calendars и натискате бутона Import SIM Contacts.

Q: Как да си копирам контактите от телефона в SIM картата?
A: За момента няма такава възможност.

Q: Телефонът угасна и не иска да стартира с натискане на Sleep/Wake бутона.
A: Задръжте бутоните Sleep/Wake и Home докато се появи логото на Apple.

Q: Телефонът ми няма звук. Какво да правя?
A: Вкарайте и изкарайте жака на слушалките няколко пъти. Също проверете дали бутонът за безшумен режим не е превключен.

Q: Как да проверя каква е версията на софтуера на телефона (firmware version)?
A: Влизате в Setting > General > About и търсите полето Version.

Q: Защо единият от двата говорителя на телефона не свири, когато слушам музика без слушалки?
A: Говорителят е само един. Другото е микрофон и е напълно нормално да не се чува нищо от него.

Q: Как да спра интернета през оператора, за да не ми се увеличава сметката?
A: Изтегляте програмата BossPrefs от Cydia и с нея спирате EDGE/3G.

Q: Как да качвам снимки, филми и музика на телефона?
A: Използвайте iTunes, за да качване.

Q: Защо не мога да се свържа с други телефони през Bluetooth?
A: Bluetooth на телефона е предназначен за използване на слушалка за безжично провеждане на разговори. За момента стандартната му функция не включва пренос на данни от и към други устройства (без допълнителен third-party софтуер).

Q: Искам да джейлбрейкна телефона си, но QuickPwn не иска да стартира.
A: Инсталирайте .NET Framework от страницата на Microsoft.

Q: Когато снимам с камерата на телефона, снимките са черни или не се запазват в телефона.
A: Стартирайте BossPrefs, влезте в More и натиснете Fix User Dir Permissions, след което рестартирайте телефона.

Q: Телефонът ми е джейлбрейкнат, но не мога да качвам кракнати приложения или качените такива не се стартират.
A: Уверете се, че сте подменили MobileInstallation файла на телефона и че сте изтеглили поне едно безплатно приложение от iTunes.

Q: Как да трия приложения от телефона си?
A: За приложения от AppStore задържате пръст върху някоя икона на Springboard-а. Когато започнат да "трептят", натискате върху (X) на желаното приложение и избирате Delete. Приложенията от Cydia и Installer се премахват през съответната програма.

Q: Как да добавя допълнителни сорсове в Cydia?
A: Стартирате програмата -> Manage -> Sources -> Edit -> Add -> въвеждате сорса и натискате OK.

Q: Как да задавам права на файлове в телефона (0755 и т.н.)?
A: Права се задават през SHH с програмата WinSCP (за PC).

hri_
Регистриран: 11 юни 2009, 21:51

Мнение от hri_ » 25 юни 2009, 18:04

Ако някой иска съвет за този телефон - купувайте. Прекрасно изпълнение и функционалност. Имам го от месец :)

ananascho
Регистриран: 05 юни 2005, 19:33

Мнение от ananascho » 25 юни 2009, 19:08

само да попитам, с този телефон може ли да се гледат клипчета от в-бокса?

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 25 юни 2009, 19:37

Ако си го купуваш заради това...
По принцип, да, мисля, че има Flash поддръжка в Opera. Но доколко ще вървят плавно... Най-добре някой, който притежава устройството, да сподели.

Анкъл Самюъл
Регистриран: 10 май 2006, 08:32

Мнение от Анкъл Самюъл » 25 юни 2009, 21:52

Прощавайте, че се намесвам малко извън контекст, но след четене по форумите достигнал до (мое си) заключение, че това е вероятно е най-добрият за момента телефон, който може да се закупи в БГ. Притеснен съм само от непрекъснатото споменаване, че УМ е по-трудна за обслужване система. Никъде не прочетох, какво конкретно и е трудното, или може би става въпрос за свикване? А може би за малко приложения? Ако някой има желание, моля да конкретизира. За справка: имам Самсунг и8510, от който съм крайно разочарован.

Отговори