Wildfire
Re: HTC Wildfire
Купих си телефончето преди около 2 месеца и реших и аз да изкажа мнение за батерията,след като си направих "експеримент" с нея. В краина сметка съм доволен :) - след зареждане ( цяла нощ ) издържа 49 часа , през 9 от които телефончето беше в употреба. Имам в предвид интернет ( wi-fi предимно ), музика , игри , разговори и какво ли още не. Та средно по 4,5 часа ръчкане на ден в продължение на 2 дена ми се струва добре...
P.S. Ako някой има наблюдения много по-различни нека сподели...
P.S. Ako някой има наблюдения много по-различни нека сподели...
Тази седмица чакам бройки, че в Глобул имаше само цвят бордо и ще купувам :) Само се колебая още какъв цвят - кафяв или бял. Притеснява ме, че бялото ще се заносва по ръбовете далеч по-бавно, а и още не мога да преценя дали ми харесва повече или не :D
пс. А, и за ъпдейта към 2.2 - автоматично ли го прави или... ?
пс. А, и за ъпдейта към 2.2 - автоматично ли го прави или... ?
-
- Регистриран: 09 авг 2010, 17:21
Не е автоматично! Ти си решаваш дали да го ъпдейтнеш на 2.2-става много лесно за 10-15 мин.Относно цвета моя е черен и съм много доволен изглежда много добре стига да го намериш!
-
- Регистриран: 18 авг 2010, 22:16
[B]Купих си този gsm края на миналото лято. За тези, които от скоро притежават това устройство, бих искал да им дам няколко съвета.
1. Инсталирайте(от маркета) Task killer или Task Manager, за да затваряте напълно приложенията, които генерират трафик.
2.Моя gsm няма бутон exit във вградения браузър, предполагам и вие сте така. Съветвам Ви да изключвате браузъра с по-горе споменатите приложения.
3.Изключете всички автоматични ъпгрейди като News, Stocks, facebook и т.н, единствено може да оставите времето. Тези приложения дърпат огромен трафик при ъпгрейдите. Ако не си гледате телефона може да изхабите 50 MB за 20 минути.Това го казвам от личен опит.
4.Инсталирайте си Opera mini.Това е много по-бърз браузър, ограничава до 60% от нормалния трафик, оразмерява страниците веднага, а не чакаш както при вградения.
Надявам се да съм Ви полезен с тези съвети![/B]
1. Инсталирайте(от маркета) Task killer или Task Manager, за да затваряте напълно приложенията, които генерират трафик.
2.Моя gsm няма бутон exit във вградения браузър, предполагам и вие сте така. Съветвам Ви да изключвате браузъра с по-горе споменатите приложения.
3.Изключете всички автоматични ъпгрейди като News, Stocks, facebook и т.н, единствено може да оставите времето. Тези приложения дърпат огромен трафик при ъпгрейдите. Ако не си гледате телефона може да изхабите 50 MB за 20 минути.Това го казвам от личен опит.
4.Инсталирайте си Opera mini.Това е много по-бърз браузър, ограничава до 60% от нормалния трафик, оразмерява страниците веднага, а не чакаш както при вградения.
Надявам се да съм Ви полезен с тези съвети![/B]
И за какво ти е Wildfire или който и да е друг смартфон, при положение, че нямаш неограничен достъп до Интернет. Това са телефони изцяло ангажирани към Мрежата. Нормално е да трупат трафик при ъпдейти.
Wildfire не е хардуерно насочен телефон към зарибените геймъри и деволопъри. Това е телефон за сърфиране в мрежата, за Facebook, леки приложения - задължително ориентирани към Интернет. Защо си вземате телефони, а не използвате пълният им капацитет от възможности?
Какво правиш с твоя Wildfire щом избягваш четенето на новини (rss), постоянното кибичене във Facebook, постване в twiter и т.н.?!
Wildfire няма 3D възможности за тежки игри, които да разтоварват през повечето време, не може да го използваш и за камерфон. Не става за тежки програми, а сравнително малкото количество РАМ и изключително остарелият процесор (дори от mobile firefox не го поддържат) прекършват ентусиастите за девелопване на РОМ-ове.
Остава само Интернет. А, ти го ограничаваш! Ако нямаш възможност да минеш на тарифен план с неограничен интернет поради финансови причини - добре. Но в противен случай, просто го продай...
Wildfire не е хардуерно насочен телефон към зарибените геймъри и деволопъри. Това е телефон за сърфиране в мрежата, за Facebook, леки приложения - задължително ориентирани към Интернет. Защо си вземате телефони, а не използвате пълният им капацитет от възможности?
Какво правиш с твоя Wildfire щом избягваш четенето на новини (rss), постоянното кибичене във Facebook, постване в twiter и т.н.?!
Wildfire няма 3D възможности за тежки игри, които да разтоварват през повечето време, не може да го използваш и за камерфон. Не става за тежки програми, а сравнително малкото количество РАМ и изключително остарелият процесор (дори от mobile firefox не го поддържат) прекършват ентусиастите за девелопване на РОМ-ове.
Остава само Интернет. А, ти го ограничаваш! Ако нямаш възможност да минеш на тарифен план с неограничен интернет поради финансови причини - добре. Но в противен случай, просто го продай...
Миналата седмица го взех за детето. Очаквах всъщност нещо бавно и постно откъм възможности, но се оказа, че това не особено скъпо за възможностите си мъниче, има чудни възможности. Дори дисплея за моите оптични възможности е добър, нищо че тук някой правят сравнение с телефони, които са двойно по-скъпи, а разликата не се вижда съвсвм лесно. Това с приложенията не ме притеснява - първо на детето картата няма интернет, второ се ъпдейтва каквото има през рутера и това е.
Размерът е удобен за хващане, за носене по чанти, джобове и други. Дори фен на големите диспелей /HTC Desire, HD2, iPhone/, като мен се замисли дали да не си взема един за мен. Сега ще му сложа друг браузър, защото единствения недостаък за мен е, че браузъра е малко бавен, в сравнение с гореописаните модели, НО да НЕ забравяме ЦЕНАТА.
Горещо препоръчвам и за първи път сядам да пиша подобно нещо :)
Размерът е удобен за хващане, за носене по чанти, джобове и други. Дори фен на големите диспелей /HTC Desire, HD2, iPhone/, като мен се замисли дали да не си взема един за мен. Сега ще му сложа друг браузър, защото единствения недостаък за мен е, че браузъра е малко бавен, в сравнение с гореописаните модели, НО да НЕ забравяме ЦЕНАТА.
Горещо препоръчвам и за първи път сядам да пиша подобно нещо :)
-
[B]Ти май не си ме разбрал какво имам предвид. Аз имам пакет интернет, но приложенията, които са ненужни като news, stocks,gmail и т.н , не трябва да имат автоматичен ъпдейт, защото дърпат твърде много трафик( при мен 50 МБ за 30 мин.).A и едва ли ти трябват международни новини. Имам 512 МБ интернет и ми е напълно достатъчен при нормално ползване, разбира се. Трафика в facebook и twitter не товари много.
Интернета не трябва да се ограничава, но трябва да се внимава с него, защото това е сматфон и ако няма пакет интернет, може някоя "приятна" сметка да те изненада.
Нещо много важно. Затварянето на страница на вградения браузър става само чрез task killer или manager. Това че телефонът изключва сам приложенията, са пълни глупости.Ако страницата не бъде затворена напълно, то тя продължава да дърпа трафик.
А към sapio, препоръчвам ти Opera mini.Може да го изтеглиш от маркета. По-бърза е и веднага оразмерява текста на страницата.
Интернета не трябва да се ограничава, но трябва да се внимава с него, защото това е сматфон и ако няма пакет интернет, може някоя "приятна" сметка да те изненада.
Нещо много важно. Затварянето на страница на вградения браузър става само чрез task killer или manager. Това че телефонът изключва сам приложенията, са пълни глупости.Ако страницата не бъде затворена напълно, то тя продължава да дърпа трафик.
А към sapio, препоръчвам ти Opera mini.Може да го изтеглиш от маркета. По-бърза е и веднага оразмерява текста на страницата.
Няма да споря сериозно по темата с браузърите, причина за което е тоновете информация изписана в мрежата по въпроса с вградения WebCit 3.1 (при 2.2 froyo) браузър.
Опера и Опера Мини версиите за Андроид пладформата са пъти по-бъгави и бавни в сравнение с WebCit браузъра.
В самия андроид маркет, в коментарите под двете версии на Опера се крие отговора на въпроса.
Опера е изключителен браузър, но не и в съревнование с webcit.
Първо Опера не поддържа флаш! И само това е достатъчно да губи...
Шрифта, който използва е компромисен.
Има редица бъгове при работа с тежки сайтове и редовно крашва, а пичовете от Опера инс. си мълчат с месеци преди да пуснат ъпдейт.
Ако говориш за намаления трафик при зареждане на страници с Опера и с "вградения" браузър - си прав. Но не мисля, че чак такова спестяване на килобайти би било причина да се товари човек.
------------------------
Ако, чак до такава степен се притеснявате за трафика, просто си слагате един APN on/off widget и при приключване на сърфирането или интернет потребността го натискате (за удобство си го слагате до иконката с браузъра)
http://market.android.com/details?id=com.curvefish.widgets.apnonoff
-------------------------
Опера и Опера Мини версиите за Андроид пладформата са пъти по-бъгави и бавни в сравнение с WebCit браузъра.
В самия андроид маркет, в коментарите под двете версии на Опера се крие отговора на въпроса.
Опера е изключителен браузър, но не и в съревнование с webcit.
Първо Опера не поддържа флаш! И само това е достатъчно да губи...
Шрифта, който използва е компромисен.
Има редица бъгове при работа с тежки сайтове и редовно крашва, а пичовете от Опера инс. си мълчат с месеци преди да пуснат ъпдейт.
Ако говориш за намаления трафик при зареждане на страници с Опера и с "вградения" браузър - си прав. Но не мисля, че чак такова спестяване на килобайти би било причина да се товари човек.
------------------------
Ако, чак до такава степен се притеснявате за трафика, просто си слагате един APN on/off widget и при приключване на сърфирането или интернет потребността го натискате (за удобство си го слагате до иконката с браузъра)
http://market.android.com/details?id=com.curvefish.widgets.apnonoff
-------------------------
-
От както си ъпдейтнах софтуера, вградения браузър лагва много, зарежда бавно и прави номера.Не знам защо. А Webcit вградения браузър ли е или мога да го изтегля от маркета?
А какво ти е мнението за другите браузъри, които са в маркета?
А какво ти е мнението за другите браузъри, които са в маркета?
Webcit е вградение браузър, инак за браузъри виж dolphin hd (за мен най-добрия андроидски браузер) и dolphin mini (за по-малък трафик), и според мен след тях се нареждат opera mobile и opera mini, но скоро се очакват техни нвои версии така че нещата може и да се променят.