Bold 9700
Re: BlackBerry Bold 9700
Глобул имат EDGE само на местата където нямат 3G покритие, като дори официално липсва този тип мрежа в поддръжката им. Говорил съм с оператори и по офисите - официално НЕ предлагат EDGE покритие ГЛОБУЛ, което е МНОГО ТЪПО :S Имам Болд 9700, преди това имах 9000, 8520 дори, но EDGE покритие само извън големите градове, където 3G няма, МОЖЕ да има EDGE при 2G настройка на телефона...... (angry) И да, при М-тел и Виваком може да се ползват обикновени планове, но Глобул пращат грешни настройки, принуждавайки те да плащаш BIS, което също е РЯДКО ГЛУПАВО..... BIS е супер услуга, спрямо това, което предлага, но все пак на много хора нормален нет върши работа дори не криптиран ......
Абе, не можах да разбера има ли 3G този телефон (втора камера за видеоразговори) или няма? И има ли българско меню? Благодаря много, ако някой отговори! Всичко най-най! :)
-
- Регистриран: 17 апр 2006, 21:53
Аз да се похваля, вече съм горд собственик на чисто нов 9700! ;) Апарата е супер..., особенно с новата OS6 (yes)
Апарата си има 3G /естествено/, но втора камера за видеоразговори няма. БГ меню няма, но за писане е възможно добавянето на кирилица /представляваща руски език/. Ако все пак имаш допълнителни въпроси, задавай пак...ще отговаряме ;)
Апарата си има 3G /естествено/, но втора камера за видеоразговори няма. БГ меню няма, но за писане е възможно добавянето на кирилица /представляваща руски език/. Ако все пак имаш допълнителни въпроси, задавай пак...ще отговаряме ;)
ползвам служебен Торч с os 6, а личния ми е Болд 9700.
Сложих 6-ца на 9700, но бях доста разочарован, че като натисна меню бутона не отварям директно менюто, а се показва контекстно меню.
Ти това успя ли да го промениш? С какво ос 6 е по-добра от 5-цата, защото аз съм на мнение, че ако нямаш тъч скрийн новата ОС е по-скоро затруднение?
В крайна сметка след 3 дни даунгрейднах и повече експерименти не съм правил.
Сложих 6-ца на 9700, но бях доста разочарован, че като натисна меню бутона не отварям директно менюто, а се показва контекстно меню.
Ти това успя ли да го промениш? С какво ос 6 е по-добра от 5-цата, защото аз съм на мнение, че ако нямаш тъч скрийн новата ОС е по-скоро затруднение?
В крайна сметка след 3 дни даунгрейднах и повече експерименти не съм правил.
-
- Регистриран: 17 апр 2006, 21:53
Е как OS 6 ще е по зле от от OS 5? Първото и най-голямо предимство на новата OS е новия browser, който е на светлинни години от този на OS5. А с натискането на бутон "menu", не е нужно да ти излиза главното меню, тъй като само с един клик на тракпада върху "all" и си там (whistle).
Но зависи, какво използваш и какво ти е нужно, може и OS5 да ти е по-удобна. Както се казва, всеки си има предпочитания, така че е възможно на теб да не ти дава желаното удобство. ;)
Аз лично, на 9800 не съм му голям фен. Първото, което е че слайд функцията, освен да забавя използването му като цяло и безмислената му touch клавиатура са най-дразнещите неща. 9700 или 9780 са къде къде по удобни /поне за мен/. Сега с нетърпение очаквам да се появи "Dakota", който ще е истинския BlackBerry апарат, комбиниращ touch & qwerty kbd!
Но зависи, какво използваш и какво ти е нужно, може и OS5 да ти е по-удобна. Както се казва, всеки си има предпочитания, така че е възможно на теб да не ти дава желаното удобство. ;)
Аз лично, на 9800 не съм му голям фен. Първото, което е че слайд функцията, освен да забавя използването му като цяло и безмислената му touch клавиатура са най-дразнещите неща. 9700 или 9780 са къде къде по удобни /поне за мен/. Сега с нетърпение очаквам да се появи "Dakota", който ще е истинския BlackBerry апарат, комбиниращ touch & qwerty kbd!
Да, браузъра на ОС 6 е много по-бърз и за мобилен телефон е един от най-бързите на пазара.
По повод меню бутона се създава объркване с навигацията нагоре-надолу и наляво-надясно, което нямам като проблем с тъч скрийна.
9800 наистина не е най-доброто от ББ, но за ОС 6 е топ за момента.
ББ Дакота е най-желаното ББ и от мен. Комбинацията от пълноценна клавиатура и тъч скрийн е страхотна екстра за мен.
По повод меню бутона се създава объркване с навигацията нагоре-надолу и наляво-надясно, което нямам като проблем с тъч скрийна.
9800 наистина не е най-доброто от ББ, но за ОС 6 е топ за момента.
ББ Дакота е най-желаното ББ и от мен. Комбинацията от пълноценна клавиатура и тъч скрийн е страхотна екстра за мен.
Здравейте,
Каква е разликата между ББ Болд 9700 и 9780? До сега съм притежавал само Болд 9000 за период то два месеца и почти нищо не разбирам от ББ.
И вторият въпрос е: при кой от трите оператора са най-изгодните планове за ББ? Доколто виждам на сайтовете им само Глобул предлагат пълне план, т.е. в плна има включени минути за разговори, МБ и т.н.; а при другите два оператора човек май трябва да си "сглоби" общия план от два плана - един за разговори и един за ББ сървис дейта плат.
Предварително благодаря за отговорите.
Каква е разликата между ББ Болд 9700 и 9780? До сега съм притежавал само Болд 9000 за период то два месеца и почти нищо не разбирам от ББ.
И вторият въпрос е: при кой от трите оператора са най-изгодните планове за ББ? Доколто виждам на сайтовете им само Глобул предлагат пълне план, т.е. в плна има включени минути за разговори, МБ и т.н.; а при другите два оператора човек май трябва да си "сглоби" общия план от два плана - един за разговори и един за ББ сървис дейта плат.
Предварително благодаря за отговорите.
Здравейте приятели , искам да ви питам дали някой може да ми каже място някаде в софия кадето да отида и да си купя хубав калъф за блекберито 9700 . Искам и панел да си купя ,но търсих из интернет и не мога да намеря нищо надеждно в Български сайтове.Затова ако случайно някой знае каде има магазин из София примерно или някакво представителство на ББ ще съм благодарен да ми каже ,че не ми се поръчва в ebay и да ги чакам 1 месец :) Благодаря ви предварително . Ако не ви затруднявам можете да ми отговорите и на имейла :)
-
- Регистриран: 04 май 2011, 23:27
Здравейте и от мен! Един въпрос: искам евентуално такова Бери 9780, но не мога да разбера какъв му е гърба.:S Искам да си е изчистено (БЯЛО)-без ленти в тъмен цвят, както например е белия Curve 8520...
Та този Болд 9780 как е? белия :)
Или кой от тези (оригинали) е чисто бял отвсякъде :) - Болд 9700,9780 или 8520-то или...?
Хелп ми :P
Та този Болд 9780 как е? белия :)
Или кой от тези (оригинали) е чисто бял отвсякъде :) - Болд 9700,9780 или 8520-то или...?
Хелп ми :P
братле интересува ме дали може да се качи skype na BB 9700 ???